Dárcovství krevní plasmy v horkém počasí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
66845
9.6.14 06:30
@Raduš.ka44 píše:
@blecha72 Já to neodsuzuju - jen říkám, ze darovat za peníze nejde dohromady a ze ja bych si ty peníze nevzala. Pro odpočet na daních musíš splnit počet odběrů za rok, nebo ne? Týká se to i plasmy?

Za každé darování si můžete ze základu daně odečíst dva tisíce korun.

Je jedno kolik odběrů.

Já jen, že i to darování zadarmo není zadarmo. Chápu i to, že lidé s nedostatečnými příjmy si nechají odběr zaplatit. Zakladatelka použila nepřesný výraz- darování, lepší je odběr, i když jsou situace, kdy má krev cenu zlata, ne několika stovek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
9.6.14 06:56

Chodila jsem dávat plazmu cca 4 roky..jediné negativum jsou naprosto rozpíchané ruce ( obrovská kanyla) jsem jak narkoman :-D :-D a někdy mi bylo zle převážně když venku bylo velké teplo.. jděte do toho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
456
9.6.14 06:58

Ahoj,
chodím taky do soukromého darovat a za každý odběr 400,–kč :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
9.6.14 06:59

Jedině v nemocnici, ale tam to tuším penězi neplatí. V těch soukromých centrech nedodržují pravidla odběru, jde jim jen o to, získat co nejvíce dárců a ty peníze co za to dostanete jsou směšný v porovnání s tím co za to vytřískají oni!!!V nemocnici projdete vždy kontrolou lékaře před každým odběrem, když máte problém(hned je u vás),… tady jim je to tak nějak jedno, starají se „hezky“ dokud není problém

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893
9.6.14 07:26

Dokud nezkusíš-nezjistíš jak bude tělo reagovat ;) chlap třeba chodí darovat krev nějakých 7 let, má za sebou 20 odběrů a asi 2krát v podstatě omdlel, ale jinak vždy dobrý-záleží na mnoha faktorech. já chodila darovat do těhotenství taky-byla sem zatím asi 6X jelikož mě třikrát nevzali kvůli chudokrevnosti ale snáším to dobře. každé tělo reaguje jinak, hlavní je cítit se dobře před odběrem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
9.6.14 07:30

Manžel daruje plazmu už roky.
je po tom vždy v pohodě, řídí atd.
ale chodí zadarmo do nemocnice :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
9.6.14 07:33
@Lelio píše:
Přítel taky chodí léta, má za sebou asi stovku odběrů. Když chodí co 14 dní, bývá unavenejsi, jinak nic, zdravý jako ripa. akorát má jizvu. Ale už se mu stalo že chlap vedle něj zkolaboval…

8o 8o 8o 8o co 14 dní? to určitě chodí do soukromé pro peníze co? Protože žádná nemocnice by ho tak často na krev nevzala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
9.6.14 07:38

@kubykula na krev ne ale na plazmu ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
9.6.14 07:45
@Niki91 píše:
@kubykula na krev ne ale na plazmu ano

no ani plazmu, manžela dřív jak za měsíc prostě nevezmou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
9.6.14 07:51

@kubykula Tak je to asi všude jiné u nás to bylo DŘÍV dokonce po týdnu ted je hranice 14 dní.. jsou přísné prohlídky.. plazma se obnovuje rychle

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5345
9.6.14 07:57
@Niki91 píše:
@kubykula Tak je to asi všude jiné u nás to bylo DŘÍV dokonce po týdnu ted je hranice 14 dní.. jsou přísné prohlídky.. plazma se obnovuje rychle

to bude asi tím, že manžel chodí do státního a zadarmo, tam jsou ty podmínky dost přísné a ani se nedivím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
9.6.14 08:03

@kubykula Ano taky jsem chodila do státního zadarmo :-) jinak za peníze je to u nás stejné 14 dní pouze není tak přísná prohlídka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
9.6.14 08:03

@blecha72 Když budu na rodičovské, tak si to z tech daní neodectu. Takže půjdu opravdu darovat zdarma. Ale o to nejde. Já jen fakt chtěla rypnout do darování za peníze, nic víc. Jak už jsem psala, neodsuzuju to, ze si za to lidi berou peníze na ruku. Je to každého věc. U nás třeba za odber plazmy dávají 500,– a všichni znami, kteří tam chodí, si ty peníze berou. A já to neresim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
9.6.14 08:05
@Niki91 píše:
@kubykula Tak je to asi všude jiné u nás to bylo DŘÍV dokonce po týdnu ted je hranice 14 dní.. jsou přísné prohlídky.. plazma se obnovuje rychle

Já teda nevím, ale ve státním to snad nikdy nebylo ani po těch 14 dnech… (Teda jde o to, co bereš jako dřív, no… :nevim: ) Vím, že když začínaly ty soukromý centra, hodně trnem v oku bylo státním zařízením právě to, že se tam může chodit už po 14 dnech, což je prostě málo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
9.6.14 08:10

@A.Suky manžel na to začal chodit..chodí se po 14/dnech..asi 3dny po prvním odběru začal byt šílené nachcipanej (kašel, rýma..) než se toho zbavil trvalo 3tydny, takže se preobjednal, ze přijde misto za 14dni za mesic (musíš byt úplné zdravá) no a sel na 2.odběr a za par dni nanovo, opět na 3tydny..takže řekl, ze už na to se… Aby byl furt kvůli tomu nemocnej..asi jak kdo, ale nás to odradilo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová