Jméno Libuše - vaše názory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25179
5.3.17 13:20

@pazitka @Almatka Holky, já si nemyslím, že druhé (křestní) jméno musí být nutně po nějakém svatém. Na křtinách byla hočička Sofie Laura a sv. Laura taky není :think: Moje dcera má taky druhé jméno (křestní), které žádná světice nenosí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17824
5.3.17 13:53

@pe-terka záleží kněz od kneze. Ale jedno jmeno by po svatem byt melo. Tzn. Bud to jmeno co ma v rodnem listu nebo to co mu davate u toho krtu ;) Ja vybirala ze seznamu svatych a máme Nelu Gabrielu a Jakuba Emila. A nas farar trval na tom, aby ta jmena dana u krtu byla po svatych. Ta druhá jmena jsou dana u krtu ne v rodnem liste ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.6.17 23:34

Ahoj,

oživuju tuhle diskuzi. Máme už doma Libora a Libuška by k tomu znělo moc hezky. Co myslíte? Jak byste jí říkali? Díky :)

• Citovat
  • Upravit
21593
19.6.17 23:40
@apanda píše:
@pe-terka záleží kněz od kneze. Ale jedno jmeno by po svatem byt melo. Tzn. Bud to jmeno co ma v rodnem listu nebo to co mu davate u toho krtu ;) Ja vybirala ze seznamu svatych a máme Nelu Gabrielu a Jakuba Emila. A nas farar trval na tom, aby ta jmena dana u krtu byla po svatych. Ta druhá jmena jsou dana u krtu ne v rodnem liste ;)

To nas sice taky chtel, ale smolik. Prinutit te prece nemuze a nase Lea je pouze Lea. Tecka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.6.17 23:41
@Anonymní píše:
Ahoj,oživuju tuhle diskuzi. Máme už doma Libora a Libuška by k tomu znělo moc hezky. Co myslíte? Jak byste jí říkali? Díky :)

Mně se líbí moc, měli jsme ji ve výběru pro holčičku. Říkala bych jí Libi, nebo Libuško, Libunko, Libísku,… jde toho hodně. My jsme na tato „stará“ jména =)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6879
19.6.17 23:55

Za me ne, staromodni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
19.6.17 23:58

Hrozny. Vsechny kolem me byly „Libuny a Liby“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
20.6.17 05:56
@Anonymní píše:
Ahoj,oživuju tuhle diskuzi. Máme už doma Libora a Libuška by k tomu znělo moc hezky. Co myslíte? Jak byste jí říkali? Díky :)

Mně se to líbí, a třeba taky Lada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
20.6.17 06:01
@Šarlota4 píše:
Hrozny. Vsechny kolem me byly „Libuny a Liby“

Ono jde zošklivět každé jméno. Třeba i Maruna, Petruna, Lucina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4044
20.6.17 06:21

Libuska je krasne ceske jmeno.My mame doma Marusku a Anicku.. od jejich narozeni slysime jen, ze jsou to krasna jmena. Me osobne se jina nec staroceska jmena nelibi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
20.6.17 06:21
@Anonymní píše:

Proč ne? K Liborovi opravdu sedí a pokud jde i k příjmení… Líba-pokud tak neříkáte Liborovi, Libča, Libu, Libka, Linubka, Libuš, Libuška..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
20.6.17 07:46
@Anonymní píše:

Libuška se mi líbí. Říkala bych jí Libuško, Libi, Libino…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
103
20.6.17 07:56

Mám s tímto jménem osobní zkušenost (já) a moc nadšená nejsem. Nesnáším tvar Líba, ale ten používá při mém oslovování 95% lidí. Tím že to jméno se nepoužívá tak často se mi stávalo, že me prostě přejmenovali na LiDa :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
20.6.17 08:04

Me se libi, lepsi nez vsechny ty Natalky a Emmy co ted leti :D Ze je staromodni nevadi spis je to plus, meli jsme jednu ve skole, rikalo se ji Libusko, Libo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
20.6.17 08:05

Mne se líbí, ale nebude se vám motat oslovováni chlapečka a holcicky? Ta jména jsou hodně podobná. Rikala bych jí asi Libuško, Líbo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze