Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj Maminky
,
chtěla jsem se zeptat zda mi na matrice uznají jméno Lili, nebo mám raději dát Lily, Lilly, V kalendáři je jen Liliana ale chci se ujistit jestli bych mohla napsat Lili s mekkym a s jednim(L)
předem děkuji za odpověd:)) ![]()
Ahoj, zeptej se jich primo na matrice, taky jsme davali cizi jmeno, vyhledala neco v compu, rekla ze muzeme a bylo to. ![]()
J8 zanám jednu modelku- jmenuje se Lily Cole, takže za mě Lily.....Mám dceru Lindu a říkám jí Lily, a píšu zásadně Lily.
Abych to upřesnila, jméno jsem nedala podle modelky
, chtěla jsme Lindu a tu zdrobnělinu jsme si v těhotenství vymyslela, Linda se hodí ke jménu první dcery a ta zdrobnělina zase ke zdrobnělině první dcery.....
Lily jsem taky zvažovala, Linda byla kompromis
Příspěvek upraven 28.04.11 v 19:04
Mě osobně se líbí Lilly. Na matrice by to neměl být problém. Moje dcera se jmenuje Sophia Ellen a k tomu má mužský tvar příjmení.
Mě se líbí právě zmiňovaná Lili. Taky jsem jí chtěla, kdyby byla holčička, byl to jeden z návrhů, ovšem u nás doma nepřešel přes chlapa, takže jsem měla smůlu a raději je to pro dobro obou nakonec chlapeček (protože jsme o holčičí jméno vedli boje). Určitě bych se zeptala na matrice, tam ti dají jasnou odpověď.
Mě se taky líbí Lily, já jsem Lenka a taky mi tak hodně lidí říká, pokud bysme měli mít znovu holčičku, tak bych toto jméno taky zvažovala, je to jakoby anglicky Lenka, takže by byla po mě
Lenka bych jí nikdy nedala, to bych jí nemohla udělat ![]()
mrkni tady:
http://www.mvcr.cz/…-722752.aspx?…
je jich tam k 1.5.2008 psaných 94 ![]()
V Knappové to není… Ani jeden tvar - jenom Liliana.
Lilly bych nedávala - je to moc podobných písmen vedle sebe - nepřehledné, navíc nemám ráda zdvojování písmen u jmen, která se píšou normálně jednoduše.
Lili mi přijde jako hrubka, Lily je z těch 3 nejlepší.
I když 50letou korpulentní Lily si představit neumím
![]()
lucienne píše:
My budeme mít Lilien. ale myslim že jde i Lili
Lilien
krasny jmeno. a mne se osobne libi bud Lilly nebo Lily
![]()
Příspěvek upraven 28.04.11 v 19:56
Angua píše:
V Knappové to není… Ani jeden tvar - jenom Liliana.Lilly bych nedávala - je to moc podobných písmen vedle sebe - nepřehledné, navíc nemám ráda zdvojování písmen u jmen, která se píšou normálně jednoduše.
Lili mi přijde jako hrubka, Lily je z těch 3 nejlepší.
I když 50letou korpulentní Lily si představit neumím![]()
V Knappové je varianta Lilly pro cizí jazyky.
Dadulinku: Podle Knappové bys mohla dát tu Lilly, je uvedená jako varianta jména Liliana v dánštině, němčině a angličtině, čili povolená a nemusela bys dokládat. Na matrice se ale můžeš zeptat, třeba tam mají už doložené ty ostatní tvary.
My jsme dali Lilianu,aby měla svátek podle českého kalendáře. Takže když o ní píšu, tak vždy Lili..ale kdybych dávala jiný tvar na matriku, tak bych dala asi Lilly…
Jestli Ti schválí se zeptej přímo na matrice, to je nejjistější😉 Za mě z těchto tří variant
LILY ![]()