Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Potřebovala bych poradit jak je to s výběrem jména pro miminko které není v kalendáři. Myslím to jestli se musí hlásit na matrice a jestli se za to platí atd. konkrétně jde o jméno Eliáš nebo i jiná tak jestli máte někdo zkušenosti právě s tímto jménem tak prosím napište. děkuju za rady
Ahoj my mame tet Ellu,take neni v kalendari ale je to uzakonene jmeno.Myslim ze pokud je Eliáš uzakoneny nemusis nikde nic hlasit,pokud uzakoneny neni musis nahlasit asi na matriku.Maminky co maji neobvyklejsi jmena urcite poradi ![]()
My máme KRISTINU taky není v kalendáři a taky jsme nikde nic nehlásili a vše bylo bez problému
Zato teď je problém pořád, ve školce je i v oficiálních věcech psaná jako KRISTÍNA
![]()
Eliáš je v Knappové, navíc tam píše, že v sterší generaci je to jméno běžné, takže si myslím, že se hlásit nikam nemusí.
Spousta jmen není v kalendáři. Eliáš je naprosto normální jméno a rozhodně se nikde hlásit nemusí. ![]()
Máme Eliáška a nemuseli jsme hlásit nic ani platit
Prostě to jen napíšeš do papírů z matriky ![]()
Všem moc děkuji moc ste mi pomohli tak to snad půjde bez problémů.
Holky, kdo mate Eliáše jak jim doma rikate? Za 3 dny rodim a my stale nemame jmeno
Vcera prisel manzel s Eliášem, docela se mi libi, ale porad premyslim, jak mu budeme rikat…diky ![]()
Doma nemáme, ale jednoho znám. Jako malý byl jednoduše Eliášek, Eliáš. Volalo se na něj Elí, Elísku, Eliáši/Eliášku. Čím je starší, tím více se mu říká jednoduše Eliáši
Jméno je to krásné i v základním tvaru, proč by se mělo nějak komolit ![]()
A myslím, že pak ho budete oslovovat všelijak. Od jména přes broučka až po prdelku ![]()
Doma nemám, má kamarádka a říká se mu Eliáši, Eliášku
Moc se mi to jméno líbí ![]()
A proč by se mu mělo říkat nějak jinak? Já moc nechápu tu českou posedlost tím, neříkat lidem tak, jak se opravdu jmenují. To, že se jméno moc komolit nedá, vidím jako velkou přednost. Eliáš je samo o sobě krásné jméno, tak proč ho prznit? Jsem pro Eliáš nebo Eliášek. ![]()
Eliáše jsme plánovali (máme holku) a tvrdila jsem, že mu budu říkat Lišáčku ![]()