Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojda všem.Chtěla bych znát vaše názory na jméno Libuše.Jestli se vám líbí, nelíbí.Zda se vám zdá netradiční, zastaralé apod.
Ještě by mě taky zajímalo, pokud máte někoho v okolí s tímto jménem, jak ho oslovujete, prostě varianty tohoto jména.
Díky moc. ![]()
Libušky znám dvě, líbí se mi. Říkáme jim Líbo, Libuš, Libuško ![]()
Libuše byla moje babička… říkalo se jí Líba, Libunka nebo Libuška.
Je to krásné jméno - ale nehodí se ke každému příjmení.
mně se to moc nelíbí,zdá se mi to takové pro starší ženské, nějak si to neumím představit u dětí ![]()
irena78 píše:
mně se to moc nelíbí,zdá se mi to takové pro starší ženské, nějak si to neumím představit u dětí
Jo jo dětem se tohle jméno snad už vůbec nedává, čekám spíš, že se lidem moc líbit nebude.Ptám se jako nositelka toho jména a připadám si celkem jako mladá holka. ![]()
Já znám Libušky dvě a okolí jim říká prostě Libuško
A pokud se nám narodí holčička, máme pro ni jméno Libuška ![]()
jmenuje se tak moje babička a říkáme ji Liba,Libuška
jinak je pěkné a není jich moc,teda jo,ale v těch starších generacích
ted je hodně Terezek,Natálek a až bude ve třídě ve škole jich pět šest tak to bude docela hokej ![]()
Libuška je pěkné jméno.Líba,Libča,Libunka,mě se líbí.
V širokém daleké okolí Libušku neznám ![]()
Příspěvek upraven 09.03.11 v 15:29
Mě se to moc líbí, ale jak napsala BohunkaP- nehodí se ke ke každému příjmení.
Libušky máme v okolí 2 -dceru (35let) a její maminku- obě jsou strašně fajn. Mladší říkáme Libi, nebo Libu. ![]()
Flooa píše:
Já znám Libušky dvě a okolí jim říká prostě LibuškoA pokud se nám narodí holčička, máme pro ni jméno Libuška
Fakt bude Libuška jo??To zírám.
Tak ať je to holkaaaaa. ![]()
Ja bych to jmeno nedala, protoze se tak jmenuje tchyne. Ale jako jmeno se mi docela libi. Tchyni oslovuji Libo. Nedavno mi rikala, ze maminka ji, kdyz byla mala, oslovovala Li, nebo Lily, coz se mi take libi.
Deminka píše:Flooa píše:Fakt bude Libuška jo??To zírám.
Já znám Libušky dvě a okolí jim říká prostě LibuškoA pokud se nám narodí holčička, máme pro ni jméno Libuška
Tak ať je to holkaaaaa.
To jméno se mi líbí už asi tak 5 let a ani na chvíli jsem nezaváhala, že bych dala holčičce jiné ![]()
Já znám Libuše dvě.Tej mladší říkame buď Libuško nebo Libunko,když jí někdo řekne Líbo,tak může vyletět z kůže,to nesnáší.Tej starší říkáme Libčo,to se mi líbí nejvíc.No než jsem je poznala,tak mi to jméno přišlo trochu zastaralé,ale jak už je teď znám dýl,tak se mi to jméno líbí čím dál víc ![]()
Ovšem pro mně osobně je nejhorší varianta, kdyby mně někdo oslovil Libuno. ![]()
Cherilin píše:
Já znám Libuše dvě.Tej mladší říkame buď Libuško nebo Libunko,když jí někdo řekne Líbo,tak může vyletět z kůže,to nesnáší.Tej starší říkáme Libčo,to se mi líbí nejvíc.No než jsem je poznala,tak mi to jméno přišlo trochu zastaralé,ale jak už je teď znám dýl,tak se mi to jméno líbí čím dál víc
Jo Libčo mi hodně říkali doma, oslovení Líbo mi neva.