Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
To já mojí prdolce říkám Anetka Anýsek Anetulka Špuntik a Šmudlíček.No a když občas zazlobí tak je to Andule
Ahoj,máme doma Rozárku a Barunku a ještě bych chtěla Toničku ![]()
cau, zkuste se taky mrknout na stránky českého statistického úřadu http://www.czso.cz/…v_lednu_2010 je tam i seznam padesáti nejčastěji dávaných jmen říkala jsem si, že bych ráda dala jméno mimo tu padesátku a taková hezká obyčejná jména jako Helena, Pavlína nebo Ludmila tam fakt nejsou, protože dneska jsou všechny holčičky Laury a Sofie ![]()
jinak úplně nejkrutější mi přišla skutečnost, že Vanesa je dnes častější jméno než Markéta (tak se jmenuju já) ![]()
neli23 píše:Hako píše:A jaká zdrobnělina? mě napadá jen natálka, natynka, naty… a to se mi zdá hezké…
Abych pravdu řekla, já jsem vždycky chtěla holčičku „Natálie“.Ale když jsem slyšela zdrobněliny tak se mi to fakt dost znechutilo a už bych ho nikdy nedala.Nic proti Natálkám.
Tak u nás se třeba říká Natáliím „Natka“ a to se mi teda nelíbí ![]()
Michaelakkk píše:
Hlavně přeci není pravidlo, že musíte používat zdrobněliny které se vám nelíbíJá třeba nadskakuju když synovi někdo řekne Samíku, Seme, Samíčka!! to vraždím a okamžitě lidem říkám, že takhle se njemenuje rodina se to naučila rychle říkají mu celým jménem a budu to prosazovat i ve školce a škole
Míši, tomu jak mu budou říkat ve školce a ve škole stejně neporučíš
Znám Jakuba, kterému se nesmí říkat Kubo, či dokonce Kubíčku. Jediné povolené varianty jsou „Jakub“ a „Jakoubek“ to už se pak chce místy člověku smát, když Ti někdo říká jak někomu „nesmíš“ říkat a naopak jak „musíš“
Jinak jméno „SAMUEL“ mi zní v základním tvaru tak nějak africky
Něco jako MURIEL nebo tak
U tohoto jméno mi vadí zdrobnělina SAMEČEK
Samík se mi líbí
![]()
A jinak tedy pro zakladatelku : Nedávno jsem tady někde psala, že máme ve školce nejvíce Markétek (4) což mě tedy překvapilo (příjemně), hned v závěsu jsou Nikolky (3) , jedna je Nicol, jedna Nicole a jedna Nikola. Všem děti říkají : „NIKOLO“ či „NIKOLKO“. Takže je nejspíš jedno v jakém to bude tvaru, oslovovat budou asi stejně..Tedy nevím jak větší děti. Za mě - jméno se mi nelíbí v žádném tvaru. Mě se strašně líbí jména s R, které vy nechcete, takže tak
![]()
Mě přijde normální upozornit cizího, že moje dítě je Jakub a né Kuba… ![]()
Až bude moje dítě větší, tak ať si to pak řeší sám, ale dokud to můžu ovlivnit, tak proč bych to nedělala.
Já mu dala jméno, protože se mi líbilo a né aby ho někdo komolil ![]()
Mě se třeba strašně nelíbí, že Jan není Janek ale Honza, Josef je Pepa apod…
RyBANA píše:
Mě přijde normální upozornit cizího, že moje dítě je Jakub a né Kuba…
Až bude moje dítě větší, tak ať si to pak řeší sám, ale dokud to můžu ovlivnit, tak proč bych to nedělala.
Já mu dala jméno, protože se mi líbilo a né aby ho někdo komolilMě se třeba strašně nelíbí, že Jan není Janek ale Honza, Josef je Pepa apod…
Ano můžeš upozornit kamarádku aby Jakubovi říkala Jakube, můžeš upozornit matku, sestru atd. Ale když někdo pořád opakuje malému dítěti, že to není Kubík ale Jakoubek a dítě stále dokola vysvětluje, že kamarád ze školky je taky Jakub a říkají mu Kubík a je to furt dokola jak o červené punčošce tak mi to potom prostě přijde vtipné
Naopak velký rozdíl vidím v tom, když mi někdo řekne, neříkej mi Kubo, říkej mi Jakube. Prostě je to podle mě záležitost toho člověka a ne jeho rodičů, babiček či někoho jiného
Já rozkazy poslouchám
Dětem to dělá větší problém
![]()
Ahoj tak my máme doma Michalku. Nakonec jsme vybrali s manželem. Mě se teda strašně libíla Julie, ale to mi zakázal manžel. Další jména nad kterými jsme uvažovali jsou Štěpánka, Leontýna, Leona, Vendula, Natálka. Jinak teda známá má Emilku a také se mi to moc líbí.
Andísek89 píše:
Isabelku navrhoval přítel,ale to jsem zavrhla s tím, že je moc dlouhé a nemá moc možností na zdrobněliny…
jé tak s tím, že se nedá zdrobňovat nesouhlasím ((-:
Izinka, Izka, Zizulka, Sisi, Beluška, Belinka, Izzí ((-: Žížala ((-:
máme jednu Izinečku doma ((-:
Aty píše:Andísek89 píše:
Isabelku navrhoval přítel,ale to jsem zavrhla s tím, že je moc dlouhé a nemá moc možností na zdrobněliny…jé tak s tím, že se nedá zdrobňovat nesouhlasím ((-:
Izinka, Izka, Zizulka, Sisi, Beluška, Belinka, Izzí ((-: Žížala ((-:
máme jednu Izinečku doma ((-:
tohle by ale male deti ve skolce nevymysleli
panenka87 píše:
já bych chtěla Emu, ale přítel nee:(
emička je moc hezoučká
ta se mi líbí taky…a jaka jmena se libi pritelovi???
Ahojda, tak my máme SOFINKU, chtěla jsem něco co nemá každá holčička, ikdyž zdá se mi, že Sofinek začíná přibývat, každopádně byl to favorit a manžel hned kývl a už jsem to nikdy neměnila. Ale líbí se mi EMIČKA NEBO JULINKA. ![]()
Kacenka1987 píše:
Ahojda, tak my máme SOFINKU, chtěla jsem něco co nemá každá holčička, ikdyž zdá se mi, že Sofinek začíná přibývat, každopádně byl to favorit a manžel hned kývl a už jsem to nikdy neměnila. Ale líbí se mi EMIČKA NEBO JULINKA.
taky moc krásný výběr ![]()