Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě se taky nelíbí zastaralé České jména, my jsme s manželem oba zastánci moderních jmen, ale zas když se někomu líbí, tak proč né. Jediné České jméno, které se mi líbí pro holčičku je Adéla - Adélka, jinak vůbec žádné.
IvkaH píše:Deminka píše:Jak? Jak to dopadlo se jménem, pro jaké si se nakonec rozhodla?
Pokusím se trochu oživit diskuzi.
Se jménem to dopadlo tak, že si ho ponechám. Jmenuju se tak já, ne mé dítko.
Naší slečně jsme tohle jméno nedali proto, že se mi moc nelíbí, když mají děti křestní jméno po rodičích.
Deminka píše:IvkaH píše:Se jménem to dopadlo tak, že si ho ponechám. Jmenuju se tak já, ne mé dítko.Deminka píše:Jak? Jak to dopadlo se jménem, pro jaké si se nakonec rozhodla?
Pokusím se trochu oživit diskuzi.Naší slečně jsme tohle jméno nedali proto, že se mi moc nelíbí, když mají děti křestní jméno po rodičích.
Aha a jak se teda prďolka jmenuje nebo bude jmenovat? Mi se taky nelíbí, když se děti jmenují po rodičích.
IvkaH píše:Deminka píše:Aha a jak se teda prďolka jmenuje nebo bude jmenovat? Mi se taky nelíbí, když se děti jmenují po rodičích.IvkaH píše:Se jménem to dopadlo tak, že si ho ponechám. Jmenuju se tak já, ne mé dítko.Deminka píše:Jak? Jak to dopadlo se jménem, pro jaké si se nakonec rozhodla?
Pokusím se trochu oživit diskuzi.Naší slečně jsme tohle jméno nedali proto, že se mi moc nelíbí, když mají děti křestní jméno po rodičích.
Máme holčičku Markétku, mám to v metříku. Další nečekám. ![]()
Flooa píše:
Já znám Libušky dvě a okolí jim říká prostě LibuškoA pokud se nám narodí holčička, máme pro ni jméno Libuška
A povedlo se!
Narodila se nám holčička a jmenuje se Libuška ![]()
Flooa píše:Flooa píše:A povedlo se!
Já znám Libušky dvě a okolí jim říká prostě LibuškoA pokud se nám narodí holčička, máme pro ni jméno Libuška
Narodila se nám holčička a jmenuje se Libuška
Supeeer, velká gratulace. Jsem ráda a přeji Libušce do života jen to dobré.
![]()
Deminka píše:Flooa píše:Supeeer, velká gratulace. Jsem ráda a přeji Libušce do života jen to dobré.Flooa píše:A povedlo se!
Narodila se nám holčička a jmenuje se Libuška
![]()
Jééé, moc moc děkujeme ![]()
Libuši znám jenom jednu, je to moje matikářka z gymplu, už je paní v důchodu a my jí říkali Libuška. Miminku bych tohle jméno nedala, nějak mi to nesedí. Ale jméno je to hezké, znám mnohem horší ![]()
Mé ctěné jméno je Libuše
ale nejraději mám když mi říkají Libuškoo..to je takové pěkné noo:) ale čím jsem starší tím mi lidé více říkají Libuš
ale nechci aby to došlo až k Líbě
to se mi teda jako vůbec nelíbíí
pamatuju si, že asi v 6. třídě mi poprvé jedna učitelka řekla Líbo a já se rozbrečela
noo na střední mi říkala Líbo jen jedna učitelka..ale stejnak nejraději mám Libuška
tak nám prosím říkejte Libušky
ďakujem pěkně páá ![]()
Je to hezke jmeno, ja si vzdycky vybavim Safrankovou a komu by tahle Libuska nebyla sympaticka? ![]()
S Lucinkou do tanečků chodí Libuška, je jí asi tak 6 let. A je to rozhodně krásné jméno i pro malou slečnu
![]()
Já bych takové jméno svojí holčičce dát nemohla. Prostě pod jménem Libuška se mi vybaví nějaká starší brýlatá důchodkyně, takže za mě fakt nee
Ale je dobře, že se nám každému líbí něco jinýho, aspoň se ty děti nejmenují všecky stejně že ![]()
@Lella Já musím říct, že i když je to spíš zastaralé jméno, tak mě se docela líbí. Vždyť je to hezké, když někomu říkají Libuška, a nemusí to být nutně obrýlená babka.
Jinak souhlasím, že každý má jiný vkus. Vždyť by to byla nuda, kdyby se všichni jmenovali stejně nebo podobně. ![]()
Ahoj, jméno Libuše se mi i líbí. Znám tři-Jedna kolegyně z práce je Libuše a říkáme jí Líbo. Kamarádka je oslovením Libuška a známé říkám Libuš.