Jména pro holčičky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1435
14.3.11 17:36

Máme starší Kristýnku-z prvního manželství pak máme Matyáška a do budoucna plánujeme Natálku nebo Adélku… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
14.3.11 17:36

Ahoj zakladatelko mě se líbí Elena nebo Terezka ,ale Nikol je taky pěkné jmeno a teda fakt sedí k tvýmu příjmení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
14.3.11 18:07

To mám ohromnou radost, že se jméno opravdu líbí :)) moc jste mě všechny potěšily, děkuju :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18794
14.3.11 19:06
Andísek89 píše:
tééda vaše názory jsou úplně luxusní…u některých se člověk musí smát… :mrgreen: ale přece jen myslím,že zústanu u Nikol :) všude je opravdu krásná spousta jmen,ale žádné mě tak neoslovilo. Hlavně chci,aby to jméno bylo krátké, bez ,,R,, a dalo se snadno vyslovit a v dospělosti bylo pořád tak hezké,ale né už tak slouďoučké a ve stáří normální…chci,aby se hlavně líbilo dcerušce :huban:

My se rozhodovaly mezi Nikol a Elen a máme Elenku… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
683
14.3.11 19:27

Máme stejný „problém“. U kluka jsme měli jasno hned (Václav), ale u holčičky se ne a ne shodnout. Mě a synkovi se líbí Alžbětka, o té drahý nechce ani slyšet. Ještě by se mi líbila Gabriela, ale tu taky nechce stejně tak Helenu (všechno nelichotivé asociace). Naprosto chápu, i když existuje spousta hezkých jmen, bohužel čím je člověk starší, tím víc zná lidí s těmi jmény..a mě to odrazuje, automaticky si představím toho člověka a nemůžu se toho zbavit. Stejně tak jsme nechtěli jméno nikoho z rodiny (široké) a ve jménu nesmí být „r“. Navíc chceme ideálně české jméno..Zatím jsme schopní uvažovat o jménu Magdalenka..ale rozhodnuto ještě není :zed: . No a Nikol… já trpím tím, že se tak jmenuje obrovské množství holčiček (ať už Nikol, Nikola atd).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10142
14.3.11 19:40
Xhnip píše:
Andísek89 píše:
tééda vaše názory jsou úplně luxusní…u některých se člověk musí smát… :mrgreen: ale přece jen myslím,že zústanu u Nikol :) všude je opravdu krásná spousta jmen,ale žádné mě tak neoslovilo. Hlavně chci,aby to jméno bylo krátké, bez ,,R,, a dalo se snadno vyslovit a v dospělosti bylo pořád tak hezké,ale né už tak slouďoučké a ve stáří normální…chci,aby se hlavně líbilo dcerušce :huban:
My se rozhodovaly mezi Nikol a Elen a máme Elenku… :-D

mě se taky Elen moc líbí, to bych ale musela nějak umlčet manžela, přes něj to neprošlo. Pak se mi líbilo: Viktorie, Sabina, Sofie, ale nic z toho se zase nelíbilo manželovi :pocitac:
Nakonec jsme se shodli na Emě a těsně před porodem jsme se ještě rozhodli pro Emmu. Takže má jedno „m“ navíc a cizí příjmení ještě po tatínkovi :wink:
Další holčička by se nám líbila Sára. Díky bohu tatínek nejspíš neumí dělat kluky, to bysme se asi servali, protože klučičí jméno se mi snad nelíbí žádné, to bych vůbec nevěděla jaké dát :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
14.3.11 19:48

Já jsem strašně toužila po Elence ,ale můj neumí zas holky :mrgreen: tak mám dva kluky Davida a Adama ,ale doufám možná kdyby to ujelo po třetí :mrgreen: tak by to možná vyšlo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
14.3.11 19:59
Pep@e píše:
Máme stejný „problém“. U kluka jsme měli jasno hned (Václav), ale u holčičky se ne a ne shodnout. Mě a synkovi se líbí Alžbětka, o té drahý nechce ani slyšet. Ještě by se mi líbila Gabriela, ale tu taky nechce stejně tak Helenu (všechno nelichotivé asociace). Naprosto chápu, i když existuje spousta hezkých jmen, bohužel čím je člověk starší, tím víc zná lidí s těmi jmény..a mě to odrazuje, automaticky si představím toho člověka a nemůžu se toho zbavit. Stejně tak jsme nechtěli jméno nikoho z rodiny (široké) a ve jménu nesmí být „r“. Navíc chceme ideálně české jméno..Zatím jsme schopní uvažovat o jménu Magdalenka..ale rozhodnuto ještě není :zed: . No a Nikol… já trpím tím, že se tak jmenuje obrovské množství holčiček (ať už Nikol, Nikola atd).

Magdalenka :palec:
Přezdívka např. Majda srajda, když mě naštve, má to mít :twisted: :mrgreen:
Já si úplně zoufám, jestli druhátko bude kluk, to budou boje, boje, boje a kdoví, jak z toho vyjde, chudák :lol:
Sestřička by mohla být třeba Helenka, Valerie…
Nebo Apolenka (máme sestřenici Veroniku :dance: )
Zakladatelko, na školu se mnou chodila holka se stejným příjmením jako vy, jméno Daria, to se mi taky líbí=)
Já bych Nikolku nedala, je jich hodně…
(I když já si myslela, jak budem origoš vcelku a pár domků dál mají o několik měsíců starší Magdalenku=)
Přinejhorším bude ve škole jedna Magda a jedna Lenka :pankac: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
14.3.11 20:13
Čekatelka píše:
A Dagmar, Dadka, Dáďa, Dadina se mi líbí též, ale doma opět neprojde :lol:

Neznám jedinou Dagmar které by se tak říkalo. Vždycky je to Dáša a to se mi nelíbí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8049
14.3.11 20:16
Andísek89 píše:
To mám ohromnou radost, že se jméno opravdu líbí :)) moc jste mě všechny potěšily, děkuju :)))

taky lobuju za Nikol :palec: Já naopak ráda jméno zdrobňuju. Je to prostě Niki, Nikísek, Nikolenka atd…a když někdy zazlobí tak je to Nikoleta :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
14.3.11 22:34

krásný Peťul :pankac: moje řeč :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
14.3.11 22:35

Ahoj, my jsme se s manželem domluvili, že když to bude holka, bude vymýšlet jméno on, když kluk, tak já (samozřejmě s návrhem musela druhá strana souhlasit) :wink: A mu se to povedlo už dvakrát. :mrgreen: Takže máme Klárku a Lucinku, obě znamenají jasná, světlo, jsou to naše dvě sluníčka. :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
15.3.11 07:55
PeťulaK píše:
Čekatelka píše:
A Dagmar, Dadka, Dáďa, Dadina se mi líbí též, ale doma opět neprojde :lol:
Neznám jedinou Dagmar které by se tak říkalo. Vždycky je to Dáša a to se mi nelíbí :nevim:

Tak já jsem Dagmar a jméno se mi teda moc nelíbí :-? Ale zase na druhou stranu jsem jediná široko daleko. Když jsem bylá malinká tak mě máti oslovovala Dagmar, Dagmaro :cert: taťka mi říkal Dádo, Dáduš, ve škole Dášo, teď mi všichni říkají Dádo a přítel Dáduško nebo Dádulinko :srdce: A jméno mi vybrala mamka podle toho, že měla TP 20.12. Takže já mám 20.12. svátek, 24. vánoce a 2.1. narozeniny-O NIČEM :cry: :cry: :cry:

• Citovat
  • Upravit
1638
15.3.11 12:41

my budeme mít Inku nebo Jasmínku :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1814
15.3.11 16:25

My máme Šárku :-D

• načítám...