Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak to já musím být za echt drsnou matku, páč já většinou hřmím : Báááááárooooo..
Ale vůbec to neberu, jakože to není zdrobnělina.. prostě normální tvar - takhle to má v rd tak jaképak copak ![]()
lacenka píše:
Nejkrásnější jméno je Liduška
Jako LUDMILA? To je moje mamka a babi
Je pěkné!
tééda vaše názory jsou úplně luxusní…u některých se člověk musí smát…
ale přece jen myslím,že zústanu u Nikol
všude je opravdu krásná spousta jmen,ale žádné mě tak neoslovilo. Hlavně chci,aby to jméno bylo krátké, bez ,,R,, a dalo se snadno vyslovit a v dospělosti bylo pořád tak hezké,ale né už tak slouďoučké a ve stáří normální…chci,aby se hlavně líbilo dcerušce ![]()
ww píše:Michaelakkk píše:Andísek89 píše:Já třeba zdrobněliny používám nerada syn je samuel, samuelek nebo sam jinak jméno nesklonuji a ani jiná jména bych nesklonovala líbí se mi celé jméno a ne zdrobněliny
Isabelku navrhoval přítel,ale to jsem zavrhla s tím, že je moc dlouhé a nemá moc možností na zdrobněliny…Já jsem taková
My taky říkáme dceři Kristino. Prostě se nám to líbí. No ale okolí pro to nemá vůbec pochopení
Mám v okolí mamku, co dala své dceři jméno LUCIE JULIEprý jsme na ni drsní
Když už chci její jméno zdrobnit tak jí říkám Kryšpínku, ale to už je spíš přezdívka než odvozenina
S Isabelou by to bylo podobné.
ww píše:lacenka píše:Jako LUDMILA? To je moje mamka a babi
Nejkrásnější jméno je LiduškaJe pěkné!
jojo originál Ludmila, ale asi jí tak stejně nikdo říkat nebude ![]()
lacenka píše:ww píše:jojo originál Ludmila, ale asi jí tak stejně nikdo říkat nebudelacenka píše:Jako LUDMILA? To je moje mamka a babi
Co já znám Ludmily tak jim nikdo neřekne jinak než Liduško
Stejné je to i s Libuší…prostě Libuška ![]()
Mně se líbila Iva, Vendula, Veronika, Jolana. Manželovi Tereza, Bára. Ještě byla v uvažování Eliška. A nakonec máme Zuzanku. Jméno v českém kalendáři, dříve časté, ale teď jich moc není. ![]()
ww píše:lacenka píše:Co já znám Ludmily tak jim nikdo neřekne jinak než Liduškoww píše:jojo originál Ludmila, ale asi jí tak stejně nikdo říkat nebudelacenka píše:Jako LUDMILA? To je moje mamka a babi
Stejné je to i s Libuší…prostě Libuška
Kamarádce Libuši říkám Líba. Pokoušela jsem se o Libušku, načež jsem byla lehce upozorněna a požádána, že takhle ne-eeeee .....
V mém okolí je každá Ludmila Lidka - to se mi líbí
Jiné formy moc ne, ale Lidka je dobrá ![]()
Angua píše:
V mém okolí je každá Ludmila Lidka - to se mi líbíJiné formy moc ne, ale Lidka je dobrá
Lidka pipka, mě se to teda moc nelíbí ![]()
Angua píše:
V mém okolí je každá Ludmila Lidka - to se mi líbíJiné formy moc ne, ale Lidka je dobrá
nebo Lída
úžasně tvárné jméno ![]()
ww píše:
A jaký máte názor na jméno DAGMAR?
Vybavuje se mi dánská královna Dagmar … je to tvrdý … ale současně vznešený … musela by to být osobnost. Kus ženský. Anděl v těle ďábla. Jinak by to jméno ten šmrnc ztratilo. A to předem nikdo neodhadneme …
Michaelakkk píše:Angua píše:Lidka pipka, mě se to teda moc nelíbí
mi jí říkali Lidka blitka, neb byla mistině(hustý!!! toto slovo jsem fakt napsala
edit mistryně
) ve vrhu šavlí ![]()
Příspěvek upraven 14.03.11 v 14:35
lacenka píše:Michaelakkk píše:mi jí říkali Lidka blitka, neb byla mistině ve vrhu šavlíAngua píše:Lidka pipka, mě se to teda moc nelíbí
čeština je úúúúžasný jazyk. Na jakékoli jméno dokáže vymyslet ten hezký, ale i ten vošklivý tvar!
![]()
Když už jsme u toho, já jsem Markéta. Víte, jak mi taky říkali? Marketice parketice. Ano, blitka je teda horší … ![]()