Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Zajímal by mě Váš názor na jméno Matyáš k příjmení Mahdal.Hodí se to k sobě? A jaké jméno by se hodilo k holce?
![]()
Kazdemu se libi neco jineho:´) ale me se libi Rostislav,Zdenek.. Katerina, Veronika,Marketa?:)
Matyáš je krásný jméno
. Holčičí - nevím proč - mi k tvému příjmení sedí Eliška ![]()
Na holku mě první napadla Karina, Kateřina nebo Karolína. Matyáš mě k tomu příjmená moc nepasuje, ale nedávno jsem tady na to téma taky diskutovala a je fakt, že na tom až tak nezáleží, že záleží hlavně na tom, aby se Vám to jméno líbilo
Přeju šťastný výběr!!! ![]()
Monjie,Zdeněk nééé
Jinak Veronika jsem já
A Martin se podle mýho hodí taky,ale to nepřipadá v úvahu,protože to je můj ex manžel
![]()
Jo a Markéta je zase moje ex tchýně,ale je pravda,že to krásně sedí ![]()
Klukovi bych dala nějaké „měkčí“ jméno a může být i delší (např. Jaromír)…přeci jenom to příjmení je tvrdé…měkčí jména : Tomáš , Lukáš, Jonáš, Kvido
…
u holčičky bych dala jméno, které nemá tolik slabik (např. Karolína), ptotože to příjmení je dost dlouhé… ale je třeba jen dvojslabičné, max.tříslabičné : Klára, Lucie, Zlata, Lenka
Zoja, Stela......a tak …
ale záleží,co se líbí vám… ![]()
někde jsem kdysi četla, že když si vybereš nějaké jméno pro dítě, máš jít někam ven ( nebo doma ) a 3× to celé jméno zakřičet…a zjistíš, jestli se ti líbí nebo ne a jestli spolu pasují jméno s příjmením…
my jsme si vybrali jména, napsali i s přijmením na lístky a pověsili v kuchyni…zda se nám budou zdát ty kombinace dobré.....
![]()
ja znala s tvym prijmenim misu.. ta kombinace se mi libila, ale asi hlavne i proto, ze jsem na ni byla navykla. a eliska se hodi taky paradne.
ale vyberte si jmeno sami, nenechte si do toho kecat..
tak mně se zrovna kombinace Ma-Ma nelíbí, myslím to obecně, ta stejná první slabika je moc dominantní celému jménu ![]()
Pro kluka - Lukáš, Tomáš, Ivo, Jaroslav, Vít, Josef, Jonáš, Libor, Zbyněk, Šimon, Kryštof, Leoš (jinak se mi líbí Jáchym a Daniel, ale to nesedí k příjmení m-m a Daniel zase končí na l jako příjmení).
Pro holčičku bych vybírala z podobných jmen jako Lucie, Julie, Lenka, Jana, Eva, Kamila, Denisa, Šárka, Sylvie, Radana, Romana, něco, co se s tím příjmení dobře vyslovuje ![]()
Jůů,tolik inspirace.Deniska a Sylvinka jsou moc krásný jména
![]()
Líbí se mi k tomu spíš kratší jména, zvučnější. Samotné příjmení Mahdal není až tak výrazné, takže by bylo dobré ho trošku podpořit
, ale zároveň se nevyslovuje úplně nejlíp, takže bych k tomu dala něco kratšího, hlavně u holky.