Kréta - komáři, švábi a doktor

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1403
15.5.08 09:03

Kréta - komáři, švábi a doktor

Ahoj,
chceme jet na Kretu s 4mesicnim miminkem a potřebovala bych poradit od nekoho, kdo uz tam byl. Mate nekdo zkusenost s tamnimi lekari? Doufam, ze to nebude potreba, ale abych vedela. Pak jsem slysela, ze tam byvaji svabi a nekde pry hodne komari (nebo rovnou moskyti). Chceme jet ted v kvetnu, mate s tim nekdo zkusenost?

Diky moc
Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5102
15.5.08 12:50

ahoj Kacico,
klidně jeďte, Kréta je naprosto v pohodě. Já tam byla s kamarádkou, která měla s sebou 5-timěsíční miminko a všechno bylo v klidu. O doktory se bát nemusíš, pokud cestujete s cestovní kanceláří, delegát se o vás postará, kdyby bylo potřeba, k doktorovi vás doveze a bude tlumočit. Hlavně se pořádně pojistěte - nejen zdravotní výlohy, ale i úraz. Komáři určitě jsou, ale stačí na místě koupit vůni do zásuvky, a na noc se zabednit. Pak je to v pohodě. O švábech to bude nějaká fáma, na Krétě jsem byla 3× a v Řecku hodněkrát, ale žádného švába jsem neviděla. Tak ať se vám dovolená vydaří!
Hajdula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
15.5.08 13:03

Tak tos me potesila :-) A neporadis i hotel? My chceme na last minute, takze zatim nemame vybrano.
Diky
 Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5102
15.5.08 13:15

ahoj, pokud chcete na last minute, musíte počkat, co bude v nabídkách last minutů :-))) Nevím, na jakou část Kréty se chystáte, z vlastní zkušenosti radím raději sever, na jihu hodně fouká. Taky nevím, jak drahý hotel máš na mysli, ale v nabídkách na poslední chvíli jsou spíš 3-hvězdičkové, ty dražší většinou ne. Klidně se ptej, pa Hajdula

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
15.5.08 13:29

no ja uz ted sjizdim vsechny mozne last minute stranky, chteli bychom letet tak zrhuba do 14 dnu.Pocitam s tim, zena sever, abychmo z letiste necestovali moc dlouho a chtela bych tratit maximalne 45 tis (2 dospeli, dite 4 roky a 4 mesice), takze to vypada spis na 3hvezdy. Divala jsem se na recenze hotelu,a le nektere tam nejsou, tak zatim nevim. Pokud bys tedy mela konkretni tip, budu rada
dik k.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5102
15.5.08 13:50

Jen poznámka k ubytování: pokud bych jela se 4-letým prckem (počítám, že toho 4-měsíčního budeš jen kojit), tak bych raději vybírala studia - s kuchyní. V hotelu máš většinou snídani a večeři, nic mezi tím. Přitom malé děti spíš snědí oběd a večeři moc ne…teda aspoň ten můj 3-letý. Když si vezmeš studia, bude to určitě o hodně levnější, na jídlo si můžete zajít kdy budete chtít - a třeba každý den do jiné restaurace, nebo si koupit jen gyros do ruky a taky si občas můžete rychlovka uvařit…když jedou sami dospělí, je to fuk, ale s těma dětma mi přijde výhodnější ta kuchyňka.
K oblasti - je super oblast Chanii, letiště je přímo v Chanii a pak transfer k ubytování trvá třeba 30 min. Moře tam je krásný, čistý s pozvolným vstupem do moře a široká písečná pláž - konkrétně třeba letovisko Agia Marina nebo Platanias. Hotelů tolik neznám, snad jen Haris bych zmínila, ten je dobrý.
 H.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5102
15.5.08 13:51

A koukám, že jsi z Brna, do té Chanii jsou odlety i z Brna…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
15.5.08 16:08

My letime na Kretu pristi sobotu, hotel se jmenuje Marina Beach a je to v oblasti Gouves. Hotel nabizi All Inclusive takze je to i s obedem a svacinkama. Taky letime s malou, takze neni mozna jen polopenze. Navic ja jsem tehu, takze bych taky asi bez obeda umrela hlady :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
15.5.08 16:19

Chania je naprosto v pohodě, zelenější, než východ Kréty (Heraklion). Je to ten „nejprestižnější“ ;-) z řeckých ostrovů. Ovšem taky nejdražší. S prckem bych se tam, co se týče péče, vůbec nebála. Na lastminute si nemůžeš vybrat konkrétní hotel, pouze kategorii (2,3,4......). Dovolím si tvrdit, že tam na vyloženě špatné ubytko nenarazíš, pokud nevezmeš 2, ale to jsou většinou studia.
Ať se vám tam líbí, je to krásný ostrov :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
15.5.08 17:24

Holky dik moc,
my prave cheme all inclusive, protoze kojim :-)) a tim padem bych sezrala i devecku s jetelem. Zatim mam vybrany hotel gouves park, tak uvidim, jestli mi ho do te doby nevyprodaji. Podle nasich nemoci mam strach to ted koupit. Na tu Marinu jsem se taky divala, ale to uz je pro nas moc drahe :-( Tak treba ho na last minute jeste vic slevni.
A Jak jstre to myslely, ze na last minute si nemuzete vybrat primo hotel? U vsech cestovek se vybira primo hotel ne jen katgorie.
Krasny den
 Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
15.5.08 18:01

Kaci jojo v nabidkach last minute jsou primo konkretni zajezdy, tedy i s nazvem hotelu tak jak pises :wink:

My letime od Firotour, tak zkus kouknout, jestli tam nemaji uz tu Marinu v LM. My to zas kupovali jako first minute nebo jak se tomu rika, takze tam bylo dite zdarma, jen za cenu letistnich poplatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
583
16.5.08 12:12

Kréta je pro děti ideální-když si půjčíte auto, za den sjedete celý ostrov, vzdálenost tam není problém. Lidi vstřícní, k dětem obzvlášť.
my byli na severu, u Heraklionu (Amoudara-hotel Lambi-je jen 3hvězd, ale perfektní, k vodě kousek). Měli jsme HB, oběd bych do malé v tom vedru určitě nedostala (v tu dobu jí bylo 13m, takže jsem ji přes den kojila a večer se najedla, byl tam bohatý výběr na švéd. stolech). Nemůžu si vynachválit, tu dovču jsme si moc užili. Z letiště to taky není nijak dlouhý transfer. Brali jsme to na LM, cena přijatelná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3787
16.5.08 22:18

Někdy si vybrat hotel fakt nemůžeš, protože je to zkrátka to, co zbyde - odtud last minute (proto CK nabízí i slevy na first moment, aby si zákazníci mohli vybrat …ale to je zase o něčem jiném a na debatu). Kde je na letáku uvedená konkrétní kapacita, tam je to pak jasné. Ale kde je uvedená jen ubytovací kategorie, dají tě do nějaké 3* 4* atd. Ale o tom se u CK informuješ, resp. by ti to měli říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí