Nejčastější cikánská jména

9649
25.5.11 13:58

Nejcastejsi cikanska jmena

Ahoj holky…
potrebuji od Vas nazory. Prosim, neberte diskuzi nejak rasisticky podlozenou a tak dale, jedna se o vyzkum do skoly pro mou sestru. Muzete mi rict, s jakymi jmeny Romu se setkavate nejcasteji ve spolecnosti?
Zda-li maji obycejna jmena z naseho kalendare, nebo cizi, jestli strasi generace ma jmena romska a mladsi ceska a tak dale!
Zajimaji ji jak krestni jmena, tak prijmeni.
Dekuji za odpovedi!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14335
25.5.11 14:01

Tak u nás na vesnici, když jsem jezdila k babičce, kde mají pár domečků to byl…
Dežo… to nevím co je, ale pak František - Fero, Fera a JOsef - JOža, :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
25.5.11 14:03

Já jsem se setkala s Denisem, Martinou, Kateřinou, Petrou. Nic neobvyklého

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
25.5.11 14:03

ahoj, jak jsem chodila na ZŠ tak SŠ (v jiném městě) se u nich dost opakovalo jmeno Roman/Romana
Jako z vtipů je to klasika Eržika / Dežo, ale jestli se tak doopravdy jmenujou těžko říct. Akorát jsem minule četla, že na SLovensku dala romská rodina jméno dvojčatům Onur/Šeherezáda :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
25.5.11 14:04

Dělala jsem v dětské ps. léčebně a romové tam byli velmi často.
Myslím, že dnešní děti už mají velmi často klasická v čechách uživaná jména. Jen co si matně vzpomenu
Petr, Pavel, Ondra, David(velmi často), Michal(taky často), Josef(časté)
Vanesa, Karolína, Michala, Růžena(ta mě hodně překvapila), Aneta.
Jediná ta Vanesa mi přijde trošku exotičtější.
Pak jsem zaslechla taky Sabinu, Samantu, Sáru, Šarlotu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544

znala jsem cikánky, moc hodné holky, jedny z těch „lepších“ Romů - Vanessa, Jolana, Jelena…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2566

U nás žije velká komunita Tánczošových (nevím jak přesně se píšou) a nejmenší 2 chodí s naším synem do školy- Anabella a Adrianna. Jak se křestním jmenují rodiče nevím- když na sebe volají, používají jiná slova než jména. 8-o :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
25.5.11 14:05

co tak vím, tak mají normální běžná jména - Erika, Monika, Lucie, Helena, Nikola, Michaela..takže to mi přijde celkem stejné..
U kluků celkem často slýchávám Dušan, ale to je normální české jméno, že?? Takže fakt necítím moc rozdíl..

A příjmení?? i ty ryze romská mají i české rodiny, takže bych nerada škatulkovala.. Červeňákovi, Horváthovi, Bažovi..atd.. :nevim:

Ježíš to je divný téma - se cítím jako bych je urážela, což fakt nechci.. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.5.11 14:05

Sandra, Tomáš, Michal, Daniel, Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
25.5.11 14:06
Hanulínek píše:
U nás žije velká komunita Tánczošových (nevím jak přesně se píšou) a nejmenší 2 chodí s naším synem do školy- Anabella a Adrianna. Jak se křestním jmenují rodiče nevím- když na sebe volají, používají jiná slova než jména. 8-o :mavam:
:-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
25.5.11 14:07

My měly v bývalé práci Jana Číču otec a syn a teď v nové práci mám Farkaše nevím jméno ale cikánský není.

• Citovat
  • Upravit
9649
25.5.11 14:09
Lizbeth píše:
co tak vím, tak mají normální běžná jména - Erika, Monika, Lucie, Helena, Nikola, Michaela..takže to mi přijde celkem stejné..
U kluků celkem často slýchávám Dušan, ale to je normální české jméno, že?? Takže fakt necítím moc rozdíl..

A příjmení?? i ty ryze romská mají i české rodiny, takže bych nerada škatulkovala.. Červeňákovi, Horváthovi, Bažovi..atd.. :nevim:

Ježíš to je divný téma - se cítím jako bych je urážela, což fakt nechci.. :-?

Opravdu to nebylo mysleno jako urazka ani nic jineho!!! Jde mi o to, ze ja s Romy do kontaktu moc neprichazim a proto nemam takovy prehled.
Berte to tak, jako kdybych se ptala, jaka jmena davaji nejcasteji Italove, Anglicane nebo Nemci… kdybych chtela urazet, je to diskuze s jinym nazvem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713

já znám Evu a Sabinu. Ale obě jsou teda adoptované, žijí s bílými rodiči, tak nevím kdo jim ta jména dal :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335

Farkaš.. to je ale hodně čast příjmení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13142
25.5.11 14:10

Příjmení : Balog, Ferko, Šandor