Leky v těhotenství - nachlazení

Anonymní
4.4.23 12:26

Leky v těhotenství - nachlazení

Ahoj,
od včerejška mě bolí v krku, man zalehle usi, bolest kloubů a trochu zvýšenou teplotu.. prostě nachlazení. Dala jsem si ibalgin a na bolest v krku pastilky halset. Dnes jsem však četla, že ibalgin není pro těhotné příliš vhodný a halset neužívat vůbec. Vzala jsem si ale už asi 4 tabletky a teď se bojím, jestli to nějak nemůže ovlivnit plod. Jsou to teprv první týdny těhotenství.

Jaké léky můžete v těhotenství při nachlazení doporučit? Četla jsem Paralen, ale ten mi nikdy moc nezabiral (vždycky jsem si dávala spíš ibalgin). A na krk mám ještě Orofar (ten mi pomáhá nejvíc) nebo Strepsil. Co myslíte?

Děkuji za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5744
4.4.23 12:38

Myslím, že v těhotenství bys měla zjišťovat, zda se lék smí užívat dřív, než si ho vezmeš. Já jsem v těhotenství nebrala nic, max paralen někdy v druhé půlce těhotenství. Dělala jsem si šťávu z cibule a cukru a pila hodně čaje, zábaly na krk.
Jestli to mohlo těhotenství ublížit ti tu nejspíš nikdo spolehlivě neřekne. Halset neznám vůbec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8014
4.4.23 12:42

Nevím jestli má vliv na plod. V těhotenství jen paralen a bolest v krku jsem měla stop kašel medical pastilky aj sirup obojí mohou těhotné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
275
4.4.23 13:14

V těhotenství jsem na bolest v krku používala pastilky Islandský lišejník a paralen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22948
4.4.23 13:55

Paralen a stop kašel, případně hašlerky a jiné přírodní cucání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36138
4.4.23 14:02

Na krk Septilen jestli se ještě dělá. Na bolest Paralen. V lékárně se vždy ptej jestli je to vhodné v těhotenství a co máš doma tak si přečti příbalový leták.
Před pár lety jsem dostala u Dr. Maxe takovou brožurku kde bylo co se může za léky v těhotenství. Možná se dá někde stáhnout, nebo jestli máš jejich lékárnu poblíž zkus se zeptat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12640
4.4.23 14:24

Smí se Paralen, na kašel Stopkašel sirup, cucání můžeš Müllerovy pastilky (ale jen některé, se šalvějí se nesmi). Případně kloktat sůl. Nebo Vincentku můžeš. Hlavně je třeba to zjišťovat dřív než ten lék pozřeš. Jestli už nemáš doma příbalový letáky, tak si je vždy můžeš vygůglit. Já bych to na začátku těhotenství nepodceňovala, tyhle první týdny jsou z hlediska vývoje nejdůležitější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí