Jméno Libuše - vaše názory

Napsat příspěvek
Velikost písma:
74217
1.8.11 13:44

Mě se taky nelíbí zastaralé České jména, my jsme s manželem oba zastánci moderních jmen, ale zas když se někomu líbí, tak proč né. Jediné České jméno, které se mi líbí pro holčičku je Adéla - Adélka, jinak vůbec žádné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
1.8.11 17:15
IvkaH píše:
Deminka píše:
Pokusím se trochu oživit diskuzi. :-)
Jak? Jak to dopadlo se jménem, pro jaké si se nakonec rozhodla?

Se jménem to dopadlo tak, že si ho ponechám. Jmenuju se tak já, ne mé dítko. :lol: Naší slečně jsme tohle jméno nedali proto, že se mi moc nelíbí, když mají děti křestní jméno po rodičích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.8.11 17:18
Deminka píše:
IvkaH píše:
Deminka píše:
Se jménem to dopadlo tak, že si ho ponechám. Jmenuju se tak já, ne mé dítko. :lol: Naší slečně jsme tohle jméno nedali proto, že se mi moc nelíbí, když mají děti křestní jméno po rodičích.

Aha a jak se teda prďolka jmenuje nebo bude jmenovat? Mi se taky nelíbí, když se děti jmenují po rodičích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
1.8.11 17:22
IvkaH píše:
Deminka píše:
IvkaH píše:
Deminka píše:
Aha a jak se teda prďolka jmenuje nebo bude jmenovat? Mi se taky nelíbí, když se děti jmenují po rodičích.

Máme holčičku Markétku, mám to v metříku. Další nečekám. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.8.11 17:26

Hezké moje sestra je taky Markéta :palec: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
11.10.11 10:51
Flooa píše:
Já znám Libušky dvě a okolí jim říká prostě Libuško :dance: A pokud se nám narodí holčička, máme pro ni jméno Libuška :palec:

A povedlo se! :dance: Narodila se nám holčička a jmenuje se Libuška :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
13.10.11 16:39
Flooa píše:
Flooa píše:
Já znám Libušky dvě a okolí jim říká prostě Libuško :dance: A pokud se nám narodí holčička, máme pro ni jméno Libuška :palec:
A povedlo se! :dance: Narodila se nám holčička a jmenuje se Libuška :srdce:

Supeeer, velká gratulace. Jsem ráda a přeji Libušce do života jen to dobré. :mavam: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10623
13.10.11 21:38
Deminka píše:
Flooa píše:
Flooa píše:
A povedlo se! :dance: Narodila se nám holčička a jmenuje se Libuška :srdce:
Supeeer, velká gratulace. Jsem ráda a přeji Libušce do života jen to dobré. :mavam: :kytka:

Jééé, moc moc děkujeme :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
14.10.11 12:27

Libuši znám jenom jednu, je to moje matikářka z gymplu, už je paní v důchodu a my jí říkali Libuška. Miminku bych tohle jméno nedala, nějak mi to nesedí. Ale jméno je to hezké, znám mnohem horší :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Libuška 123
22.6.12 10:05

:)

Mé ctěné jméno je Libuše :) ale nejraději mám když mi říkají Libuškoo..to je takové pěkné noo:) ale čím jsem starší tím mi lidé více říkají Libuš :) ale nechci aby to došlo až k Líbě :) to se mi teda jako vůbec nelíbíí :zed: pamatuju si, že asi v 6. třídě mi poprvé jedna učitelka řekla Líbo a já se rozbrečela :lol: noo na střední mi říkala Líbo jen jedna učitelka..ale stejnak nejraději mám Libuška :) tak nám prosím říkejte Libušky :* :srdce: ďakujem pěkně páá :mavam:

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
22.6.12 10:10

Je to hezke jmeno, ja si vzdycky vybavim Safrankovou a komu by tahle Libuska nebyla sympaticka? :-)

• Citovat
  • Upravit
2218
22.6.12 10:13

S Lucinkou do tanečků chodí Libuška, je jí asi tak 6 let. A je to rozhodně krásné jméno i pro malou slečnu :palec: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
361
22.6.12 10:23

Já bych takové jméno svojí holčičce dát nemohla. Prostě pod jménem Libuška se mi vybaví nějaká starší brýlatá důchodkyně, takže za mě fakt nee :mrgreen: Ale je dobře, že se nám každému líbí něco jinýho, aspoň se ty děti nejmenují všecky stejně že :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
22.6.12 10:28

@Lella Já musím říct, že i když je to spíš zastaralé jméno, tak mě se docela líbí. Vždyť je to hezké, když někomu říkají Libuška, a nemusí to být nutně obrýlená babka. :lol: Jinak souhlasím, že každý má jiný vkus. Vždyť by to byla nuda, kdyby se všichni jmenovali stejně nebo podobně. :lol:

• Citovat
  • Upravit
Jančakecalka
22.6.12 10:37

Ahoj, jméno Libuše se mi i líbí. Znám tři-Jedna kolegyně z práce je Libuše a říkáme jí Líbo. Kamarádka je oslovením Libuška a známé říkám Libuš.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence