Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@pazitka @Almatka Holky, já si nemyslím, že druhé (křestní) jméno musí být nutně po nějakém svatém. Na křtinách byla hočička Sofie Laura a sv. Laura taky není
Moje dcera má taky druhé jméno (křestní), které žádná světice nenosí.
@pe-terka záleží kněz od kneze. Ale jedno jmeno by po svatem byt melo. Tzn. Bud to jmeno co ma v rodnem listu nebo to co mu davate u toho krtu
Ja vybirala ze seznamu svatych a máme Nelu Gabrielu a Jakuba Emila. A nas farar trval na tom, aby ta jmena dana u krtu byla po svatych. Ta druhá jmena jsou dana u krtu ne v rodnem liste ![]()
Ahoj,
oživuju tuhle diskuzi. Máme už doma Libora a Libuška by k tomu znělo moc hezky. Co myslíte? Jak byste jí říkali? Díky ![]()
@apanda píše:
@pe-terka záleží kněz od kneze. Ale jedno jmeno by po svatem byt melo. Tzn. Bud to jmeno co ma v rodnem listu nebo to co mu davate u toho krtuJa vybirala ze seznamu svatych a máme Nelu Gabrielu a Jakuba Emila. A nas farar trval na tom, aby ta jmena dana u krtu byla po svatych. Ta druhá jmena jsou dana u krtu ne v rodnem liste
To nas sice taky chtel, ale smolik. Prinutit te prece nemuze a nase Lea je pouze Lea. Tecka.
@Anonymní píše:
Ahoj,oživuju tuhle diskuzi. Máme už doma Libora a Libuška by k tomu znělo moc hezky. Co myslíte? Jak byste jí říkali? Díky
Mně se líbí moc, měli jsme ji ve výběru pro holčičku. Říkala bych jí Libi, nebo Libuško, Libunko, Libísku,… jde toho hodně. My jsme na tato „stará“ jména =)
@Anonymní píše:
Ahoj,oživuju tuhle diskuzi. Máme už doma Libora a Libuška by k tomu znělo moc hezky. Co myslíte? Jak byste jí říkali? Díky
Mně se to líbí, a třeba taky Lada.
@Šarlota4 píše:
Hrozny. Vsechny kolem me byly „Libuny a Liby“
Ono jde zošklivět každé jméno. Třeba i Maruna, Petruna, Lucina.
Libuska je krasne ceske jmeno.My mame doma Marusku a Anicku.. od jejich narozeni slysime jen, ze jsou to krasna jmena. Me osobne se jina nec staroceska jmena nelibi.
@Anonymní píše:
Proč ne? K Liborovi opravdu sedí a pokud jde i k příjmení… Líba-pokud tak neříkáte Liborovi, Libča, Libu, Libka, Linubka, Libuš, Libuška..
@Anonymní píše:
Libuška se mi líbí. Říkala bych jí Libuško, Libi, Libino…
Mám s tímto jménem osobní zkušenost (já) a moc nadšená nejsem. Nesnáším tvar Líba, ale ten používá při mém oslovování 95% lidí. Tím že to jméno se nepoužívá tak často se mi stávalo, že me prostě přejmenovali na LiDa ![]()
Me se libi, lepsi nez vsechny ty Natalky a Emmy co ted leti
Ze je staromodni nevadi spis je to plus, meli jsme jednu ve skole, rikalo se ji Libusko, Libo ![]()
Mne se líbí, ale nebude se vám motat oslovováni chlapečka a holcicky? Ta jména jsou hodně podobná. Rikala bych jí asi Libuško, Líbo