Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak já bych dala též podle českého kalendáře, má aspoň šanci, že kamarády s kolegy ten svátek napadne. Takhle přejde bez povšimnutí… My máme u obou dětí jinou variantu jména, než je v kalendáři, ale slavíme podle toho, co je v českém kal. nejblíže. ![]()
@Meruu píše:
@mavida @mavida Tak to my toho 21,1, na Vincenta..jsem uplně alergická na toho Vincence když si to někdo plete.. Vím je to jen jedno písmeno, ale mě se to s tím c nelíbí..
Tak nas si nastesti nikdo neplete
a siroko daleko jsme jedini
zas me se nechtelo slavit slovensky kalendar ![]()
Zeny, rada bych obnovila diskuzi o Vincentovi, akorat z troch jineho uhlu ???? Jake mate k Vincentovi jmeno pro sourozence? Nejak nemuzu na nic prijit… diky.
@SimonaK35 píše:
Zeny, rada bych obnovila diskuzi o Vincentovi, akorat z troch jineho uhlu ???? Jake mate k Vincentovi jmeno pro sourozence? Nejak nemuzu na nic prijit… diky.
My mame holku Viktorii a Vincenta na ceste, a kluk se mi libi treba Vilem
@Tamara1988 Tak u nas se nakonec ukazalo, ze budeme mit druheho kluka… to je jeste tezsi nez vybrat holcicku, ale zatim to vypada na krystofa. Vilem nee ????
@SimonaK35 píše:
Vincent a Viktor? Obe jmena se davaji i treba ve Francii, ne? Vinci a Viky ![]()
@Gita24 jo uz jedna mamka mi psala ze ma tri kluky, vince viktor a vilema??? ale ani viktor se mi nelibi bohuzel. zvazovala jsem filipa, chtela jsem neco bez diakritiky, ale filipu je nejak moc i kolem nas… Delame si ted legraci ze vinc je snad posledni dite ktery neumi rict jak se jmenuje, ale krystof ho asi prekona ![]()
@SimonaK35 píše:
@Gita24 jo uz jedna mamka mi psala ze ma tri kluky, vince viktor a vilema??? ale ani viktor se mi nelibi bohuzel. zvazovala jsem filipa, chtela jsem neco bez diakritiky, ale filipu je nejak moc i kolem nas… Delame si ted legraci ze vinc je snad posledni dite ktery neumi rict jak se jmenuje, ale krystof ho asi prekona
Takze nebudu divna kdyz budu mit tri holky a vsechny od M?
. Ale k Vincentovi nejaky dlouhy jmeno. Alexandr (alex), Vilibald
. A nebo Kristian.
@Gita24 mam kamosku jsou segry martina, misa a magda takze v pohode ???? kristian je taky fajn… uvazuji i o nem. nedavno jsme v parku potkali kristianka… jina zdrobnelina me ale nenapada… ne ze by krystof bylo lepsi ???? ale me prijde 3 slabiky akorat na osloveni dospeleho… a kristiane je doat dlouhe no…ale rozhodne se hodi k prijmeni i k vincentovi…
@SimonaK35 píše:
@Gita24 mam kamosku jsou segry martina, misa a magda takze v pohode ???? kristian je taky fajn… uvazuji i o nem. nedavno jsme v parku potkali kristianka… jina zdrobnelina me ale nenapada… ne ze by krystof bylo lepsi ???? ale me prijde 3 slabiky akorat na osloveni dospeleho… a kristiane je doat dlouhe no…ale rozhodne se hodi k prijmeni i k vincentovi…
Martina je jmeno co bych chtela na treti holcicku
. Kristian je pekny jmeno. Myslim ze se k Vincentovi hodi kdyz se ty dve jmena reknou nahlas. K nasemu prijmeni se totalne nehodi a ani by mi neproslo.
@Gita24 k nasemu prijmeni se hidi vse, ale zacina na k, takze puvodne jsem vybrala marek jenze mi to nejak nejde pres pusu… jinak muzem dat fakt cokoliv ????
Vincent se mi líbil vždycky. A hodil by se k Violce, kterou už máme. V červnu budeme mít další vnučku, takže ho zase nemůžeme dát. Teda nevíme to stoprocentně, to se potvrdí v pondělí. Ale mladí říkali, že by v tom případě uvažovali o Vilémovi. Na holčičku máme vymyšlené teda velmi neobvyklé jméno, ale jsem z něho nadšená. Zatím mám zákaz říkat.
@babanci Nechci nijak rýpat, ale že chtějí Odetu jsem četla už ve dvou různých diskuzích, tak to asi takový zákaz není, ne? ![]()
@monty.python Fakt jsem to už proflákla? No, tak to jsem kecalka. ![]()
@babanci Nejsem vědma
Určitě to bylo v diskuzi o jménu Viola, chtěla jsem tam napsat, protože jednu znám, ale už tam všechno padlo a zaujalo mě, že babička tam řeší jméno pro svoje vnouče, proto jsem si to zapamatovala. Vincenta znám taky, ale koukám, že je to starší diskuze, tak už nemá cenu reagovat.