Jméno Libuše - vaše názory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1240
20.6.17 08:12

Krásný staročeský jméno. Mít holčičku, tak uvažuju na Libuší nebo Ludmilou :srdce: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
20.6.17 08:23
@Anonymní píše:
Ahoj,oživuju tuhle diskuzi. Máme už doma Libora a Libuška by k tomu znělo moc hezky. Co myslíte? Jak byste jí říkali? Díky :)

nedala bych. Bude se to plést - pokud tedy neoslovujete důsledně celým jménem v základním tvaru. Tak dejte něco na L, co se tolik nepodobá - Linda, Laura, Lucie…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7939
20.6.17 08:45

Nelibi. Vsichni ji budou rikat Libo, protoze ctyricetileta Libuska zni ponekud infantilne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10631
20.6.17 08:45

Sice bych ho sama nedala, ale vlastně proti tomu nic nemám. Je fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
20.6.17 08:50

S Liborem by se mi to šíleně motalo, takže nedala bych. I když se k sobě hodí hezky. Mě se to jméno nelíbí, ale zase radši Libusku než Sofii, Vanesu, Natalu,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
20.6.17 08:52

Nelíbí se mi vůbec. Mám ho v kategorii horor. Základní tvar Libuše je děs, oslovení Líbo nebo Libko, tak to se mi ježí chlup. :? Měla jsem spolužačku a svoje jméno tedy fakt nemilovala. :nevim: To když už by nebylo zbytí, tak Lída, která je tedy v základním tvaru Ludmila, což považuji za trochu menší horor. :mrgreen: Nechci se nikoho dotknout, jen že reprezentuju taky názor části populace ;) Mám ráda netradiční jména, ale zas ne všechna no… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2059
20.6.17 08:53
@vonajebohyne píše:
Nelibi. Vsichni ji budou rikat Libo, protoze ctyricetileta Libuska zni ponekud infantilne.

Znám padesátiletou Libuši a všichni jí tak říkají, přijde mi to takové krásné a vznešené ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.6.17 13:55

Jmenuji se Libuše a na gymplu, bych za jakýkoli „normálnější“ jméno dala cokoli. Ale teď už jsem si zvykla. :) 90% lidí mě oslovuje Libuško a ten zbytek Libu, jen brácha mi říká Libko. A manžel je Libor :lol:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.6.17 14:01
@loell píše:
Mám s tímto jménem osobní zkušenost (já) a moc nadšená nejsem. Nesnáším tvar Líba, ale ten používá při mém oslovování 95% lidí. Tím že to jméno se nepoužívá tak často se mi stávalo, že me prostě přejmenovali na LiDa :?

To jsme na tom stejně. Jak mi někdo řekne Líbo, kopla bych ho do pr… Zdrobnělé oslovení dítěte je pěkné, ale oslovení v dospělosti… A navíc představování vypadá asi takto: Ahoj, já jsem Liba. Jakže? Liba! A to je co za jméno? No, Libuše… 8o :zed:
Zakladatelko, neznám jedinou Libuši, mladší 60ti let, která by byla se svým jménem spokojená. Já se několikrát ptala rodičů, co jsem jim udělala, že mě potrestali takovým jménem…

• Citovat
  • Upravit
1247
20.6.17 14:02

Libuše zní hrozně, ale když se to jméno někomu líbí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1309
20.6.17 14:03
@Anonymní píše:
Jmenuji se Libuše a na gymplu, bych za jakýkoli „normálnější“ jméno dala cokoli. Ale teď už jsem si zvykla. :) 90% lidí mě oslovuje Libuško a ten zbytek Libu, jen brácha mi říká Libko. A manžel je Libor :lol:

Mohla jsi dopadnout i výrazně hůř než Libuše. Představ si takovou Božku, Blážu nebo Růžu. :mrgreen: Libuši mám vedenou v kategorii normálních jmen, která nemůžou nikoho urazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
20.6.17 14:11

My jsme měli v práci Libušku a byla tak hodná a hezká až se mi to jméno začalo líbit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17824
20.6.17 14:49

@Agneth a ja mela ted spoluzacku Bozenku :srdce: a ja teda radsi Bozena, nez Libuse. Blazena se mi taky nelibi.Ale dítěti svemu bych ted nedala ani jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
20.6.17 19:34
@vonajebohyne píše:

Tak je na každém jak si nechá říkat, ne? Mně přátelé říkají zdrobnělinou (což je fakt sranda, když si vezmu, že mám skoro 190cm) a v práci jsem rovnou zatrhla, aby mi někdo říkal jinak, než prostě křestním jménem v základním tvaru - dejme tomu Marie. Nejsem žádná hej počkej, aby mi někdo říkal Maruško, na to nejsem zvědavá, to ať si nechají pro kamarády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
20.6.17 19:36
@Manhattan píše:
My jsme měli v práci Libušku a byla tak hodná a hezká až se mi to jméno začalo líbit :)

Já mám tchyni Libuši a paradoxně tu Libuši nechtěl muž a mě se to jméno (i díky tchyni - je hodná a hezká a spousty dalších+) taky moc líbí…
A jak tu někdo psal, tak se mi moc líbí i Lada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze