Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
taky čekáte vysněnou holčičku a nevíte si rady se jménem? Aby bylo krásné, dokonalé a naprosto vystihovalo vaší princezničku? Jaká jména jsou krásná a jaká už jsou přehnaná? Pojďte si popovídat, poradit a společně jistě dáme něco dohromady ![]()
Mě se strašně líbí jméno Anežka přehnaná jména jsou pro mě cizí jména se zdvojenými souhláskami(např. vanessa) nebo s amerikanismem(sophie) apod… a takováto jméno k vyloženě českým příjmením, to si vždy říkám, že rodiče to dítě chtějí trestat
Ono to sice vypadá hezky napsané, ale přijde mi to blbý, jsme češi tak proč psát jména anglicky ![]()
My máme Simonku,taky se mi moc nelíbí vyloženě cizí jména.A pak bych asi nedala to,co zrovna frčí nebo jméno kterých je hodně a má ho skoro každej.Kamarádka dala Justýna,sice netradiční,ale já bych ho nedala.Líbí se mi třeba Linda,Kristýna.
Tak já mám KRISTINU
A kdyby náááhodou někdy…to nehrozí…ale kdyby se teda přítel rozhodl, počít své vlastní dítě(DOUFÁM, ŽE ANO
) tak by to byla ISABELA ![]()
Nelinka je krásné jméno,ale kamarádka tak pojmenovala svýho psa..takže to nepřipada pro mě v úvahu
o Anežce jsem taky uvažovala,ale nejsem si jí moc jistá. Co byste řekli na jméno Nikol? Není to přímo Nikola,ale Nikol…
My máme Emičku.
Líbí se mi netradiční jména, manželovi zase klasická a Ema byl kompromis, líbí se nám oběma. Kdybych čekala další holčičku, byla by to Sofie. ![]()
Isabelku navrhoval přítel,ale to jsem zavrhla s tím, že je moc dlouhé a nemá moc možností na zdrobněliny…
Andísek89 píše:
Nelinka je krásné jméno,ale kamarádka tak pojmenovala svýho psa..takže to nepřipada pro mě v úvahuo Anežce jsem taky uvažovala,ale nejsem si jí moc jistá. Co byste řekli na jméno Nikol? Není to přímo Nikola,ale Nikol…
jo tak to chápu, Nikol je hezké, to je mi líbí víc než Nikola.
Musím napsat i já svoje vysněná jména pro holčičku.
Jsou to:Valérie,Emilia,Viktorie,Františka.Ale ono je každé jméno svým způsobem krásné,když se hezky vysloví a říká se s láskou.
Cauky, my taky dlouho nemohli nic vybrat, variant bylo spousta, jmena jako Terezka, Adelka, Verunka, Ema, porad to ale nebylo ono, nakonec jsme vybrali Viktorku, hrozne moc se nam to jmeno libi, zatim ale cekame Ondraska, tak bude muset Viktorka chvili pockat
Hako píše:
Musím napsat i já svoje vysněná jména pro holčičku.
Jsou to:Valérie,Emilia,Viktorie,Františka.Ale ono je každé jméno svým způsobem krásné,když se hezky vysloví a říká se s láskou.
Valerie se mi taky moc líbí ale nevím jestli by to prošlo u manžela. ![]()
Nikol je moc hezké, taky jsem nad ní uvažovala, ale nakonec jsme dali klasickou kalendářovou Nikolu. I když dneska už je v kalendářích psaná i ta Nikol ve stejný den.
A druhé pokud bude holčička, tak to nejspíš bude ta Nelinka, pořád ji chce manžel. A máme i příjmení začínající na N, tak to vypadá celkem dobře ![]()
Ale jinak pro mě byla ještě horká favoritka Beáta, jen kdyby neslavila svátek blízko narozenin dcery. Kdyby ne, tak by to určitě Beátka byla ![]()