Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Obnovuji diskuzi za pár dní mám termín a jméno bude Libuška, po mé mamce, ta je teda hrozně proti že je to hrozné jméno, ale mě se moc líbí ![]()
Hrozné není žádné jméno, pokud se používá s láskou. Pravda, mě nijak zvlášť nerajcuje, ale to je věc osobního vkusu. Já ho mám asi spojené s generací mých babiček, v mé generaci se nějak nevyskytuje, ale myslím, že už je zas celkem v oblibě. A nakonec je to jméno s tradicí, tak proč ne, pokud se ti líbí, dej ho.
Já měla babičku Libušku, mám tetu Libušku a sestřenici Libušku
Je to krásný, tradiční jméno ![]()
To jméno nesnáším, ale jen kvůli jednomu konkrétnímu člověku. jinak je fajn
Libuška je krásný jméno…jedna z dvojčat se tím jménem pyšní a když se jí zeptám, jak se jmenuje, tak říká „Bubuška“ není to kouzelný?
a rozhodně bude v záplavě Natálek ve školce jediná…jedinečná a vyjímečná ![]()
Moje mamka je taky Libuse a mne se to jmeno vzdy libilo. Mit holcicku, tez bych o nem vazne uvazovala.
Byla by mezi detmi urcite jedina siroko daleko, takze za me SUPER ![]()
Zkráceně Líba se mi nelíbí, ale Libuš, Libuška, nádherné jméno! ![]()
Máma je Libuše, mě se to jméno nelíbí, naštěstí se u nás moc jména po rodině nedávají, tak jsem ho nevyfasovala:-) Ale do kroužku, kam chodím s dcerou, chodí i holčička Libuška a k ní to jméno vyloženě pasuje.
@dvojmatka píše:
Libuška je krásný jméno…jedna z dvojčat se tím jménem pyšní a když se jí zeptám, jak se jmenuje, tak říká „Bubuška“ není to kouzelný?a rozhodně bude v záplavě Natálek ve školce jediná…jedinečná a vyjímečná
A nemyslím, že jenom Libuška, ale určitě i Johanka. My jsme teda v naší vesnici jediní s Johankou a vlastně i Jonášek je jediný. Jinak k té Libušce, jmenuje se tak teta mého manžela a to jméno je moc krásné. Já bych ho dětem nedala, ale líbí se mi to. Říkáme ji všichni Libuško.
@kocourka170 ono je to asi jak kde, u nás třeba se sešly dvě Johanky v jedné třídě a to by si řekl člověk, že je to netradiční.
Libuška je krásné jméno. Přemýšleli jsme i o něm než jsme vybrali Teodoru. Což je pro ty co sledujou Ulici jen o kousek vedle ![]()
Libušku osobně neznám, ale pro malou holčičku mě to přijde strasně, ale strasně krásný
. Pro větší asi ta Líba, Libka, Lili - i pro menší, asi bych si s tímhle jménem vyhrála. Jen nevím, aby nás pak Libušky neukamenovali, znám holku co si místo Marušky - Marie raději říkala jinak. A jinak znám Ludmili - též vznesené jméno (a ted dost odkoukany z Četnických humoresek), a jak tam mají pak dvojčata Karlíčka a Ludmilku
. A říkám jim Lído, Liduško a s jednou se vidíme i ted a její přítel ji říká Lidko, Lído, Liduš, Liduško. A taky za Humny je drak byla Liduška, Lidka
.
Ale stejně, až jednou tak chci něco co nebude vyčuhovat, jako já… jsem Zdeňka
. A ted se mi to jméno líbí, dřív půl na půl, ale to asi znáte, když se hezky řekne…
a když ne… tak si pamatuju stejně jako tadyk jedna LIbuška, že jsem se myslím i rozbrečela, že to přece nejsem já. Teď už mi tak nikdo z přátel i neznámích neřekne. A mamka je ráda, a dala mi to jméno z lásky, když jsem se narodila
. Náhodou taková Zdenička
.
Nechci dávat jména po rodičích, ale ten po tátovi asi dopadne
. Protože vyměknu
.
Ju, a když si to tak vezmu, tak na malým stupni jsme byly dvě, a na koleji jsme byly i dvě na přímo na koleji. Teď mám i ve třídě jednu Zdeňku a je moc hezká a chytrá
.
@Anonymní píše:
Ahojky, holky vedeme diskuse o jménu miminka.. Umřela mi babička a já řekla že chci aby se dcera jmenovala po ní.. - Libuše. Jenže polovina lidí totální odpor k tomu jméni.. že je to tvrdé a tak.. ano vím že je to naše vec ale tak jaký máte názor vy? A manžel chce po svém milovaném dedovi jméno- Zbyněk. Teď máme syna Filipa.. A prostě Zbyněk se mi k tomu nehodí.. Názory?
Pokud chces Libusku a manzel Zbynka, tak bych to nechala a je na prirode, co bude ???? a k Filipovi mi nesedi ani jedno
ale to je muj nazor. A okoli nereste. Nekomu se nelibi to a nekomu zase ono. Nezavdecis se vsem. Mne osobne se libi vic Zbynek, Libusi bych dceri nedala.
No, on Filip a Libuše se k sobě taky moc nehodí, dle mého
Mně možná přijde, že Zbyněk a Filip se k sobě hodí víc, jak ta Libuše. Já bych osobně Libuši nedala, protože se mi nelíbí. Ale myslím si, že když vy chcete jméno po své babičce, že je férové manželovi dát stejné právo s tím klučičím - tak nevím, jestli raději nechcete vymyslet jiná jména, když se vám Zbyněk nelíbí
.
Jinak je to jen na vás, pokud se vám Libuše líbí, dejte ji, ale spíš je ta varianta, že to bude kluk a že by si manžel zasloužil stejné právo, jako máte vy ![]()
Libuše se mi vůbec nelíbí, nedala bych ji ani za nic a pak se mi absolutně příčí dávat dětem jména po zemřelých příbuzných. Nechtěla bych mít dítě jako pietu za mrtvého
takže za mě ne.
Zbyněk není špatné jméno, i k tomu Filipovi bych ho snesla, ale vybrala bych spíš originál ![]()