Nezvládám své dítě a nechci se o něj starat

Anonymní
23.9.15 12:33

Nezvladam sve dite nechci se o nej starat

Ahoj vsem.. Snad pochopite proc ten anonym..
Mam trileteho syna a uz jeho vychovu vubec nezvladam. Nechce poslouchat nikoho a kdyz mu dam na zadek tak se mi jen vysmeje. Jeho otec se o nej vubec nestara a ani na nej neplati. Jsem velmi mlada maminka. :oops: :zed: opravdu syna uz vubec nezvladam. Dal uz se o nej starat nechci. nechci ho mit ve sve peci. Diki tomu ze jsem ho u sebe nemela od narozeni k sobe nemame ten spravny vztach a ja ho v podstate primo nesnasim a nemam ho rada. Co mam delat? Jak dostat toho aby ho mel v peci jeho otec?.
Prosim blbe narazky a keci o tom jak jsem spatna matka si nechte pro sebe… Za rady predem dekuji.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2874
23.9.15 12:35

Tak pokud jej chceš dát tátovi do péče, je nutné, aby jste se domluvili vy dva.
Pokud otec na něj neplatí, jak víš, že se o něj bude chtít starat? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
23.9.15 12:37

Myslím si, že jsi asi nevyzrálá, že dítě přišlo asi moc brzy, a taky do těžké situace. Chtělo by to požádat o pomoc okolí, dát na jejich rady, ikdyž my mámy to děláem někdy velmi nerady, protže jsme přesvědčené, že jen my máme pravdu. S tvým pocitem, že syna nemáš ráda, by se monžá dalo něco udělat přes terapii - nemyslím si, že ho skutečně nemáš ráda, jen do něj transorfuješ své pocity své neschopnosti. Ostatně, ten pocit, že ten tříletej capart nemůže být náš, ale nějakého mimozemšťana a opice, jsme asi měly, máme a budeme mít v určitém období každá máma. To je asi běžné, že prostě dítě zkouší naše nervy. Ty tvoje už nemají kam sáhnout, už kolabuješ. A je to škoda - pomoc by se určitě našla. Jen si o ní říct - a dát na ní. :kytka:

Edit - tu pomoc myslím nejen tak, že by tě někdo přesvědčil, že dítě chceš do své péče. Ale že by ti pomohl nejideálněji vyřešit situaci, že se syna vzdáš.

Příspěvek upraven 23.09.15 v 12:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
23.9.15 12:37

Vzhledem k tomu, že ani otec o něj nemá zájem (těžko ho donutíš, aby si ho vzal do péče) bylo by pro něj asi nejlepší, kdybys ho dala k adopci. A ano, jsi špatná matka a pevně doufám, že už si nikdy žádné jiné dítě nepořídíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
23.9.15 12:38

Nebudu komentovat, ale pokud je situace opravdu jak píšeš a otec se nestará a neplatí, tak moc nevidím cestu, jak ho donutit. Soudně? To by si on mohl zrovna tak říct, že donutí tebe.
Není v rodině někdo, kdo by dočasně převzal péči o dítě, tvoji rodiče, sourozenci? ´To bys fakt udělala, že bys dítě nacpala otci, který o něj nestojí a nevídá ho?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5868
@Anonymní píše:
Ahoj vsem.. Snad pochopite proc ten anonym..
Mam trileteho syna a uz jeho vychovu vubec nezvladam. Nechce poslouchat nikoho a kdyz mu dam na zadek tak se mi jen vysmeje. Jeho otec se o nej vubec nestara a ani na nej neplati. Jsem velmi mlada maminka. :oops: :zed: opravdu syna uz vubec nezvladam. Dal uz se o nej starat nechci. nechci ho mit ve sve peci. Diki tomu ze jsem ho u sebe nemela od narozeni k sobe nemame ten spravny vztach a ja ho v podstate primo nesnasim a nemam ho rada. Co mam delat? Jak dostat toho aby ho mel v peci jeho otec?.
Prosim blbe narazky a keci o tom jak jsem spatna matka si nechte pro sebe… Za rady predem dekuji.

myslím si, že je třeba navštívit odborníka… psychologa či rodinnou poradnu, třeba Vám tam pomohou..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Blekota píše:
Tak pokud jej chceš dát tátovi do péče, je nutné, aby jste se domluvili vy dva.
Pokud otec na něj neplatí, jak víš, že se o něj bude chtít starat? :nevim:

A kdyz se o nej nebude chtit starat tak co bych mohla delat? Prarodice? Klokanek?

• Citovat
  • Upravit
15436
23.9.15 12:39

A u koho byl syn po narození, když ne u tebe?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6859
23.9.15 12:40

Promluv si s otcem dítěte a řekni mu jak to s tebou je.Ale pokud neplatí tak to moc dobře nevidim že by měl zájem. A co tvoje rodina? ta by si ho nemohla vzít do péče? Já si to osobně neumím představit a upřímně je mi z toho na nic.Ale pokud máš takové pocity asi mu bude líp někde jinde než u tebe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
23.9.15 12:40
@Anonymní píše:
A kdyz se o nej nebude chtit starat tak co bych mohla delat? Prarodice? Klokanek?

Tak pokud máš prarodiče, kteří by byli ochotní ho vzít do pěstounské péče, tak by to bylo ještě docela slušné řešení tohohle hrozného stavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
23.9.15 12:41

Podas navrh na upravu styku s ditetem. Otec neni povine si ho vzit, takze pokud nebudou dalsi ochotni pribuzni, dite skonci v DD.

Jeden cas jsem o tom samem uvazovala u prostredniho syna, bylo to s nim fakt peklo. Ted je mu 4 a 1/4r a uz je to hodne, hodne lepsi, i kdyz stale ma nekdy svuj vylev.
Syna miluju, i kdyz v nejhorsim obdobi mi to slo ztuha.

Chodi do skolky? Nestacilo by, kdybyste si od sebe odpocinuli, preci jen mit dite 24/7 je zkratka narez, jeden cas mi nefungovalo hlidani, otec si nase tri deti nebral a bylo to hodne narocne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
23.9.15 12:45

Myslím, že si jen potřebuješ odpočinout. Supermatky neposlouchej. Každá nemá to štěstí na pomoc rodiny a když je s dítětem nonstop, opravdu sama, navíc se ještě musí starat o živobytí, tak se to promítne na celkovém rozpoložení.

• Citovat
  • Upravit
Billi
23.9.15 12:48

Pokud jeho táta neplatí, tak bych se taky bála o to, jestli ho bude chtít. Na tvém místě bych zkusila prarodiče a další příbuzné. Pokud to nevyjde, tak půjde do dětského domova. Zkušenost nemám, ale potom, co bych našla místo, kde by dítě mohlo zůstat, bych šla na OSPOD, aby poradili, jak na to. Ale pořádně si to rozmysli, mám v okolí dost maminek, co udělaly totéž, po pár letech by chtěly dítě zpátky a ne vždycky mají jejich rodiče pochopení a dítě jí chtějí vrátit.

@ZuzaM je snadné odsoudit, když nemáš dostatek informací. Třeba jednoho dne dospěje a s vhodným partnerem bude skvělá máma. Třeba by byla dobrá máma i teď, ale nemá podporu a jestli neměla dítě od porodu, tak se ten vztah buduje těžce. Neznáme podrobnosti, tak bychom neměly soudit.

PS: Nechceš zkusit nějakou odbornou pomoc?
Někde jsem i viděla nabídku, že mladé a nezkušené maminky chodí do cizích rodin na kukačku, aby viděly, jak mají fungovat. Nevím, jestli too opravdu funguje, ale zkusila bych se poptat. Případně psycholog, který by ti mohl poradit, jak na to.

• Citovat
  • Upravit
3336
23.9.15 12:49

V první řadě bych nehledala způsob jak se dítěte zbavit, ale zkusit najít pomoc, díky které by jste si tu cestičku k sobě našli. To, že teď předáš dítě do péče někomu jinému, ti možná aktuálně uleví, ale jednou toho možná budeš litovat.
Pro začátek bych doporučovala třeba toto: http://www.linka-duvery.cz/…linek-duvery , jako možnost anonymně si promluvit a vyřešit nějaké možnosti postupu. Případně toto: http://www.poradnaprozeny.eu/index.php?… - specializovaná linka pro pomoc ženám, matkám v obtížné životní situaci.
Přeju ať vše dopadne ke spokojenosti vás obou… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4284
23.9.15 12:52

V prvé řadě vyhledej pomoc psychologa. Ne proto, že by ses „potřebovala léčit“, ale pomůže ti v základu řešit problém od začátku. Najdete vhodné umístění pro dítě, zřejmě půjde do dětského domova. Tobě pomůže se s touhle situací vyrovnat.
Přeju mu, aby se mu v životě dařilo už jen lépe, když ten start má takhle složitý :(
A tobě přeju, abys získala rozum a podobné velké životní kroky podnikala jen po zralé úvaze a tehdy, až na ně budeš skutečně připravená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí