Jména pro holčičky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12978
14.3.11 14:03

Tak to já musím být za echt drsnou matku, páč já většinou hřmím : Báááááárooooo.. :cert: Ale vůbec to neberu, jakože to není zdrobnělina.. prostě normální tvar - takhle to má v rd tak jaképak copak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
14.3.11 14:03
lacenka píše:
Nejkrásnější jméno je Liduška :wink:

Jako LUDMILA? To je moje mamka a babi :-) Je pěkné!

• Citovat
  • Upravit
655
14.3.11 14:04

tééda vaše názory jsou úplně luxusní…u některých se člověk musí smát… :mrgreen: ale přece jen myslím,že zústanu u Nikol :) všude je opravdu krásná spousta jmen,ale žádné mě tak neoslovilo. Hlavně chci,aby to jméno bylo krátké, bez ,,R,, a dalo se snadno vyslovit a v dospělosti bylo pořád tak hezké,ale né už tak slouďoučké a ve stáří normální…chci,aby se hlavně líbilo dcerušce :huban:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
14.3.11 14:05
ww píše:
Michaelakkk píše:
Andísek89 píše:
Isabelku navrhoval přítel,ale to jsem zavrhla s tím, že je moc dlouhé a nemá moc možností na zdrobněliny…
Já třeba zdrobněliny používám nerada syn je samuel, samuelek nebo sam jinak jméno nesklonuji a ani jiná jména bych nesklonovala líbí se mi celé jméno a ne zdrobněliny :-) Já jsem taková :-)

My taky říkáme dceři Kristino. Prostě se nám to líbí. No ale okolí pro to nemá vůbec pochopení :nevim: prý jsme na ni drsní :nevim: Když už chci její jméno zdrobnit tak jí říkám Kryšpínku, ale to už je spíš přezdívka než odvozenina :-) S Isabelou by to bylo podobné.

Mám v okolí mamku, co dala své dceři jméno LUCIE JULIE :roll:
:palec: já ač bych pojmenovala dítě jakoliv vždy bych mu říkla na prvním místě celým jménem :-) líbí se mi to a zdrobněliny nemám ráda na běžné oslovování :-)
  • Citovat
  • Upravit
18651
14.3.11 14:06
ww píše:
lacenka píše:

jojo originál Ludmila, ale asi jí tak stejně nikdo říkat nebude :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
14.3.11 14:08
lacenka píše:
ww píše:
lacenka píše:
jojo originál Ludmila, ale asi jí tak stejně nikdo říkat nebude :wink:

Co já znám Ludmily tak jim nikdo neřekne jinak než Liduško :palec: Stejné je to i s Libuší…prostě Libuška :-)

• Citovat
  • Upravit
310
14.3.11 14:09

Mně se líbila Iva, Vendula, Veronika, Jolana. Manželovi Tereza, Bára. Ještě byla v uvažování Eliška. A nakonec máme Zuzanku. Jméno v českém kalendáři, dříve časté, ale teď jich moc není. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
14.3.11 14:11
ww píše:
lacenka píše:
ww píše:
lacenka píše:
jojo originál Ludmila, ale asi jí tak stejně nikdo říkat nebude :wink:
Co já znám Ludmily tak jim nikdo neřekne jinak než Liduško :palec: Stejné je to i s Libuší…prostě Libuška :-)

Kamarádce Libuši říkám Líba. Pokoušela jsem se o Libušku, načež jsem byla lehce upozorněna a požádána, že takhle ne-eeeee .....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
QQQQ
14.3.11 14:12

A jaký máte názor na jméno DAGMAR?

• Citovat
  • Upravit
50725
14.3.11 14:13

V mém okolí je každá Ludmila Lidka - to se mi líbí :palec: Jiné formy moc ne, ale Lidka je dobrá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
14.3.11 14:17
Angua píše:
V mém okolí je každá Ludmila Lidka - to se mi líbí :palec: Jiné formy moc ne, ale Lidka je dobrá :lol:

Lidka pipka, mě se to teda moc nelíbí :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
18651
14.3.11 14:19
Angua píše:
V mém okolí je každá Ludmila Lidka - to se mi líbí :palec: Jiné formy moc ne, ale Lidka je dobrá :lol:

nebo Lída :wink: úžasně tvárné jméno :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
14.3.11 14:20
ww píše:
A jaký máte názor na jméno DAGMAR?

Vybavuje se mi dánská královna Dagmar … je to tvrdý … ale současně vznešený … musela by to být osobnost. Kus ženský. Anděl v těle ďábla. Jinak by to jméno ten šmrnc ztratilo. A to předem nikdo neodhadneme …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18651
14.3.11 14:20
Michaelakkk píše:
Angua píše:

mi jí říkali Lidka blitka, neb byla mistině(hustý!!! toto slovo jsem fakt napsala 8-o :lol: :lol: edit mistryně :oops: ) ve vrhu šavlí :lol:

Příspěvek upraven 14.03.11 v 14:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
14.3.11 14:26
lacenka píše:
Michaelakkk píše:
Angua píše:
mi jí říkali Lidka blitka, neb byla mistině ve vrhu šavlí :lol:

čeština je úúúúžasný jazyk. Na jakékoli jméno dokáže vymyslet ten hezký, ale i ten vošklivý tvar! :potlesk: :potlesk: :potlesk:

Když už jsme u toho, já jsem Markéta. Víte, jak mi taky říkali? Marketice parketice. Ano, blitka je teda horší … :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze