Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Hako
to je pravda…jen nechci,aby mé holčičce někdo ve školce nadával kuli jmenu…
Andísek89 píše:
Isabelku navrhoval přítel,ale to jsem zavrhla s tím, že je moc dlouhé a nemá moc možností na zdrobněliny…
Já třeba zdrobněliny používám nerada syn je samuel, samuelek nebo sam jinak jméno nesklonuji a ani jiná jména bych nesklonovala líbí se mi celé jméno a ne zdrobněliny
Já jsem taková ![]()
Ahojky.
My máme doma Terezku, moc hezký jméno a má hodně zdrobnělin a variant. Pokud jednou bude další holka, chceme Barborku, protože to byla druhá možnost, když jsme Terinku čekai ![]()
o Nikolce jsme taky uvažovali, ale nakonec máme doma Verunku. Vybírali jsme jméno, které se dá skloňovat.
ono vybrat jméno pro holčičku není problém protože je hodně hezkých jmen. pro kluka je to horší…
Naše dcerka bude příjmením Jírová, takže bych raději volila jména bez ,,R,, Nikol Jírová se mi zdá i hezké a myslíte, že nebude blbě vypadat když jí budu říkat Nikolko? Když to bude jen Nikol? Měla jsem vybranou Vanessku,ale dneska ráno jsem si to jaksi rozmyslela
obávám se ošklivých přezdívek
Andísek89 píše:
Naše dcerka bude příjmením Jírová, takže bych raději volila jména bez ,,R,, Nikol Jírová se mi zdá i hezké a myslíte, že nebude blbě vypadat když jí budu říkat Nikolko? Když to bude jen Nikol? Měla jsem vybranou Vanessku,ale dneska ráno jsem si to jaksi rozmyslelaobávám se ošklivých přezdívek
Vanesska - to je přesně to jméno který má ted kde kdo i s tím zdvojením hrozný
dobře že jste si to rozmysleli ![]()
Nikol můžeš říkal klidně nikolko, niky atd.stejně jako nikole. ![]()
Na každé jméno jde vymyslet ošklivá přezdívka divila by ses co děti nevymyslí ![]()
Občas se mi kroutí kudla v kapse, když slyším jiná jména. Ale beru to tak, že jiný zase nemusí pochopit mé stanovisko.
Jsem proti cizím jménům a zejména cizím podobám. (Pokud se jedná o české rodiče, a zejména s českým příjmením.) Judy Dvořáková je prostě něco šílenýho. A ikdyž se jmenuje Lembert (páč táta je Amík a máma dala dceři mužský tvar jména), nikdo neví, jestli si nevzme Nejezchlebu.
Pak mi taky úplně nesedí dvojjména. Stejně tu holku nikdo Kateřino Lilien oslovovat nebude. Bude to patrně „Káča“ nebo nějakej jinej zdomácnelej tvar jednoho nebo druhého jména. Moje neteř má taky dvě „úžasná“ jména, a taky se jí říká „Áňa“. Jako kdyby to nemohla být Anna rovnou. (Ani tu Annu tam nemá.) Ale je to prostě věc její maminky.
Za mně: moc se mi líbí Tereza, Kateřina, Lucie, Veronika, Anna …
ALE: pokud rodiče rozumně zvolí i netypické jméno, třeba - Hermína, Antonie, Matylda (v souvislosti s příjmením) - nakonec proč ne. Aby to nedopadlo, jak v naší třídě, kde jsme byly tři mého jména, pak další tři dalšího jména …
![]()
Jo ještě doplňuju, u nás to teda byly Jany, Lenky, dneska jsou to práve Nelinky, natálky, Anetky i těch Nikolek už je docela dost … ![]()
Příspěvek upraven 14.03.11 v 13:19
Ahoj, taky se mi líbila Nelinka, ale známá tak měla pojmenovaného psa jako u tebe, tak jsme dali Stelinku no a pak jsem zjistila, že se tak jmenuje Gottovo pes, ale už jsme to nechali
Nikol a Anežka jsou pěkná jména, také jsem je měla v seznamu, ještě se mi líbí Aneta, Alžběta, Barbora, Emma, Nina, Tereza, no pěkných jmen je spousta, já ještě dva týdny před porodem nebyla rozhodnutá jaké jméno dát ![]()
je to pravdu těžká volba,ale Nikol by byla hezoučká..teď ještě to probrat s přítelem
snad nebude proti
neli23 píše:
ono vybrat jméno pro holčičku není problém protože je hodně hezkých jmen. pro kluka je to horší…
taky mám ten pocit.
A co Karolína,nebo jen Karla, Stela,Thea.
Toník má ve školce Evelína,Šarlotka,Denisa.Nebo dát to co opravdu se ti líbí.Napiš si pro sebe na papír jen ta nej jména, která se Vám líbí a z nich vybírej.
Emilie píše:
Občas se mi kroutí kudla v kapse, když slyším jiná jména. Ale beru to tak, že jiný zase nemusí pochopit mé stanovisko.Jsem proti cizím jménům a zejména cizím podobám. (Pokud se jedná o české rodiče, a zejména s českým příjmením.) Judy Dvořáková je prostě něco šílenýho. A ikdyž se jmenuje Lembert (páč táta je Amík a máma dala dceři mužský tvar jména), nikdo neví, jestli si nevzme Nejezchlebu.
Pak mi taky úplně nesedí dvojjména. Stejně tu holku nikdo Kateřino Lilien oslovovat nebude. Bude to patrně „Káča“ nebo nějakej jinej zdomácnelej tvar jednoho nebo druhého jména. Moje neteř má taky dvě „úžasná“ jména, a taky se jí říká „Áňa“. Jako kdyby to nemohla být Anna rovnou. (Ani tu Annu tam nemá.) Ale je to prostě věc její maminky.
Za mně: moc se mi líbí Tereza, Kateřina, Lucie, Veronika, Anna …
ALE: pokud rodiče rozumně zvolí i netypické jméno, třeba - Hermína, Antonie, Matylda (v souvislosti s příjmením) - nakonec proč ne. Aby to nedopadlo, jak v naší třídě, kde jsme byly tři mého jména, pak další tři dalšího jména …![]()
taky se mi nelíbí dvě jména to bych nedala, pak nevíš jak tomu dítku říkat, jeden mu říká jedním jménem, druhý druhým jménem…to se mi fakt nelíbí…
právě, že je problém v tom, že jména která se mi líbí už v rodině jsou nebo se tak jmenujou kamarádky nebo naopak nekamarádky…Natálka,Amálka,šárka,Eliška atd ![]()