Jméno pro holčičku, aby sedělo i na dospělé - třeba Anežka?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1607
12.7.13 22:35

Za mě Magdalena. Známý mají 2,5 letou holčičku Magdalenu a říkají jí Madlenka. Je to kouzelný. Já budu mít za pár dní Rozárku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
12.7.13 22:38

Tak me se líbí ta Soňa a nebo Amalka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
husdncdj
12.7.13 22:39

Magdalenka, Adrianka, Pavlinka, Beátka, Kačenka, Klárka, Valerinka, Sabinka, Esterka, Danielka…

• Citovat
  • Upravit
8959
12.7.13 22:49
@Evikus píše:
Ahoj holky, nechci zakládat novou diskuzi, ale potřebovala bych trošku poradit. Mám doma dceru Blanku a pokud druhé mimčo bude zase holčička, tak bych chtěla nějaké jméno, které se hodí k Blance a které se zároveň moc nedává (žádná Barunka, Adélka, Anička apod.)
Takže zatím jsem vybrala Pavla, Soňa, Hanka, Šárka.
Můžete mi napsat váš názor, popř. vaše tipy? Je mi jasný, že každýmu se líbí něco jiného, ale třeba mě to pomůže se rozhodnout nebo se tady dozvím nějaký další tip.

Ahojky, my kdyby jsme měli holku, tak by to byla Elena :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1533
12.7.13 23:16

@Evikus hm jsou to jmena mych vrstevnic a ted rozhodne v mode nejsou. Pro me uchazejici je akorat hana…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1096
13.7.13 00:18

K Blance bych viděla nějak podobné „klasické“ jméno… Já jsem Jana a to by se mi docela i Blance líbilo :mrgreen: Blanička a Janička :mrgreen: Jinak ta Madlenka je moc hezká, ale to bych zařadila do stejné „kategorie“ jako Rozárka, nebo třeba Dorotka je krásný (ovšem Dorota, to je hrozný :-)). Nebo třeba Leonka..? My čekáme taky holčičku, ale my se hned shodli na Nele. Líbí se mi těch alternativ, jak jí oslovovat a ani Nelo není nijak tvrdé. Chtěla jsem „modernější“, ale takové, aby bylo v kalendáři, žádná cizokrajnost. Kvetu třeba ze Samanthy a Samuela. Ale každý má vkus jiný a proti gustu… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
13.7.13 00:25

My jestli budeme mít holčičku tak bud Sofii, Klarku a nebo Miu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3515
13.7.13 01:48

@Evikus soňu jsem mela v uzkem vyberu i ja :) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
653
13.7.13 07:14

@Evikus k Blance by se mi líbila Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
364
13.7.13 07:58

…za mně : Eva

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
13.7.13 21:45

Holky díky za odezvu.
vonbrizon: ano jsou to jména, která teď v módě nejsou, ale právě proto jedno z nich chci dát. Nechci se zařadit do davu těch co dávají jak už jsem psala Adélky, Aničky, Terezky apod. Nic proti těmto jménům nemám, jsou to hezká jména, ale nechci aby se moje dcera jmenovala jako půlka školky :nevim:
Třeba Blanku žádnou neznám - myslím dítě.

ninaj: s Janou je problém, že se tak jmenuje tchýně, se kterou se moc nemusím, jinak by se mi to jméno taky líbilo :roll:
Tee34: Sofie a Mia jsou na mě moc moderní jména, ale jinak hezká. Klára se mi líbí, ale jelikož máme R v příjmení, tak jsem jí zavrhla.

Kytkaa: a jak se nakonec dcera jmenuje a proč jste si tu Soňu nevybrali? Soňa má ještě jeden důvod, je to moje babička. Manželova babička se zase jmenovala Blanka, takže i proto máme Soňu ve výběru, aby to bylo vyvážené :lol:

Gobca: Lenka se mi taky líbí, asi si jí tam přidám :potlesk:

Britana: Eva jsem já a nechci aby se dítě jmenovalo po rodiči, takže bohužel 8)

Sranda bude jestli to nakonec bude kluk :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3515
13.7.13 22:37

@Evikus jeste nejmenuje jeste je v pupiku :)) mam tp za 14 dni.. manzel chce sofinku a ja sonicku nebo viktorku :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
199
13.7.13 23:17

@Kytkaa Tak u těchhle jmen bych dala pořadí jak se mi líbí Soňa, Viktorka, Sofie. Ta Sofie mi přijde moc moderní, nevím…jako není to špatné jméno, jde o to jaké k tomu bude mít příjmení a jestli to bude Sofie, Sofia nebo Sophia… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
25.8.13 09:17

Ahoj mamči :)
My jsme se nakonec rozhodli, že budeme mít Dorotku, v rodným listu Dorota. Bylo to jediné, co mě odrazovalo takto pojmenovat naši princeznu. Na druhou stranu pochybuju, že někdo na ni bude volat Doroto. Já se jmenuju Natálie a ještě dnes, ve 30 letech, mi neřeknou jinak, než Natálko :)
tak se Vás chci zeptat, dala nakonec některá z vás toto jméno taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3515
25.8.13 13:50

@Evikus tak nakonec mame sofinku :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie