Jména pro holčičky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1315
14.3.11 13:20

Abych pravdu řekla, já jsem vždycky chtěla holčičku „Natálie“.Ale když jsem slyšela zdrobněliny tak se mi to fakt dost znechutilo a už bych ho nikdy nedala.Nic proti Natálkám. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
14.3.11 13:21
Andísek89 píše:
právě, že je problém v tom, že jména která se mi líbí už v rodině jsou nebo se tak jmenujou kamarádky nebo naopak nekamarádky…Natálka,Amálka,šárka,Eliška atd :zed:

To znám, těžký výběr, jména máš spojený s nějakou blbkou nebo naopak dobrou kamrádkou :-) to znám :D

• Citovat
  • Upravit
655
14.3.11 13:22

já mám sestru natálku a kromě toho, že jí říkám škatule :D o žádné ošklivé zdrobnělině nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1053
14.3.11 13:23

Já mám doma malou Anetku.Ještě se mi líbila Terezka nebo Eliška ale prostě Aneta zvítězila a myslím že se k ní to jméno hodí :srdce: 3

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16837
14.3.11 13:23
Hako píše:
Abych pravdu řekla, já jsem vždycky chtěla holčičku „Natálie“.Ale když jsem slyšela zdrobněliny tak se mi to fakt dost znechutilo a už bych ho nikdy nedala.Nic proti Natálkám. :wink:

A jaká zdrobnělina? mě napadá jen natálka, natynka, naty… a to se mi zdá hezké…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1315
14.3.11 13:24
Andísek89 píše:
právě, že je problém v tom, že jména která se mi líbí už v rodině jsou nebo se tak jmenujou kamarádky nebo naopak nekamarádky…Natálka,Amálka,šárka,Eliška atd :zed:

Na to nekoukej,koukej spíš na to jak se vám líbí, jak ji budeš převážně oslovovat.Víš kolik je Terezek, Aniček,Katek atd?kdyby takhle každý uvažoval, jména by si nikdy nevybrali ,ať je to kamarádky (nekamarádky)jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3946
14.3.11 13:24

Andrejka, Martinka :-D

Nikdy bych nedala jména Natálka, Terezka, Eliška, Ája, Mája atd., :mrgreen:
A dvě jména? :-? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
14.3.11 13:26

Hlavně přeci není pravidlo, že musíte používat zdrobněliny které se vám nelíbí :-) Já třeba nadskakuju když synovi někdo řekne Samíku, Seme, Samíčka!! to vraždím a okamžitě lidem říkám, že takhle se njemenuje rodina se to naučila rychle říkají mu celým jménem a budu to prosazovat i ve školce a škole :-)

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
14.3.11 13:26

Martina je mooc hezký jméno :-)

• Citovat
  • Upravit
1315
14.3.11 13:28

No možná to bylo i o tom důrazu vyslovení zdrobněliny jména.Volali na holčičku:Naty,Naty, Naty.Vypadalo to jak „na ty“.Prostě se mi to nelíbí.Ale to je každého názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
14.3.11 13:30

Ahoj zakladatelko,
mě přijde že ty seš tak nějak rozhodnutá pro Nikol :-) je to hezký jméno a moc Vám jde k přijmení. Za mě bych ho na Tvým místě dala :-) myslím že manželovi se bude líbit.
Jinak co se týká těch názorů na cizí jména atd. Já nesouhlasím, smaozřejmě nejsem pro šehrezadu a onura :lol: na druhé straně pokud mají hezké příjmení tak proč ne.
Já zase nesnáším když je ve tříde 5 katek, 2 terezky atd. Deti co pujdou za 6 let do skoly, budou samej matyas, tadeas, terezka, eliska a natalka… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
14.3.11 13:35
Michaelakkk píše:
Andísek89 píše:
Isabelku navrhoval přítel,ale to jsem zavrhla s tím, že je moc dlouhé a nemá moc možností na zdrobněliny…
Já třeba zdrobněliny používám nerada syn je samuel, samuelek nebo sam jinak jméno nesklonuji a ani jiná jména bych nesklonovala líbí se mi celé jméno a ne zdrobněliny :-) Já jsem taková :-)

Přitom se to tak hezky ohýbá :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1692
14.3.11 13:36

Mě se moc líbí ADRIANA,NIKOL,BEATA A ANIČKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
14.3.11 13:37

taky jsme dlouho zvažovali,chtěli jsme něco co zní česky a není moc časté.. Takže máme Magdalénku a Markétku.. Sice mě asi budou nenávidět při podepisování(máme i dlouhé příjmení,ale to se po vdavkách změní),ale tahla jména pro mě byla nej a můj nakonec taky souhlasil :mrgreen: :wink: :mrgreen:
Nikol je ale taky moc pěkné jméno..
Nás bylo ve třídě 5 8-o Katek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
14.3.11 13:37
Angua píše:
Michaelakkk píše:
Andísek89 píše:
Isabelku navrhoval přítel,ale to jsem zavrhla s tím, že je moc dlouhé a nemá moc možností na zdrobněliny…
Já třeba zdrobněliny používám nerada syn je samuel, samuelek nebo sam jinak jméno nesklonuji a ani jiná jména bych nesklonovala líbí se mi celé jméno a ne zdrobněliny :-) Já jsem taková :-)
Přitom se to tak hezky ohýbá :mrgreen:

NO ale já to prostě nesnáším, nevím proč prostě semi to vůůůůbec nelíbí :mrgreen: Ale nelíbí se mi to i u jiných jmen kateřině říkat kačenko , Danielovi danečku apod :mrgreen: Samíku - prostě hrozný jak mu budeš říkat až bude starší?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence