Jméno Libuše - vaše názory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
92
21.6.17 09:39

Libuše je v základním tvaru nádherné jméno, ale všem Libuším co znám, se bohužel říkalo Libuna :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
21.6.17 09:46
@tedeira píše:
Libuše je v základním tvaru nádherné jméno, ale všem Libuším co znám, se bohužel říkalo Libuna :nevim:

To jsem nikdy ani neslyšela, u nás se všem Liuším říkalo Líba a to mi nepřijde špatné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.17 06:52

Tak zrovna ted jednu Libusku cekam. Za me je to nadherne jmeno, v dnesni dobe vsech Emicek, Sofinek, Vanesek a jinych hruz je to mila verze staroceskeho jmena. A jak tu nektere damy pisi, ze se jim v dospelosti nelibi, jak je oslovuji, tak to dnes malokomu. Je to o zvyku. Hele jsem mlada, ale kdyz me nekdo neznali oslovi Andulko, Aninko, Anco…no drive se mi otevirala kudla v kapse, a co nadelat proste se tak jmenuji, uz jsem si zvykla, zvykne si kazdy. A oproti napr.vyse napsanym jmenum jsem za Annu rada. Proroze to bych se nechala uz v puberte prejmenovat :mrgreen: takze za me Libuska (Liba, Libka, Libi, Libuna,..)proste ano! :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
34473
30.6.17 10:01
@Anonymní píše:
Tak zrovna ted jednu Libusku cekam. Za me je to nadherne jmeno, v dnesni dobe vsech Emicek, Sofinek, Vanesek a jinych hruz je to mila verze staroceskeho jmena. A jak tu nektere damy pisi, ze se jim v dospelosti nelibi, jak je oslovuji, tak to dnes malokomu. Je to o zvyku. Hele jsem mlada, ale kdyz me nekdo neznali oslovi Andulko, Aninko, Anco…no drive se mi otevirala kudla v kapse, a co nadelat proste se tak jmenuji, uz jsem si zvykla, zvykne si kazdy. A oproti napr.vyse napsanym jmenum jsem za Annu rada. Proroze to bych se nechala uz v puberte prejmenovat :mrgreen: takze za me Libuska (Liba, Libka, Libi, Libuna,..)proste ano! :mrgreen:

Tož Libuška proč ne, ale dát dítěti jméno s tím, že si zvykne, to je trošku blby :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.17 10:35
@terien píše:
Tož Libuška proč ne, ale dát dítěti jméno s tím, že si zvykne, to je trošku blby :roll:

Tak s tím musí počítat každý rodič. Těžko se všichni všem dětem se jménem zavděčí, zatím neznám nikoho, kdo by se radši nejmenoval jinak, všichni si zvykli, jinak by se stály fronty na matrikách. :lol:

• Citovat
  • Upravit
30.6.17 12:48

Pěkné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2997
30.6.17 13:22
@Anonymní píše:
Tak zrovna ted jednu Libusku cekam. Za me je to nadherne jmeno, v dnesni dobe vsech Emicek, Sofinek, Vanesek a jinych hruz je to mila verze staroceskeho jmena. A jak tu nektere damy pisi, ze se jim v dospelosti nelibi, jak je oslovuji, tak to dnes malokomu. Je to o zvyku. Hele jsem mlada, ale kdyz me nekdo neznali oslovi Andulko, Aninko, Anco…no drive se mi otevirala kudla v kapse, a co nadelat proste se tak jmenuji, uz jsem si zvykla, zvykne si kazdy. A oproti napr.vyse napsanym jmenum jsem za Annu rada. Proroze to bych se nechala uz v puberte prejmenovat :mrgreen: takze za me Libuska (Liba, Libka, Libi, Libuna,..)proste ano! :mrgreen:

Souhlas. Raději Libušku, Aničku, Mařenku než Vanesku, Jesicu apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
30.6.17 13:45
@Anonymní píše:
Tak s tím musí počítat každý rodič. Těžko se všichni všem dětem se jménem zavděčí,zatím neznám nikoho, kdo by se radši nejmenoval jinak, všichni si zvykli, jinak by se stály fronty na matrikách. :lol:

fakt? To já znám spoustu lidí, troufám si říct většinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
30.6.17 13:53
@Anonymní píše:

Vidíš, mě se třeba zase nelíbí jméno Libuše, ale nikdy bych nenapsala, že je to hrůza. :nevim: Myslím, že je věc rodičů, jak dítě pojmenují, netřeba ta jména hned hanit…
(PS : Emičku, Sofii, ani Vanessu doma nemám)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.17 14:41
@Alushka.S píše:
Vidíš, mě se třeba zase nelíbí jméno Libuše, ale nikdy bych nenapsala, že je to hrůza. :nevim: Myslím, že je věc rodičů, jak dítě pojmenují, netřeba ta jména hned hanit…
(PS : Emičku, Sofii, ani Vanessu doma nemám)

Ja bych taky nehanila, moje reakce byla na prsdchozi komentare, kde damy psaly ze je to hruza, ze je na seznamu jmen „horor“ a jine. Kazdemu jako horor prijde neco jineho. Me, kdyz se tazane jmeno nelibi do diskuze se nezapojuju :lol:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence