Výběr jména Eliáš

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4
16.6.11 12:05

výběr jména Eliáš

Potřebovala bych poradit jak je to s výběrem jména pro miminko které není v kalendáři. Myslím to jestli se musí hlásit na matrice a jestli se za to platí atd. konkrétně jde o jméno Eliáš nebo i jiná tak jestli máte někdo zkušenosti právě s tímto jménem tak prosím napište. děkuju za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4
16.6.11 12:13

Ahoj my mame tet Ellu,take neni v kalendari ale je to uzakonene jmeno.Myslim ze pokud je Eliáš uzakoneny nemusis nikde nic hlasit,pokud uzakoneny neni musis nahlasit asi na matriku.Maminky co maji neobvyklejsi jmena urcite poradi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
16.6.11 12:23

My máme KRISTINU taky není v kalendáři a taky jsme nikde nic nehlásili a vše bylo bez problému :wink: Zato teď je problém pořád, ve školce je i v oficiálních věcech psaná jako KRISTÍNA :cert: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
50725
16.6.11 12:37

Eliáš je v Knappové, navíc tam píše, že v sterší generaci je to jméno běžné, takže si myslím, že se hlásit nikam nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14092
16.6.11 12:46

Spousta jmen není v kalendáři. Eliáš je naprosto normální jméno a rozhodně se nikde hlásit nemusí. 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43028
16.6.11 13:20

Eliášů je teďka jak hub po dešti, nebála bych se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
16.6.11 13:23

Máme Eliáška a nemuseli jsme hlásit nic ani platit :wink: Prostě to jen napíšeš do papírů z matriky :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
24.6.11 07:32

Všem moc děkuji moc ste mi pomohli tak to snad půjde bez problémů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.6.16 11:24

Domaci tvary

Holky, kdo mate Eliáše jak jim doma rikate? Za 3 dny rodim a my stale nemame jmeno :( Vcera prisel manzel s Eliášem, docela se mi libi, ale porad premyslim, jak mu budeme rikat…diky :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6538
6.6.16 11:30

Jednoho znám a je to Eliáš, Elda, Elďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1222
6.6.16 11:34

Doma nemáme, ale jednoho znám. Jako malý byl jednoduše Eliášek, Eliáš. Volalo se na něj Elí, Elísku, Eliáši/Eliášku. Čím je starší, tím více se mu říká jednoduše Eliáši :) Jméno je to krásné i v základním tvaru, proč by se mělo nějak komolit ;)

A myslím, že pak ho budete oslovovat všelijak. Od jména přes broučka až po prdelku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
6.6.16 11:46

Doma nemám, má kamarádka a říká se mu Eliáši, Eliášku :nevim: :nevim: Moc se mi to jméno líbí :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12072
6.6.16 12:00

A proč by se mu mělo říkat nějak jinak? Já moc nechápu tu českou posedlost tím, neříkat lidem tak, jak se opravdu jmenují. To, že se jméno moc komolit nedá, vidím jako velkou přednost. Eliáš je samo o sobě krásné jméno, tak proč ho prznit? Jsem pro Eliáš nebo Eliášek. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.6.16 12:30

U nás je to Elis :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
6.6.16 12:35

Eliáše jsme plánovali (máme holku) a tvrdila jsem, že mu budu říkat Lišáčku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze