Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Máme starší Kristýnku-z prvního manželství pak máme Matyáška a do budoucna plánujeme Natálku nebo Adélku… ![]()
Ahoj zakladatelko mě se líbí Elena nebo Terezka ,ale Nikol je taky pěkné jmeno a teda fakt sedí k tvýmu příjmení ![]()
To mám ohromnou radost, že se jméno opravdu líbí
moc jste mě všechny potěšily, děkuju ![]()
Andísek89 píše:
tééda vaše názory jsou úplně luxusní…u některých se člověk musí smát…ale přece jen myslím,že zústanu u Nikol
všude je opravdu krásná spousta jmen,ale žádné mě tak neoslovilo. Hlavně chci,aby to jméno bylo krátké, bez ,,R,, a dalo se snadno vyslovit a v dospělosti bylo pořád tak hezké,ale né už tak slouďoučké a ve stáří normální…chci,aby se hlavně líbilo dcerušce
My se rozhodovaly mezi Nikol a Elen a máme Elenku… ![]()
Máme stejný „problém“. U kluka jsme měli jasno hned (Václav), ale u holčičky se ne a ne shodnout. Mě a synkovi se líbí Alžbětka, o té drahý nechce ani slyšet. Ještě by se mi líbila Gabriela, ale tu taky nechce stejně tak Helenu (všechno nelichotivé asociace). Naprosto chápu, i když existuje spousta hezkých jmen, bohužel čím je člověk starší, tím víc zná lidí s těmi jmény..a mě to odrazuje, automaticky si představím toho člověka a nemůžu se toho zbavit. Stejně tak jsme nechtěli jméno nikoho z rodiny (široké) a ve jménu nesmí být „r“. Navíc chceme ideálně české jméno..Zatím jsme schopní uvažovat o jménu Magdalenka..ale rozhodnuto ještě není
. No a Nikol… já trpím tím, že se tak jmenuje obrovské množství holčiček (ať už Nikol, Nikola atd).
Xhnip píše:Andísek89 píše:My se rozhodovaly mezi Nikol a Elen a máme Elenku…
tééda vaše názory jsou úplně luxusní…u některých se člověk musí smát…ale přece jen myslím,že zústanu u Nikol
všude je opravdu krásná spousta jmen,ale žádné mě tak neoslovilo. Hlavně chci,aby to jméno bylo krátké, bez ,,R,, a dalo se snadno vyslovit a v dospělosti bylo pořád tak hezké,ale né už tak slouďoučké a ve stáří normální…chci,aby se hlavně líbilo dcerušce
mě se taky Elen moc líbí, to bych ale musela nějak umlčet manžela, přes něj to neprošlo. Pak se mi líbilo: Viktorie, Sabina, Sofie, ale nic z toho se zase nelíbilo manželovi ![]()
Nakonec jsme se shodli na Emě a těsně před porodem jsme se ještě rozhodli pro Emmu. Takže má jedno „m“ navíc a cizí příjmení ještě po tatínkovi ![]()
Další holčička by se nám líbila Sára. Díky bohu tatínek nejspíš neumí dělat kluky, to bysme se asi servali, protože klučičí jméno se mi snad nelíbí žádné, to bych vůbec nevěděla jaké dát ![]()
Já jsem strašně toužila po Elence ,ale můj neumí zas holky
tak mám dva kluky Davida a Adama ,ale doufám možná kdyby to ujelo po třetí
tak by to možná vyšlo ![]()
Pep@e píše:
Máme stejný „problém“. U kluka jsme měli jasno hned (Václav), ale u holčičky se ne a ne shodnout. Mě a synkovi se líbí Alžbětka, o té drahý nechce ani slyšet. Ještě by se mi líbila Gabriela, ale tu taky nechce stejně tak Helenu (všechno nelichotivé asociace). Naprosto chápu, i když existuje spousta hezkých jmen, bohužel čím je člověk starší, tím víc zná lidí s těmi jmény..a mě to odrazuje, automaticky si představím toho člověka a nemůžu se toho zbavit. Stejně tak jsme nechtěli jméno nikoho z rodiny (široké) a ve jménu nesmí být „r“. Navíc chceme ideálně české jméno..Zatím jsme schopní uvažovat o jménu Magdalenka..ale rozhodnuto ještě není. No a Nikol… já trpím tím, že se tak jmenuje obrovské množství holčiček (ať už Nikol, Nikola atd).
Magdalenka ![]()
Přezdívka např. Majda srajda, když mě naštve, má to mít
![]()
Já si úplně zoufám, jestli druhátko bude kluk, to budou boje, boje, boje a kdoví, jak z toho vyjde, chudák ![]()
Sestřička by mohla být třeba Helenka, Valerie…
Nebo Apolenka (máme sestřenici Veroniku
)
Zakladatelko, na školu se mnou chodila holka se stejným příjmením jako vy, jméno Daria, to se mi taky líbí=)
Já bych Nikolku nedala, je jich hodně…
(I když já si myslela, jak budem origoš vcelku a pár domků dál mají o několik měsíců starší Magdalenku=)
Přinejhorším bude ve škole jedna Magda a jedna Lenka
)
Čekatelka píše:
A Dagmar, Dadka, Dáďa, Dadina se mi líbí též, ale doma opět neprojde
Neznám jedinou Dagmar které by se tak říkalo. Vždycky je to Dáša a to se mi nelíbí ![]()
Andísek89 píše:
To mám ohromnou radost, že se jméno opravdu líbímoc jste mě všechny potěšily, děkuju
taky lobuju za Nikol
Já naopak ráda jméno zdrobňuju. Je to prostě Niki, Nikísek, Nikolenka atd…a když někdy zazlobí tak je to Nikoleta ![]()
Ahoj, my jsme se s manželem domluvili, že když to bude holka, bude vymýšlet jméno on, když kluk, tak já (samozřejmě s návrhem musela druhá strana souhlasit)
A mu se to povedlo už dvakrát.
Takže máme Klárku a Lucinku, obě znamenají jasná, světlo, jsou to naše dvě sluníčka. ![]()
PeťulaK píše:Čekatelka píše:Neznám jedinou Dagmar které by se tak říkalo. Vždycky je to Dáša a to se mi nelíbí
A Dagmar, Dadka, Dáďa, Dadina se mi líbí též, ale doma opět neprojde
Tak já jsem Dagmar a jméno se mi teda moc nelíbí
Ale zase na druhou stranu jsem jediná široko daleko. Když jsem bylá malinká tak mě máti oslovovala Dagmar, Dagmaro
taťka mi říkal Dádo, Dáduš, ve škole Dášo, teď mi všichni říkají Dádo a přítel Dáduško nebo Dádulinko
A jméno mi vybrala mamka podle toho, že měla TP 20.12. Takže já mám 20.12. svátek, 24. vánoce a 2.1. narozeniny-O NIČEM
![]()