Jméno Lili, Lily nebo Lilly?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Zdeňka K.
5.1.12 11:06
gona píše:
Dadulinek píše:
Ahoj maminky děkuji za odpovědi asi většina z vás máte pravdu..:) Stařenka Lil(l)y/i to by asi neslo tak to bude nejspíše Liliana :dance: :srdce:. Ještě jednou děkuji a krásný den:))
Ahoj, my teprve vybíráme jméno pro naší první holčičku. Také se mi moc líbila Lily, ale z toho samého důvodu jsme ji raději do naší top 4 upravili jako Lilien. Pokud nakonec vybereme tohle jméno (je to momentálně náš favorit :D ), tak jí stejně asi nikdo neřekne jinak než Lili a oficiální verzi Lilien si může nechat na to stáří :D

Nóóó, nám se to trochu zvrhlo :mrgreen: Z Lilien je samozřejmě Lili, táta odmítá uznat, že jsme nedali české jméno, tak se snaží protlačit Andulku (Lilien - Lili Ann - Anna), přítel jí kvůli srandovním mikinám říká skřítek Vilík :lol: a já jí pro změnu říkám Žabáčku ;)

• Citovat
  • Upravit
gona
5.1.12 12:15

Tak to máte doma asi veselo :mrgreen: Naši se taky nějak nemohou ztotožnit s tím, že holčička nebude klasické české jméno. Stále se ještě rozhodujeme mezi Madlen, Elou, Julií a Lilien. Navíc mě se teď strašně začalo líbit jméno Lily Rose :srdce: (úplně jsem se do toho jména zamilovala), ale bojím se, že to už by i na dnešní dobu mohlo být moc :think: :( A naše by to asi zabilo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Zdeňka K.
5.1.12 20:39

Lily Rose? To bude asi nějaká květinková víla :-) Madlen je krásné jméno. Já ještě uvažovala o variantě Lily-Ann, ale to by asi neprošlo. Nevím jak to je přesně se spojováním více jmen. Madlenka je ale krásný moc… Já to dopředu nedokázala vybrat, takže jsme dávali až 2.den po porodu. Rodiče na mě teda koukali odkud jsem spadla, ale už si pomalu zvykají. Vždyť je to vnouče a konec konců je jedno, jak se jmenuje :-)

• Citovat
  • Upravit
Simeona33
2.8.12 14:33

Máme doma Lilly - prošlo to bez problémů a stejně je to Lillča, Lillásek a Lílla :D

• Citovat
  • Upravit
Swjetluschka
8.8.12 10:40

To já mám opačný problém jak gona. Jmenuji se Ludmila a v rodině je nás už 5. Naše malá by byla 6. Můj táta nechce, aby do rodiny přibyla další Lída, prý bude chudák. :-) Malá má zatím pracovní jméno Lili. Teď se rozhodujeme, jestli bude Ludmila a budeme jí Lili jen říkat nebo jestli to bude její oficiální jméno. :-)

• Citovat
  • Upravit
Swjetluschka
8.8.12 10:45
@Conie píše:
Moni, jak jste to uhráli, že má mužský tvar příjmení ??

@Conie

Já jsem chtěla mužský tvar příjmení, když jsem se vdávala. Stačilo na matrice podepsat prohlášení o změně národnosti. Nemusela jsem nikde nic dokazovat. Řekli mi, že národnost je o mém přesvědčení. Tkž mám německou národnost (už jsem byla líná si to měnit zpět. :) ) a malá bude mít automaticky příjmení po mě. Jestli to chceš rovnou pro malou, tak nevím, jak to je. Zkus se zeptat na matrice. Ale asi budeš muset zmínit, že víš, že se to dá změnit pomocí národnosti. Ty úřednice jsou na některých úřadech líný vyplňovat papíry, tkž ti radši řeknou, že to nejde… :(

• Citovat
  • Upravit
Siniminisek
31.10.12 21:02

Rozhodnout se ...

Je to tezke se rozhodnout, tich jmen je tolik 8o
Cekame holcicku a porad se dohadujeme o jmene, hlavne se kazdy porad pta, jake jsme vybrali :twisted:
Moc by se mi libilo Simonka po me, ale svagr, ktery bydli i s tchyni ve stejnem meste, uz Simonku maji…
Takze dalsi favoritky jsou Natalie, Ella, Sabina, Lilien :think:
Jenze se nemuzeme rozhodnout…pomoooc :D

• Citovat
  • Upravit
31672
31.10.12 21:08

Sabinu né, to jsem já, a vždycky mě štvalo, že jse jediná na škole, a každej si mě pamatuje :evil: ta Natalie je nejlepší :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.12 11:04

Lilien

My máme taky Lilien, dnes má půlroku :).Můžu se Vás zeptat, na kdy slavíte její svátek? Na českou Lilianu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.11.12 11:06
@lucienne píše:
My budeme mít Lilien. ale myslim že jde i Lili :palec:

My máme taky Lilien :) dnes má půlroku :srdce:.Můžu se Vás zeptat, na kdy slavíte její svátek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16136
16.11.12 18:45

@Helíísek moje má dnes 14 měsíců :) slavíme v únoru na lilianu :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
2.2.15 19:16

Ahoj holky,
chtěla bych se jen zeptat, zda někdo dal jméno Lilly Ann?
Zda mi to na matrice povolí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
2.2.15 19:27

@Nicol-8 To je moc pěkné jméno, myslím že by to povolit mohli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2225
2.2.15 19:27

@Nicol-8 Ahoj,naše je pouze Lilly. Zbytek neporadím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
2.2.15 19:31

@kaja00 Děkujeme, nam se moc líbí :*
@Ejmule jj, Lilly ma kamarádka, ale tu Lilly Ann právě nevím, zda povolí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze