Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky mám dotázek…doktorka našla malé krev v moči…zánět močového měchýře neměla je přeléčená ATB a krev je tam stále zítra máme jít na odběry krve…nemáte někdo zkušenost ?Mám velký strach co to je.....jsem z toho vyřízená..poradíte mi někdo?
Mivam ty same problemy. Je to asi nevyleceny zanet a urcite se nemusis nejak moc strachovat. Vetsinou pri zanetech krev v moci byva a musi se lecit antibiotiky asi o neco silnejsimi. Nekdy krev v moci byva viditelna a to je zanet jak blazen. Ja bych uz o zanetech mocaku mohla napsat knizku. Kadopadne se neboj, je smutne ze je holcicka tak mala na zanet a brani antibiotik.
huffmanka…ona právě zánět nemá..proto se bojím páč nevím co to je..
Ahoj. Naše Anežka měla zánět močových cest před 3 roky (bylo jí 1,5 roku) a byly jsme kvůli tomu hospitalizované v nemocnici. Ta hospitalizace byla kvůli vysokým horečkám a podezření na zánět ledvin (a jak se pak ukázalo, horečky byly kvůli 6.nemoci, kterou měla v to době taky). Chodily jsme pak 2 roky na kontrolní rozbory moči a když už doktorka řekla, že pokud bude moč OK (což byla po celou dobu), tak už tam nebudeme muset, tak zrovna v tom posledním odběru se objevila krev, ale kultivace byla OK. Doktorka tenkrát říkala, že to mohlo být i z opruzení (nic viditelného, někdy jen mívá červený „předeček“) a další odběr už byl OK.
každopádně trvej na pořádném vyšetření a možná by nebylo špatné navštívit i nefrologickou poradnu.nevím teda jestli tam můžeš jít i bez doporučení dětské doktorky.my jsme si něco podobného zažili v březnu a nakonec zjistili až v nemocnici,že se jedná o glomerulonefritidu,ale malý měl té krve v moči strašně moc,vypadalo to jako kofola.ale každopádně trvej na pořádném vyšetření,pro jistotu.držím palečky ať dobře dopadnete.ale jak říkám,nechci opravdu strašit.bude to určitě dobré
kuba děkuji Bětulka má moč čirou bylo to rozpoznatelné až mikroskopicky…každopádně zítra se s dr o všem poradím..a popřípadě si vyžádám další vyšetření at mám jistotu..
to bude dobré,uvidíš.ale zkus se poptat na tu GNT.za zeptání nic nedáš,kdoví jak se to může projevovat jiným.ze své zkušenosti vím,že je lepší se raději na všechno ptát,třeba i několikrát.držím palečky.pak napiš jak jste dopadli,budu na vás myslet
kuba děkuji
určitě napíšu..popravdě mám strach..doufám že to bude ok
Mela moje starsi dcera, zjistili to pri petilete prohlidce, kdy jinak byla zdrava a nic ji nebylo. Pak za pul roku mela zanet moc.cest a od te doby s tim ma potize.
Takze dochazime jednou rocne na detskou nefrologii - odbery + kontrola (objednaci lhuta ke specializovane mudr. je cca 2-3 mesice).
A dodrzujeme pitny rezim + oblekani, nesezeni na zemi.
U nas hraje jeste roli dedicny fakt - manzel ma problem s ledvinami take.
Hanka…u nás je docela problém s pitím musím opravdu hlídat stále nabízet je to šílené páč si fakt jen cucne…jsem z toho taky na nervy…jinak vypadá zdravě…no takže mi nezbyde než počkat na vysledky odbběrů na které jdeme zítra…
děkuju holky že jste se zastavily a podělily se se svojí zkušeností… ![]()
Ahoj,já sem měla tak problémy se zánětem močáku od mých 12 let,několikrát hospitalizace v nemocnici,krev v moči,bolesti šílený.Vždy mi jen dali antibiotika,a za pár dní dobrý.Po několika letech,jsem začala chodit do nefrologické poradny,a tam po důkladném vyšetření mi zjistili,že mám zúženou močovou trubicia v ní se mi drží bakterie a z troho to vzniká.To bylo samý že to mam chronické,měla jsem zánět i v létě i v zimě 3-4× do roka.Doktor byl výbornej,udělal mi zákrok na roztažení močové trubice,a od té doby mám klid,ani jednou sem ho neměla.To mi po zákroku nedoporučoval otěhotnět,to mi bylo 21 a já sem do 2 měsíců byla těhotná a nyní je mi 25 a naštěstí semi od toho zákroku nic neobjevilo.Tak to je můj příběh,zkus se na to zeptat u doktora. Držím palečky,ať ste zdrávi.Mam 3 letýho caparta,tak vím co to je.Naštěstí je zdravý.
Abra píše:
Hanka…u nás je docela problém s pitím musím opravdu hlídat stále nabízet je to šílené páč si fakt jen cucne…jsem z toho taky na nervy…jinak vypadá zdravě…no takže mi nezbyde než počkat na vysledky odbběrů na které jdeme zítra…
no prave u nas taky - kdybych nenutila a nevyhrozovala, tak ji snad staci vypit dve deci denne.
tak máme po odběrech…tak zítra už budu chytřejší sono prý dle výsledků..tak uvidíme..
Hanka…u nás by vypila i mín jak dvě decky..jako šílený ted jsme rádi že do ní nalijeme aspon třičtvrtě litru a to fakt co pět min podávám pití a vyhrožuji…
ahojky tak výsledky krve máme v pořádku..ledviny játra i CRP vše je ok…mám radost..ted jen nás čeká ještě jeden kontrl.odběr v moči a pokud krev bude pořeší se dál…díky všem co mi poradily nebo podpořily ![]()