Jméno Libuše - vaše názory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
485
10.3.11 12:46

Teeeeda tak komplexy jsem měla z jinejch věcí, ze svýho jména teda ne. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
11.3.11 21:19

Ahoj, mě se jméno Libuše teda nelíbí :oops: Spolužačce jsme říkali nejčastěji „Libuše“ méně pak „Líbo“. Nevím o tom, že by jí někdo, řekl „Libuško“ - to by mi v té době přišlo asi trapné - v těžké pubertě se lidé oslovují holt jinak než po zbytek života :lol: Ale zase na druhou stranu ho nosí aspoň lidem oblíbení herci jako Šafránková, myslím, že i hodně lidí ovlivnila ulice a krásná Libuška z ní :lol: Btw. nejvíce máme ve školce Markétek (4), z kluků Vašíků (3) :wink:

Příspěvek upraven 24.02.13 v 23:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9622
14.3.11 12:31

Jo a zapomněla sem…znám teda akorát Šafránkovou, Vojtkovou a Šmuclerovou :) Jo a tu z Ulice :D Všechno krásný baby! :D :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
14.3.11 13:30

Moje maminka je Libuše a znám ještě daší čtyři s tímto jménem :-D :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aaa222
14.3.11 13:54

Libuše

Ahojky,
já jsem Libuše, teď máme chlapečka a holčičku, ale jméno Libuše bych jí nikdy nedala, nemám ho ráda :-) . Jinak Libuše znám ještě dvě, obě starší dámy. Oslovení jsou různá: Libuše (fuj), Líba, Liba, Libka, Libuna :-(

• Citovat
  • Upravit
485
14.3.11 16:32

Tak já nad svým jménem nějak nepřemýšlím, už s tím nic nenadělám, ale nešťastná z něj teda nejsem. :-D
Spíš teda preferuju zkrácenou formu jména Líba, Liba apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6374
8.4.11 21:24

Moje mamka je Libuše, ze začátku se mě zdálo takové zvláštní, ale nakonec se mě líbí. A znám ještě jednu super ženskou z lázní a ta je taky Libuška.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.4.11 12:16

Ahoj, velice mě zaujala diskuze o jménu Libuše. Jsem nositelkou tohoto jména a popravdě řečeno, nikdy se mi moc nelíbilo :-(
Doma mi říkají Libi, Libko. V první třídě na táboře na mě volali Libuše… :oops: Musela jsem pak dotyčné vysvětlovat, že se mi nelíbí, když mě oslovuje spisovně.. Při pobytu v Praze mi začali říkat Líbo, což se mi zdálo vtipné a opět jsem musela zasáhnout… doted jsem na to alergicka!
Líbilo se mi, když mi někdo řekl Libčo, Libuš.
Paradoxně až ted mi někdo řekne Libuško, ale to spíš, že mě nezná a neví jak mě oslovit.
Upřímně nejvíc se mi líbí, když mě lidi oslovují Libi, ale tak mi říkají lidi až poté, co spolu něco prožijem..takže podle mě je to s tímto jménem složité :-)
Ale obecně jsem propagátorka spíše českých jmen, sama ještě děti nemám, ale když vidím, co lidi kolem vymýšlejí, mam chut zacit studovat slovanske pisemnosti :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
10.4.11 15:34
Libus píše:
Ahoj, velice mě zaujala diskuze o jménu Libuše. Jsem nositelkou tohoto jména a popravdě řečeno, nikdy se mi moc nelíbilo :-(
Doma mi říkají Libi, Libko. V první třídě na táboře na mě volali Libuše… :oops: Musela jsem pak dotyčné vysvětlovat, že se mi nelíbí, když mě oslovuje spisovně.. Při pobytu v Praze mi začali říkat Líbo, což se mi zdálo vtipné a opět jsem musela zasáhnout… doted jsem na to alergicka!
Líbilo se mi, když mi někdo řekl Libčo, Libuš.
Paradoxně až ted mi někdo řekne Libuško, ale to spíš, že mě nezná a neví jak mě oslovit.
Upřímně nejvíc se mi líbí, když mě lidi oslovují Libi, ale tak mi říkají lidi až poté, co spolu něco prožijem..takže podle mě je to s tímto jménem složité :-)
Ale obecně jsem propagátorka spíše českých jmen, sama ještě děti nemám, ale když vidím, co lidi kolem vymýšlejí, mam chut zacit studovat slovanske pisemnosti :mrgreen:

Díky za příspěvek.Je to fakt, že se zkrácenou formou našeho jména bývá někdy potíž a každému se líbí jiná verze.
Já osobně nepochopím lidi co se za své jméno třeba stydí.Já si na na něj zvykla a nemám s ním problém. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
1.8.11 10:19

Pokusím se trochu oživit diskuzi. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.8.11 11:11
Deminka píše:

Jak? Jak to dopadlo se jménem, pro jaké si se nakonec rozhodla?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1609
1.8.11 13:11

Mně to třeba přijde zastaralé…ale každý máme jiný názor… :-)
A znám jednu Libuši a té říkají Lily,Libuš,Libunko…
a to Lily se mi třeba ale i líbí… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
298
1.8.11 13:18

Libuska se mi libi. A je to lepsi,nez dnesni Madlen,Niny,Sofie atd. Stary cesky jmena se zas zacinaj davat a je to dobre..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.8.11 13:44

Mě se taky nelíbí zastaralé České jména, my jsme s manželem oba zastánci moderních jmen, ale zas když se někomu líbí, tak proč né. Jediné České jméno, které se mi líbí pro holčičku je Adéla - Adélka, jinak vůbec žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
1.8.11 17:15
IvkaH píše:
Deminka píše:
Jak? Jak to dopadlo se jménem, pro jaké si se nakonec rozhodla?

Se jménem to dopadlo tak, že si ho ponechám. Jmenuju se tak já, ne mé dítko. :lol: Naší slečně jsme tohle jméno nedali proto, že se mi moc nelíbí, když mají děti křestní jméno po rodičích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze