Krevní tlak - normální/nízký?

Anonymní
4.4.23 18:05

Krevní tlak - normální/nízký?

Ahojky, prosím o radu.. je mi 22 a poslední dobou se cítím mimo a často se mi motá hlava. Nejčastěji naměřím tlak 95/70 90/65.. jedná se o nízký tlak? Děkuji za radu moc se v tom nevyznám. VB

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5307
4.4.23 18:30

Ano je nízký, ale u mladých lidí úplně běžný, také mívám takový a to jsem o dost starší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
4.4.23 18:35

Je nízký, ale celkem v normě. Mívám i nižší a funguji normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
4.4.23 18:35

Je to tak hraniční, 95/70 bych osobně neoznačila za nízký tlak, spíš na dolní hranici normálu, nicméně pokud se ti motá hlava, je potřeba to vyšetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35981
4.4.23 18:56

Diastolický nízký, systolický normal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
4.4.23 19:02

Ano, je to nízký tlak. Já mám ještě o něco méně, 85/50 a často se mi motá hlava. Byla doba, kdy jsem měla velké závratě a nemohla pomalu chodit bez podpěry druhé osoby. Naštěstí závratě přešly, ale motání hlavy apod. už ne. Určitě se nechte vyšetřit lékařem, zařaďte pitný režim, hořčík, při vstávání z postele či jiné činnosti chvíli seďte ať se nezamotáte úplně a neupadnete. Na nízký tlak bohužel léky neexistují jako na vysoký tlak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
4.4.23 19:39

Je nižší, ale nic hrozného. Já mám 80/65 a prý když ten spodní není vyloženě pod 55, tak jsou relativně nízké hodnoty +- normální, hlavně u vyšších a štíhlých lidí. :) Ono to 120/80 není optimum, ale běžná hodnota průměrnýho, ne moc aktivního člověka, nižší je prý naopak zdravější (pokud to není pod těch 55). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24723
4.4.23 19:40

Je spíš nižší, ale u mladých žen to bývá běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.4.23 20:05

@Adulinka186 Děkuji za odpověď, někdy mám také míň.. ale nejčastěji jak jsem uvedla. Kolikrát mám úplně tmu před očima a pocit na omdlení, jsem hrozně unavená a necím se ve své kůži. Skočim raději k lékaři. Moc děkuji :srdce:

• Citovat
  • Upravit
37136
4.4.23 20:11
@Anonymní píše:
@Adulinka186 Děkuji za odpověď, někdy mám také míň.. ale nejčastěji jak jsem uvedla. Kolikrát mám úplně tmu před očima a pocit na omdlení, jsem hrozně unavená a necím se ve své kůži. Skočim raději k lékaři. Moc děkuji :srdce:

Nech si spis zkontrolovat cukr. Jis poradně? Pijes? Nedrzis nějakou dietu? Jakmile ti klesne cukr, tak to jsou přesně ty příznaky co popisujes. Unava, motani hlavy, takový hnusny pocit. S tím bojuju víc jak s tlakem, musím mít porad něco sladkého po ruce, nejlip treba hroznovy cukr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
502
5.4.23 17:19

Ano nízky.. normální je kolem 120/80.
Nízký není nebezpečný ale je nepříjemný, nebezpečný je na něm to motani, závratě atd. kdy můžeš spadnout a zranit se.
Ale taky to nemusí být od tlaku. já mám všechno co popisuješ ze stresu, i to motani hlavy. Nebo hypoglykemie, málo minerálů a vitamínu, únava atd atd atd… může to být cokoliv.. zašla bych si na odběry, doplnila základní vitamíny a minerály, pij dostatek tekutin, vyvážená strava a hlavně pravidelná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.4.23 01:29

@Kriss Tina Tyjo to mě nenapadlo…
Dietu nedržím, snažím se jíst zdravě a pravidelně. Vypiju třeba 4l vody za den. Beru i vitamíny, spím dost.. Děkuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex