Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
To je jako u nas..jak neji po jejim, rev, a nemyslim ze kdyz jdu na wc, musim byt obestoupena ditetem..vi pokazde ze ihned prijdu..ale kazde maminy vec..u nas se zatim neleze ani nic vic takze tam kde ji polozim, ji i najdu.. ![]()
@cverunka píše:![]()
![]()
Tak to mě pobavilo. Také máme doma „vysírače“
My též
akorát je to „vysíračka“ ![]()
KOlik tak váží 8m mimino, takových 8kg? Takže máš uječených 8kg, které jsou relativně na místě. Posuňmež si časovou osu dále
Máš dvouleté dítě, které má období vzdoru, do řevu dokáže zapojit tolik vzteku, že si o tom u 8m můžeš nechat zdát. Má 15kg a neustále běhá za tebou a řve, nebo naopak s řevem zdrhá..někam..pryč..třeba do silnice nebo honem začne nípat psí bobek, než k němu v mrákotách doběhneš. A cestou domů..ne, cestou kamkoli, když se ti vztekne, netaháš 8kg, ale 15kg. Tak co je lepší?
Malý dodatek- až se uklidní období vzdoru, myslíš, že máš vyhráno? Haháá, bych ti šoupla na hodinku moje ukecaný cácory a budeš zamačkávat slzu touhy po protivným dvouleťákovi. Pak si ještě překryješ kapesníčkem tu mega díru do hlavy, co ti tam ty potvory vymlely.
To vubec nesouvisí s tím, že jsi na své dítě byla, jak říkáš, tutununu. Má separační uzkost-zcela normální vývojový stupen dítěte.
Mám to samý-řev, když se zavřu a záchodě, řev, když ho dávát do kočárku, řev při přebalování, řve vlastně snad pořád-ale to je takový ten vzteklý řev, nic lítostivého… a k tomu celý den je schopný mi viset na noze a ječet, dokud ho nezvednu, nedej bože, když udělám krok a ručičky mu opřu o něco jinýho - ječení jak kdyby mu nohy řezali…je mu rok a dle staršího vím, že bude hůř
…prostě mně si vybrali „vysírací“ typy, už ale nedomysleli, že na cholerickou matku to je opravdu velkááá nálož. Jestli u mladšího přijde tak šílený období vzdoru, které u staršího ještě neskončilo, tak to nedám, po druhé fakt nedám.
@zuzouš píše:
KOlik tak váží 8m mimino, takových 8kg? Takže máš uječených 8kg, které jsou relativně na místě. Posuňmež si časovou osu dáleMáš dvouleté dítě, které má období vzdoru, do řevu dokáže zapojit tolik vzteku, že si o tom u 8m můžeš nechat zdát. Má 15kg a neustále běhá za tebou a řve, nebo naopak s řevem zdrhá..někam..pryč..třeba do silnice nebo honem začne nípat psí bobek, než k němu v mrákotách doběhneš. A cestou domů..ne, cestou kamkoli, když se ti vztekne, netaháš 8kg, ale 15kg. Tak co je lepší?Malý dodatek- až se uklidní období vzdoru, myslíš, že máš vyhráno? Haháá, bych ti šoupla na hodinku moje ukecaný cácory a budeš zamačkávat slzu touhy po protivným dvouleťákovi. Pak si ještě překryješ kapesníčkem tu mega díru do hlavy, co ti tam ty potvory vymlely.
Vtipne
![]()
@Adinka_2012 taky jsem cholericka matka…Tolik trpelivosti co me ona naucila bych s nikym nikdy nemela!
@Lucie66 píše:
@Adinka_2012 taky jsem cholericka matka…Tolik trpelivosti co me ona naucila bych s nikym nikdy nemela!
přesně tak, ale stejně je to málo ![]()
@zuzouš
tak náš zvhládá vykecat díru do hlavy i ve třech letech mezi vztekacíma scénama úplně s klidem
![]()