Krev v uchu - zánět?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
12272
28.9.15 22:33

Krev v uchu - zánět?

Prosím o zkušenost. Minulé úterý jsme byly s dcerkou na foniatrii. Krom toho, že se doktorka divila, proč tam jsme a já jsem nevěděla, co tam přesně dělají :mrgreen: dcerce paní doktorka čistila ouška. Ona je na to citlivá a vždy jí držím a ona vyvádí a pak z toho má dopředu strach, prostě je to hrůza. No a paní doktorka jí ty uši začla čistit a já jí povzbuzovala, že je šikovná, že jí nemusím tak pevně držet, prostě klasika. Ve čtvtek začly dcerce horečky, měla čtyřicet, pátek 39, přidala se ošklivá rýma, ale hodně smrkala, v sobotu měla 38 a začla si stěžovat na bolest ucha. Když jsem řekla, že jedeme na pohotovost, řekla, že to má zalehlé, že neslyší, ale že jí to vlastně ani nebolí. Dnes jsem jí v oušku našla zaschlou krev. Zítra vyrazíme na ORL, ale už mi to docela nebaví, protože týden před tím jsme právě byly na ORL, kde dcerce prohlíželi nosní mandle a za pár dní horečka a teď po té foniatrii taková hrůza. Myslíte, že to mohl být zánět středního ucha? :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
28.9.15 22:39

Ked slecne prasklo usko pri zapale, tak troska krvi vytiekla… spala mi na pyzame… ale nebolo toho moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30387
28.9.15 22:40

Jak probíhalo to čištění oušek - vysáváním? To je dost nešetrný a bolestivý způsob, je možné, že při tom dcerka utrpěla malé zranění, ale vzhledem k teplotě a rýmě může být i zánět. Na foniatrii se vyšetřuje řeč, hlas a sluch a jejich poruchy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
28.9.15 22:41
@Bábi Zlopočasná píše:
Ked slecne prasklo usko pri zapale, tak troska krvi vytiekla… spala mi na pyzame… ale nebolo toho moc.

Ahoj Bábi. To máme trápeníčko. :? Měla tam jen trošinku zaschlé krve. :zed: Trochu mi z toho začíná hrabat, protože jdu k doktorům proto, aby malé pomohli a oni mě nutí dělat takové velké kolečko, které jí přivodí akorát tak další potíže. :zed: No jo, jenže řekni, že tam nepůjdeš. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.15 22:43

@tiffany je lepsie to kolecko prejst. Na druhu stranu, doktori mi operovali mame sedy zakal, aj ked vedeli ze po tej operacii oslepne este viac :nevim:

Inak, pre istotu vyplachuj borovou vodou… ak mas… ak by to predsa len ten prasknuty zapal bol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
28.9.15 22:44
@hanka.br. píše:
Jak probíhalo to čištění oušek - vysáváním? To je dost nešetrný a bolestivý způsob, je možné, že při tom dcerka utrpěla malé zranění, ale vzhledem k teplotě a rýmě může být i zánět. Na foniatrii se vyšetřuje řeč, hlas a sluch a jejich poruchy.

To číštění probíhalo nějakými tyčkami. Nevím, jak se to jmenuje. Nebylo to vysávání, ani výplach, jen mechanické odstranění nějakou tyčkou. Moc jsem na to nekoukala, já měla co dělat, abych dcerku přemluvila, aby se nevrtěla. No ale to čištění proběhlo v úterý a tu krev jsem objevila v oušku dnes, takže to už mi přijde dost dlouhá doba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30387
28.9.15 22:45
@tiffany píše:
To číštění probíhalo nějakými tyčkami. Nevím, jak se to jmenuje. Nebylo to vysávání, ani výplach, jen mechanické odstranění nějakou tyčkou. Moc jsem na to nekoukala, já měla co dělat, abych dcerku přemluvila, aby se nevrtěla. No ale to čištění proběhlo v úterý a tu krev jsem objevila v oušku dnes, takže to už mi přijde dost dlouhá doba.

To ano, to je už dlouho. Teoreticky by to mechanické čištění mohlo způsobit oděrku, ale to byste na to přišli mnohem dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
28.9.15 22:45
@Bábi Zlopočasná píše:
@tiffany je lepsie to kolecko prejst. Na druhu stranu, doktori mi operovali mame sedy zakal, aj ked vedeli ze po tej operacii oslepne este viac :nevim:Inak, pre istotu vyplachuj borovou vodou… ak mas… ak by to predsa len ten prasknuty zapal bol.

Tak borovou vodu nemám. :zed: Prý na to ucho neslyší. Byly jsme nejdřív na audiu, kde jí měřili sluch, tak to slyšela dobře a teď neslyší na to jedno ucho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
28.9.15 22:46
@hanka.br. píše:
To ano, to je už dlouho. Teoreticky by to mechanické čištění mohlo způsobit oděrku, ale to byste na to přišli mnohem dřív.

No právě že tomu předcházely ty vysoké horečky a dnes už neměla. To by asi tak odpovídalo, že jí ten zánět praskl a horečky šly do háje. Opravdu si myslím, že jí tam dr. něco zanesla, protože nikdy žádný zánět středního ucha neměla a teď po tom čištění tohle. :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
28.9.15 22:48
@Bábi Zlopočasná píše:
@tiffany je lepsie to kolecko prejst. Na druhu stranu, doktori mi operovali mame sedy zakal, aj ked vedeli ze po tej operacii oslepne este viac :nevim:Inak, pre istotu vyplachuj borovou vodou… ak mas… ak by to predsa len ten prasknuty zapal bol.

No to je taky hrozný. A proč tu operaci doporučovali? Já jsem tu ze všeho nějaká vykulená poslední dobou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30387
28.9.15 22:51
@tiffany píše:
No právě že tomu předcházely ty vysoké horečky a dnes už neměla. To by asi tak odpovídalo, že jí ten zánět praskl a horečky šly do háje. Opravdu si myslím, že jí tam dr. něco zanesla, protože nikdy žádný zánět středního ucha neměla a teď po tom čištění tohle. :?

To si netroufám tvrdit. Jestliže předcházela rýma, to bude to následek spíše té rýmy a souhra okolností.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.9.15 22:52
@tiffany píše:
No to je taky hrozný. A proč tu operaci doporučovali? Já jsem tu ze všeho nějaká vykulená poslední dobou.

No stracala zrak, skrze sedy zakal. Tak si zaplatila 100 euro za prednostne vysetrenie - inak sa caka rok. No tak ju zoperovali. A ze po operacii blbo vidi, bo ma vrodenu chybu na rohovke… nejaku deformaciu. A ze nech da operovat aj to druhe oko, nech necaka, kym sa prve vyhoji.
Tak zmenila doktora. Ten jej povedal, ze prve oko sa jej uz nevyhoji, ze skrz tu chybu na rohovke ju operovat nemali. A ze na druhom ma to iste, ale ze s operaciou ma pockat az ked uz nebude mat co stratit, ze nateraz sa doktor pokusi to slepnutie spomalit.

Tak vies, 100 euro je 100 euro. Operoval ju pan primar z krajskej nemocnice. Ze vraj nemohol nevidiet, ze ju operovat nema.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
28.9.15 22:54
@hanka.br. píše:
To si netroufám tvrdit. Jestliže předcházela rýma, to bude to následek spíše té rýmy a souhra okolností.

Druhý den jsme byly na kontrole v Motole, kam chodíme jednou za rok. Prostě mě to lítání po doktorech nebaví. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12272
28.9.15 22:55
@Bábi Zlopočasná píše:
No stracala zrak, skrze sedy zakal. Tak si zaplatila 100 euro za prednostne vysetrenie - inak sa caka rok. No tak ju zoperovali. A ze po operacii blbo vidi, bo ma vrodenu chybu na rohovke… nejaku deformaciu. A ze nech da operovat aj to druhe oko, nech necaka, kym sa prve vyhoji.
Tak zmenila doktora. Ten jej povedal, ze prve oko sa jej uz nevyhoji, ze skrz tu chybu na rohovke ju operovat nemali. A ze na druhom ma to iste, ale ze s operaciou ma pockat az ked uz nebude mat co stratit, ze nateraz sa doktor pokusi to slepnutie spomalit.Tak vies, 100 euro je 100 euro. Operoval ju pan primar z krajskej nemocnice. Ze vraj nemohol nevidiet, ze ju operovat nema.

:poblion: No zase ty prachy. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30387
28.9.15 22:58
@tiffany píše:
Druhý den jsme byly na kontrole v Motole, kam chodíme jednou za rok. Prostě mě to lítání po doktorech nebaví. :zed:

Chápu - na to odpovědět neumím. V Motole jsme na ušním co dva měsíce, je to sto kilometrů. Zvykli jsme si. Ale u vás to vypadá na něco mimořádného - nebo se pletu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí