Křestní jméno Jonáš

Napsat příspěvek
Velikost písma:
32
9.1.15 17:55

Zupo, v nějaké diskusi jsem četla, že rodiče pojmenovali chlapečka jako pejska, a pejska přejmenovali (a už to nebylo žádné štěňátko) :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
9.1.15 17:56
:potlesk: :potlesk:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
9.1.15 18:12

@selepka mě se to jméno k vašemu příjmení nehodí…a ke jménu Julia mi ani nepasuje :nevim:

• Citovat
  • Upravit
32
9.1.15 18:45

:( a nějaký nápad? mám vypsáno asi 20 jmen, ale žádné není to pravé :( Jonáš se mi líbí posledních pár dní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3788
9.1.15 19:04

@selepka myslím, že se vždycky najde někdo, kdo ti jméno nebo spojení jmen zkritizuje… Můžu říct, že na vše se dá zvyknout… Můj manžel má například syna z prvního vztahu, který se jmenuje Sebastian… K našemu příjmení, když jsem to slyšela poprvé, jsem se malém zválela smíchy na zem, pak jsem zaťukala muži na čelo, jestli jako byl při vědomí, když vybral ke svému příjmení takové jméno a teď, když to používám běžně, už mi to přijde naprosto normální… Stejně tak mi teď někdo řekl, že se mu spojení Jonáš Hubáček nelíbí.. že je to divné… Ale je to úplně stejné poslechově jako třeba Tomáš, takže neřeším… Nezavděčíš se nikdy všem, hlavní je, aby se to líbilo tobě nebo vám s mužem:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32
9.1.15 19:16

Zvláštní, před chvílí jsem našla seznam jmen pro dceru a ještě než jsme věděli co čekáme, vypisovala jsem jména i pro kluky - Eliáš, Jonáš, Kryštof :) tak uvidíme - v tuto chvíli se mi líbí Jonáš, rodina také nemá problém (což je po přečtení různých diskuzí docela zázrak :), jméno se dobře zdrobňuje, pro cizince také OK (máme část rodiny v Rakousku), patří mezi méně četné a píše se stejně jako vyslovuje :) :) přesně moje kritéria

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17464
9.1.15 20:35

@selepka zakládala jsem tuhle diskusi když jsem si nebyla jistá jménem Jonášek a dneska nelituji ;) je to krásné jméno, které jde pěkně skloňovat. Já hlavně hledala jméno, které nebude tak časté. U nás v okolí, ani ve školce žádný Jonáš není tak jsem spokojená i když už se to jméno taky rozmnožuje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10468
9.1.15 21:21

Já znám jen jednoho Jonáška a je to príma kluk, takže za mě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
17.8.15 23:27

Taky máme Jonáška, teď mu je rok a půl. Jsme smíšené česko-slovenské manželství, zvažovali jsme Juraje - Jurko, Jurášek, ale manžel cukl, tak jsem přesedlala na Jonáška. Dcerky byl nadšené a manžela jsem asi ukecala. :mrgreen: Myslela jsem si, že ho budeme zdrobňovat asi jen Jonášku, ale co ten má jmen a na všechna slyší. :lol: Kromě jiného je i Jonýsek, Jošulka, Jošula a Jošul - poslední tři tvary dostal od dětí. Nedávno se tchán podivoval, co nás to napadlo… prý Jonáš - takové japonské jméno. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17464
19.8.15 10:50

@kreksi Japonské jméno, to mě pobavilo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.2.19 13:38

Máme doma Jonaska. Oslavujeme Joni, Jonysku, Jonatanku. Pokud zlobí tak Jondo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
4.2.19 19:26

kromě již zmíněných říkáme našemu Jonášovi Jonajdo, Jonando a když zlobí tak Jonstr. Sestřička mu říká Ňony.

• Citovat
  • Upravit
253
4.2.19 21:39

@Afrodité
Tak to je dost vtipné :lol: tak se bude jmenovat náš syn a vůbec mi to nevadí, nebo teda jiné jmeno se mi nelíbí takže blbý no :lol: :mrgreen: jeste jsem to neviděla takhle napsany a je to fajn, jen se to blbě vyslovuje to uznávám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
4.2.19 22:10

Mame doma toto jméno vymyslela dcera a my s tím souhlasili říkáme mu různě např.Jonášek, Jony, Jonča, Jonek, Jonouš(ek) :andel:

Příspěvek upraven 04.02.19 v 22:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.2.19 22:11

moc pekne jmeno :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie