Jméno Libuše - vaše názory

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
27007
9.3.11 17:36
Deminka píše:
irena78 píše:
mně se to moc nelíbí,zdá se mi to takové pro starší ženské, nějak si to neumím představit u dětí :roll:
Jo jo dětem se tohle jméno snad už vůbec nedává, čekám spíš, že se lidem moc líbit nebude.Ptám se jako nositelka toho jména a připadám si celkem jako mladá holka. :mrgreen:

Libuše no nic moc ale co naděláš že jo já jsem Ludmila taky mi to moc nesedí k mladý holce ale ještě že se dá různě zkracovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1032
9.3.11 17:48

Mě když ségra chtěla naštvat,tak mi řikala Petruno nebo ještě hůř,Petruňáku!Já jí Denisáku(Denisa) tenisáku :lol: A ve školce na ségru jeden kluk: ,,Denisa,urvala si penisa´´ Blbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15887
9.3.11 17:56

Libuška je krásné jméno :palec: Úplně vidím malou holčičku, jak na ni volají Libunko, je to krásné…mám kamarádku Ludmilu a všichni jí říkají Liduško a taky se mi to líbí a ani mi nepřijde, že by to bylo v jejích skoro 30 letech hloupé, že ji oslovují zdrobněle..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2766
9.3.11 18:54

Ahoj,

mě se Libuše líbí,ale žádnou neznám,jen tu z Ulice :wink: Ludmila je manželka mýho táty,Lída,Liduš,to je taky pěkný..mě se tyhle „starší“ jména líbí,holčičku jsme chtěli Anežku..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5200
9.3.11 18:59

ahoj,jsem Libuše,v rodině jsme 4kusy..varianty…ty co tu byly psane..jemno se mi nijak nelibi,ale co uz:o))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
9.3.11 19:05
Wiolla píše:My teď třeba řešíme s manželem výběr jména pro druhého klučíka (a opět se pochopitelně nemůžeme shodnout :roll: :mrgreen: ). V užším výběru je Jan/Honzíček/Jeníček a Antonín/Toníček/Tonda. Já bych byla spíš pro Toníčka (líbí se mi a má ho spíš méně lidí), i když Honza se mi také vždycky líbil. Ale na webu je statistika (viz zde: http://krestni-jmena.cz/), že toto jméno má v ČR skoro 300.000 lidí a je to nejčastější mužšké jméno(Toníčka slabých 60.000 lidí). To mě fakt odrazuje (btw, manželovi se Tonda nelíbí a chce spíš toho Honzu, když už jsem mu absolutně neschválila Alexandra :roll: :zed: = příjmení máme typicky české, s významem (zvířecí)).

Toníka schvaluji a moc.Já to jméno vybrala právě kvůli tomu, že jich moc není.A strašně moc zdrobnělin.Druhého máme Vašíka.Je pravda , že dost často musím odpovídat na otázky"a kde jste k těm jménům vůbec přišli?"

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
9.3.11 19:09

Mi se líbí kvůli „historické hodnotě“ :) Kdybych měla v okolí někoho blízkého s takovým jméněm, tak jí asi budu říkat Libi nebo Libčo. Případně Bubu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
9.3.11 19:09

No já když sem sem lezla, tak se mi to nelíbilo :) A teď se mi to jméno líbí teda čímdál víc :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
9.3.11 19:20
kaaaca-h píše:
No já když sem sem lezla, tak se mi to nelíbilo :) A teď se mi to jméno líbí teda čímdál víc :think: :lol:
:mrgreen: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1626
9.3.11 20:03

Mně to připadá jako takový „veliký“ jméno :-) Ale to bude asi tím, že jsme na základce měli třídní toho jména a vždycky nám přišlo komický,když na téměř stokilovou paní volali kolegyně Libuško :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
9.3.11 20:19
Hako píše:
Wiolla píše:My teď třeba řešíme s manželem výběr jména pro druhého klučíka (a opět se pochopitelně nemůžeme shodnout :roll: :mrgreen: ). V užším výběru je Jan/Honzíček/Jeníček a Antonín/Toníček/Tonda. Já bych byla spíš pro Toníčka (líbí se mi a má ho spíš méně lidí), i když Honza se mi také vždycky líbil. Ale na webu je statistika (viz zde: http://krestni-jmena.cz/), že toto jméno má v ČR skoro 300.000 lidí a je to nejčastější mužšké jméno(Toníčka slabých 60.000 lidí). To mě fakt odrazuje (btw, manželovi se Tonda nelíbí a chce spíš toho Honzu, když už jsem mu absolutně neschválila Alexandra :roll: :zed: = příjmení máme typicky české, s významem (zvířecí)).
Toníka schvaluji a moc.Já to jméno vybrala právě kvůli tomu, že jich moc není.A strašně moc zdrobnělin.Druhého máme Vašíka.Je pravda , že dost často musím odpovídat na otázky"a kde jste k těm jménům vůbec přišli?"

Díky za schválení. :mrgreen: Hned přednesu manželovi…  :wink:

Jinak mě se to jméno líbí také proto, že ač je typicky české, tak z něj jde udělat mezinárodní varianta = Tony. To stejné je se jménem Martin - také české, ale v zahraničí tomu jménu rozumět budou… Já prostě chci jméno zároveň české a zároveň světové. :jazyk: (k Sebastiánům, Robinům apod. se kvůli světovosti nechci uchylovat, na druhou stranu k echt českému/starobylémů nevysvětlitelnému jinde také ne, např. Řehoř apod… :wink: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
371
10.3.11 00:00
Verca182 píše:
Mně to připadá jako takový „veliký“ jméno :-) Ale to bude asi tím, že jsme na základce měli třídní toho jména a vždycky nám přišlo komický,když na téměř stokilovou paní volali kolegyně Libuško :mrgreen:

taky znam dve stokilovy libusky,ale hrozne hodny! jsou to vlastne zname moji mamky,ale ja si s nema rozumim daleko lip,nez mamka!krasne jmeno uz kvuli safrankove…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
10.3.11 11:28

Díky všem za příspěvky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1304
10.3.11 11:39

Ahojky :mavam: mě se toto jméno moc líbí. Když jsem byla těhu, tak jsem chtěla Libušku ale to neprošlo přes manžela. Zdálo se mu zastaralý. Nakonec máme Petříka, po manžovi. No a já jsem Vendula, a v okolí neznám žádnou :-) Myslím že tu na miminu má jedna mamča Vendulku. To chtěl zase manžel ale to neprošlo u mě…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
10.3.11 12:24

Tak já přidám taky něco: za mě teda ne, mě se to jméno vůbec nelíbí, představím si pod tím starou babku :oops:, měla jsem nej kamošku Libuši a ta celej život měla fakt komplex z toho jména, hrozně to nesnášela a nesnáší pořád. Pak znám ještě další dvě a to samý…jedné se říká Lildo-jako lili ale prostě málokdo ji tak osloví. Já bych to mimču nedala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze