Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Dadulinek píše:
Ahoj Maminky,
chtěla jsem se zeptat zda mi na matrice uznají jméno Lili, nebo mám raději dát Lily, Lilly, V kalendáři je jen Liliana ale chci se ujistit jestli bych mohla napsat Lili s mekkym a s jednim(L)![]()
předem děkuji za odpověd:))
Jak jsi se nakonec rozhodla? ![]()
Mám dcerusku jmenem Liliana, myslím si ze to je krásné jméno pro holčičku.. Říkáme jí Lili s mekkym..nikdy sém to ani nezkoumala.
rikame jí Lilo, Lilko, Lianko.,Lilu, Lila.
A myslím si ze je jedno jestli je Liliana nebo Lilian.
My mame lilien a rikame ji lilinko, lilco, ale hlavne lili. Jen se mi libi vic lily ale az se bude asi podepisovat tak ji naucime jen lili at v tom nema bordel ![]()
Ahoj. myslite ze jmeno Liliana je moc dlouhe k peti slabicnemu prijmeni? Napr Liliana Pelikanova? (nechci prpzrazovat prijmeni)
Tak zrovna já jsem Pelikánová
mi budeme mít Lindu a budu jí říkat Lily.
Znám i delší, spíš mě občas rvou uši různé hrůzné kombinace, takže pokud sedí k příjmení, tak bych to neřešila ![]()
Tak delsi uz si neumim moc predstavit
ale takovehle mi nevadi
Ja prave znam Katerinu Pelikanovou a stezovala si, ze napr ve skole nez se podepsala tak na ni vsichni cekali
protp jsem to pouzila.ale u holky to asi vazne je lepsi nez kdyz ma louhe kluk
Mě se líbila Viktorie, ale Viktorie Pelikánová je právě příliš dlouhé a tak to bude Linda ![]()
Vím, že je to jen příklad, ale Liliana Pelikánová mi hezky nezní. Musí se to hodit k vašemu příjmení. Ale délka je v pohodě. U nás to holky mají podobné s tou délkou. ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj. myslite ze jmeno Liliana je moc dlouhe k peti slabicnemu prijmeni? Napr Liliana Pelikanova? (nechci prpzrazovat prijmeni)
Lilianka je krásná a délka mi nevadí.
Mě se líbí ještě jméno Lila. ![]()
@Flenka to je taky hezke, ale myslim si, ze Liliana ma mnoho podob, pro miminko, pro slecnu, pro damu i pro starenku, Lila je takove tvrde a stejne by se ji rikalo Lili ![]()
@Anonymní píše:
@Flenka to je taky hezke, ale myslim si, ze Liliana ma mnoho podob, pro miminko, pro slecnu, pro damu i pro starenku, Lila je takove tvrde a stejne by se ji rikalo Lili
Já obecně také faním spíše delším jménům, zkracovat se dá vždy
, ale u té mi to tolik neva
.
@Flenka Lila je barva, ne jméno. Kamarádka Lilu má (je teda Lilla, Lila neprošlo na matrice - kvůli Knappové museli přidat L) a holčička to nenávidí, chce, aby se jí říkalo LILY.