Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Abych pravdu řekla, já jsem vždycky chtěla holčičku „Natálie“.Ale když jsem slyšela zdrobněliny tak se mi to fakt dost znechutilo a už bych ho nikdy nedala.Nic proti Natálkám. ![]()
Andísek89 píše:
právě, že je problém v tom, že jména která se mi líbí už v rodině jsou nebo se tak jmenujou kamarádky nebo naopak nekamarádky…Natálka,Amálka,šárka,Eliška atd
To znám, těžký výběr, jména máš spojený s nějakou blbkou nebo naopak dobrou kamrádkou
to znám ![]()
já mám sestru natálku a kromě toho, že jí říkám škatule
o žádné ošklivé zdrobnělině nevím
Já mám doma malou Anetku.Ještě se mi líbila Terezka nebo Eliška ale prostě Aneta zvítězila a myslím že se k ní to jméno hodí
3
Hako píše:
Abych pravdu řekla, já jsem vždycky chtěla holčičku „Natálie“.Ale když jsem slyšela zdrobněliny tak se mi to fakt dost znechutilo a už bych ho nikdy nedala.Nic proti Natálkám.
A jaká zdrobnělina? mě napadá jen natálka, natynka, naty… a to se mi zdá hezké…
Andísek89 píše:
právě, že je problém v tom, že jména která se mi líbí už v rodině jsou nebo se tak jmenujou kamarádky nebo naopak nekamarádky…Natálka,Amálka,šárka,Eliška atd
Na to nekoukej,koukej spíš na to jak se vám líbí, jak ji budeš převážně oslovovat.Víš kolik je Terezek, Aniček,Katek atd?kdyby takhle každý uvažoval, jména by si nikdy nevybrali ,ať je to kamarádky (nekamarádky)jméno.
Andrejka, Martinka ![]()
Nikdy bych nedala jména Natálka, Terezka, Eliška, Ája, Mája atd., ![]()
A dvě jména?
![]()
Hlavně přeci není pravidlo, že musíte používat zdrobněliny které se vám nelíbí
Já třeba nadskakuju když synovi někdo řekne Samíku, Seme, Samíčka!! to vraždím a okamžitě lidem říkám, že takhle se njemenuje rodina se to naučila rychle říkají mu celým jménem a budu to prosazovat i ve školce a škole ![]()
No možná to bylo i o tom důrazu vyslovení zdrobněliny jména.Volali na holčičku:Naty,Naty, Naty.Vypadalo to jak „na ty“.Prostě se mi to nelíbí.Ale to je každého názor.
Ahoj zakladatelko,
mě přijde že ty seš tak nějak rozhodnutá pro Nikol
je to hezký jméno a moc Vám jde k přijmení. Za mě bych ho na Tvým místě dala
myslím že manželovi se bude líbit.
Jinak co se týká těch názorů na cizí jména atd. Já nesouhlasím, smaozřejmě nejsem pro šehrezadu a onura
na druhé straně pokud mají hezké příjmení tak proč ne.
Já zase nesnáším když je ve tříde 5 katek, 2 terezky atd. Deti co pujdou za 6 let do skoly, budou samej matyas, tadeas, terezka, eliska a natalka… ![]()
Michaelakkk píše:Andísek89 píše:Já třeba zdrobněliny používám nerada syn je samuel, samuelek nebo sam jinak jméno nesklonuji a ani jiná jména bych nesklonovala líbí se mi celé jméno a ne zdrobněliny
Isabelku navrhoval přítel,ale to jsem zavrhla s tím, že je moc dlouhé a nemá moc možností na zdrobněliny…Já jsem taková
Přitom se to tak hezky ohýbá ![]()
taky jsme dlouho zvažovali,chtěli jsme něco co zní česky a není moc časté.. Takže máme Magdalénku a Markétku.. Sice mě asi budou nenávidět při podepisování(máme i dlouhé příjmení,ale to se po vdavkách změní),ale tahla jména pro mě byla nej a můj nakonec taky souhlasil
![]()
Nikol je ale taky moc pěkné jméno..
Nás bylo ve třídě 5
Katek…
Angua píše:Michaelakkk píše:Přitom se to tak hezky ohýbáAndísek89 píše:Já třeba zdrobněliny používám nerada syn je samuel, samuelek nebo sam jinak jméno nesklonuji a ani jiná jména bych nesklonovala líbí se mi celé jméno a ne zdrobněliny
Isabelku navrhoval přítel,ale to jsem zavrhla s tím, že je moc dlouhé a nemá moc možností na zdrobněliny…Já jsem taková
NO ale já to prostě nesnáším, nevím proč prostě semi to vůůůůbec nelíbí
Ale nelíbí se mi to i u jiných jmen kateřině říkat kačenko , Danielovi danečku apod
Samíku - prostě hrozný jak mu budeš říkat až bude starší?