Jméno Lili, Lily nebo Lilly?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Flenka
8.6.15 14:30

@Slečna Ferka Chápu, že se jí nemusí líbit, jen říkám, že mě ano. ;) :) Ale k tomu „…není jméno…“ já jsem četla našla už dávno, když jsme vybírali pro malou (ale nevím kolik té vaší známé holčičce je) tohle: „Lila je ženské křestní jméno nejasného původu. V Sanskrtu se vykládá jako veselá, hravá. V perštině se vykládá jako tmavovlasá kráska. Ve svahilštině se vykládá jako dobrá.“, tak se divím že to nedali. :think:

• Citovat
  • Upravit
11565
8.6.15 14:36

@Flenka Taky nevím. Kamarádka tehdy měla malou holčičku a novoše, neměla na to se hádat s matrikářkou…

A jinak já neříkám, že se to někomu nemůže líbit - jen že prostě s tímto jménem konkrétně jednu znám a nesnáší to.

(Občas mám pocit, že rodiče si vymýšlejí extravagance, aby byli zajímaví, a dítě tím pak trpí, protože zajímavé být nechce… čímž nechci říct, že by každá měla být Jana nebo Natálka, ale že prostě „vylepšování“ jmen za každou cenu nemusí být pro dítě výhra.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
8.6.15 14:40

@Slečna Ferka Tak to je jasný, já bych se asi taky neprohádala.

• Citovat
  • Upravit
1289
9.6.15 21:24

Mohu se zeptat, zminovana Knappova je autorka nejake knihy jmen? mozna se ptam loupe, ale opravdu nevim :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Flenka
9.6.15 21:29

@mattez Ano, jmenuje se: „Jak se bude vaše dítě jmenovat?“. ;)

• Citovat
  • Upravit
16
26.6.15 14:09

Moje dcera je Lily Sofie Klimešová :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
1.11.15 19:01

@julie15 Jak se správně napíšou zdrobněliny? Já si myslím, že i když je to Lily nebo Lilly, píše se Lillinka, Lilísek apod., všechno s měkkým i, kamarádka to ale píše s y, Lillynka a mně to přijde divný. Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
1.11.15 19:09

No ja teda pisu Lilly nebo Lillinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
1.11.15 19:16

Na zdrobneline nezáleží. Tu můžeš psát jak chceš. Hlavni je co je v RL :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
1.11.15 19:18

@anna577 Jako jasně, ale já mám pocit, že Lillynka je prostě hrubka, Klárinka se taky píše s měkkým i, občas se to u dětí píše na nějaké dokumenty, tak by to tam nemusela mít špatně :-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
1.11.15 20:30

@zpevanda kamarádka je předpokládám matka holčičky, takže správně to má ona :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
1.11.15 20:37

No ja nevím, my teda Máme holčičku Lilianne. Ale varianty jsou i Liliana, Lilly, Lily… tak si nemyslím že by Lilyanka byla spatne. Ano, zarazí to. Spíše bych tam viděla měkké i ale i tvrde v prezdivce není spatne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
1.11.15 21:16

@Etcetera78 myslis, ze tim, ze je matka, tak urcuje pravopis? :D to asi ne, ze jo. My jsme to spolu resily, ze vlastne nevime, jak je to spravne, ja si ale myslim, ze tam je proste mekkej konec :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1244
2.11.15 00:32

Já vám nechci kazit náladu dámy, ale mám pocit že Lily/Lilli je zdrobnělina od výše zmíněné Liliany.

Jinak je to nádherné jméno - zdrobnělinka… mě se samozřejmě vybaví slavná písnička od Lili Marlene :)

https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
2.11.15 06:16

Ano, Lilly je zdrobneline ALE jde napsat i jako normální jmeno do RL

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...