Dárcovství krevní plasmy v horkém počasí

1182
8.6.14 23:07

Krevní plasma darovat?

Zdravím
máte skušenost s darováním krevní plazmy? :think: uvažuji o tom nejen pro peníze ale zase se bojím no :zed: podle toho co lidi kolem říkají je to jo i ne..a v těhle vedrech…prosím o rady :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6836
8.6.14 23:10

Dneska jsem na to akorát koukala. :lol: Asi to půjdu vyzkoušet, takže mě cizí zkušenosti taky zajímají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
8.6.14 23:12

:D no právě já mam jít zítra…doma mě od toho zrazují kámoš taky že potom omdlíval že ti to pak sebere veškerou obranyschopnost :roll: fakt nevím…a já sem takovej člověk co neni zrovna ready furt :zed: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7250
8.6.14 23:13

To by mě taky zajímalo. Zatím daruju jen krev, i když teď mám pauzu, protože stále kojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
8.6.14 23:14

Já fakt nevím no je to takový plus mínus…zase potom aby člověk sám nehaproval :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
8.6.14 23:15

Manžel chodí na plazmu dlouhá léta, domů jezdí autem. Trochu vyšťavený bývá, ale to i v dnech, kdy nedaruje :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6836
8.6.14 23:17
@A.Suky píše: :D no právě já mam jít zítra…doma mě od toho zrazují kámoš taky že potom omdlíval že ti to pak sebere veškerou obranyschopnost :roll: fakt nevím…a já sem takovej člověk co neni zrovna ready furt :zed: :mrgreen:

Jo už zítra? :lol: Četla jsem, že žádná rizika nejsou…ale třeba máma šla darovat krev, večer dostala zimnici a druhý den horečku -a to se vyplatí :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1182
8.6.14 23:27

No já sem takový :D hypochondr :D no nevim nejsem si jista aby to semnou nikde neflaklo pak :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6275
8.6.14 23:29

Přítel taky chodí léta, má za sebou asi stovku odběrů. Když chodí co 14 dní, bývá unavenejsi, jinak nic, zdravý jako ripa. akorát má jizvu. Ale už se mu stalo že chlap vedle něj zkolaboval…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8.6.14 23:54

Ahoj, chodím darovat plazmu i krev :)… Na plazmě občas někdo omdlí, ale to je převážně proto, že lidi nedodržují pokyny. Jako že máš vypít hodně vody, najíst se.. Mě se nikdy po ani při odběru blbě neudělalo, dodržuju pití i jídlo a chodím tam fakt jen když jsem naprosto zdravá, protože oni stejně zjistí(z krve), jestli na tebe něco leze a když nezjistí a na odběr půjdeš s třeba jen rýmičkou, tak je dost možný že z toho bude za týden chřipka. :) A po některým odběru bych se uzívala a někdy je mi zase úplně normálně a ani mi nepřijde, že bych na odběru byla. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.6.14 06:08

Darovat pro peníze? To jaksi nejde dohromady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.6.14 06:13

Jinak darovat nechodim, krev nemůžu, ale plasmu bych možná mohla, tak to chci zkusit, az porodim a odkojim. Ale vážně darovat, bylo by mi hloupé si za to brát peníze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
9.6.14 06:18

@A.Suky ahoj, ja jsem darovat chodila pravidelne a snasela jsem to uplne v pohode. Akorat jsem pak musela prestat chodit protoze je to tusim do 50 kg, pokud mas min tak te nevezmou. Ja tam sla asi s 53kily ale casem jsem se dostala cca na tu padesatku a doktorka rikala ze kdyz nepriberu tak at uz radsi nechodim.. ale jinak jsem zadne problemy nemela vse probiha v klidu, nic neboli… ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66815
9.6.14 06:19
@Raduš.ka44 píše:
Jinak darovat nechodim, krev nemůžu, ale plasmu bych možná mohla, tak to chci zkusit, az porodim a odkojim. Ale vážně darovat, bylo by mi hloupé si za to brát peníze.

Někdo má peníze na ruku, někdo paragraf z práce a odpočty na daních. Manžel, dárce, má i vyšší příspěvky od zdravotní pojišťovny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.6.14 06:25

@blecha72 Já to neodsuzuju - jen říkám, ze darovat za peníze nejde dohromady a ze ja bych si ty peníze nevzala. Pro odpočet na daních musíš splnit počet odběrů za rok, nebo ne? Týká se to i plasmy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová