Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahojky holky, jak tak koukám do diskuzí, všichni chtějí názory na to, jaká se komu líbi jména, proto jsem to zkusila otočit a zakládám diskuzi, jaké jméno byste svému dítěti nikdy nedaly?
Já tedy chlapečkovi Jaroslav (mám své důvody-tchán
) a holčičce Zdislava
Těším se, jak jste na tom vy? ![]()
Jarmil, Dušan a pak nemám ráda ta měkká jména (Milan, Miloš, Luděk, Luboš) …
Holčičí moc nemusím ta dnešní moderní (i klučičí teda no).. kór když mají rodiče typicky české příjmení ![]()
Nedala bych takové,které by se nehodilo k našemu příjmení. Žádné vyloženě neoblíbené nemám, ale třeba dvojčata bych nepojmenovala Šeherezáda a Onur, jak jsem teď nedávno někde četla
![]()
Na kluka jednoznačně Dušan.
Na holku Jitka, Jiřina, Jindřiška (to J mě nějak nezaujalo
), Blažena, Božena, Drahomila (nebo slava?), Milena…asi by jich bylo ještě dost ![]()
já teda nemám ráda Karel,Jiří a Václav. A u holčiček Jana,Milena,Jaroslava. a pak nemám ráda ty rádob moderní jména. ![]()
Náš malý má ve třídě kluka a ten se jmenuje Darek a když jeho nebyli vzítí ´celé jméno měl Darek Balík ,samozřejmě se mu děcka ve školce smáli.Tak se rodiče vzali a teď je Darek Mynařík.Chudák
Holce bych nikdy nedala jméno Žaneta, Otýlie a Anastázie
. Klučičí se mi nelíbí Richard, Robert, Břetislav, Lumír atd., těch je hodně ![]()
madi píše:
Nedala bych takové,které by se nehodilo k našemu příjmení. Žádné vyloženě neoblíbené nemám, ale třeba dvojčata bych nepojmenovala Šeherezáda a Onur, jak jsem teď nedávno někde četla![]()
To mi připomíná éru telenovely Esmeralda
, v té době se narodilo docela dost jejích jmenovkyň ![]()
René, Vendelín, Břetislav, Hynek, Věnceslav, Kazimír, Řehoř, Arnošt, Heřman, Květoslav, Valdemar, Norbert, Tibor
Vilma, Alice, Ingrid, Sandra, Evžénie, Vladěna, Regina, Brigita, Agáta, Lýdie ![]()
mamka šárka píše:
Náš malý má ve třídě kluka a ten se jmenuje Darek a když jeho nebyli vzítí ´celé jméno měl Darek Balík ,samozřejmě se mu děcka ve školce smáli.Tak se rodiče vzali a teď je Darek Mynařík.Chudák
Jak chudák, to je krásný jméno!! ![]()
Nedala bych taková stará jako s koncovkama -slav,pak taková jako vendelín,kvido,božena,bohumila,.....a taky obyčejná,jako Petr,Martin,Lucka,Jana,Petra,…
Jsme měli jednoho Darka ve třídě, říkali jsme mu Darek-párek:-))
RyBANA píše:mamka šárka píše:Jak chudák, to je krásný jméno!!
Bayuska píše:madi píše:To mi připomíná éru telenovely Esmeralda
Nedala bych takové,které by se nehodilo k našemu příjmení. Žádné vyloženě neoblíbené nemám, ale třeba dvojčata bych nepojmenovala Šeherezáda a Onur, jak jsem teď nedávno někde četla![]()
, v té době se narodilo docela dost jejích jmenovkyň
jj. Jo a taky jsem zapomněla, že bych určitě své dceři nedala jméno Rozárka. Mám v okolí dvě, u malé copaté holčičky je to roztomilé, ale chudák až vyroste ![]()
Já bych své dítě nepojmenovala Facebook, jako jedni rodiče v Egyptě. ![]()