Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ano je nízký, ale u mladých lidí úplně běžný, také mívám takový a to jsem o dost starší
Je nízký, ale celkem v normě. Mívám i nižší a funguji normálně.
Je to tak hraniční, 95/70 bych osobně neoznačila za nízký tlak, spíš na dolní hranici normálu, nicméně pokud se ti motá hlava, je potřeba to vyšetřit.
Ano, je to nízký tlak. Já mám ještě o něco méně, 85/50 a často se mi motá hlava. Byla doba, kdy jsem měla velké závratě a nemohla pomalu chodit bez podpěry druhé osoby. Naštěstí závratě přešly, ale motání hlavy apod. už ne. Určitě se nechte vyšetřit lékařem, zařaďte pitný režim, hořčík, při vstávání z postele či jiné činnosti chvíli seďte ať se nezamotáte úplně a neupadnete. Na nízký tlak bohužel léky neexistují jako na vysoký tlak.
Je nižší, ale nic hrozného. Já mám 80/65 a prý když ten spodní není vyloženě pod 55, tak jsou relativně nízké hodnoty +- normální, hlavně u vyšších a štíhlých lidí.
Ono to 120/80 není optimum, ale běžná hodnota průměrnýho, ne moc aktivního člověka, nižší je prý naopak zdravější (pokud to není pod těch 55). ![]()
@Adulinka186 Děkuji za odpověď, někdy mám také míň.. ale nejčastěji jak jsem uvedla. Kolikrát mám úplně tmu před očima a pocit na omdlení, jsem hrozně unavená a necím se ve své kůži. Skočim raději k lékaři. Moc děkuji ![]()
@Anonymní píše:
@Adulinka186 Děkuji za odpověď, někdy mám také míň.. ale nejčastěji jak jsem uvedla. Kolikrát mám úplně tmu před očima a pocit na omdlení, jsem hrozně unavená a necím se ve své kůži. Skočim raději k lékaři. Moc děkuji
Nech si spis zkontrolovat cukr. Jis poradně? Pijes? Nedrzis nějakou dietu? Jakmile ti klesne cukr, tak to jsou přesně ty příznaky co popisujes. Unava, motani hlavy, takový hnusny pocit. S tím bojuju víc jak s tlakem, musím mít porad něco sladkého po ruce, nejlip treba hroznovy cukr.
Ano nízky.. normální je kolem 120/80.
Nízký není nebezpečný ale je nepříjemný, nebezpečný je na něm to motani, závratě atd. kdy můžeš spadnout a zranit se.
Ale taky to nemusí být od tlaku. já mám všechno co popisuješ ze stresu, i to motani hlavy. Nebo hypoglykemie, málo minerálů a vitamínu, únava atd atd atd… může to být cokoliv.. zašla bych si na odběry, doplnila základní vitamíny a minerály, pij dostatek tekutin, vyvážená strava a hlavně pravidelná.
@Kriss Tina Tyjo to mě nenapadlo…
Dietu nedržím, snažím se jíst zdravě a pravidelně. Vypiju třeba 4l vody za den. Beru i vitamíny, spím dost.. Děkuji
Ahojky, prosím o radu.. je mi 22 a poslední dobou se cítím mimo a často se mi motá hlava. Nejčastěji naměřím tlak 95/70 90/65.. jedná se o nízký tlak? Děkuji za radu moc se v tom nevyznám. VB