Nezvládám své dítě a nechci se o něj starat

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7323
23.9.15 20:04
@Anonymní píše:
S jeho matkou zadny problem neni ta dokonce za mima zadama zadala o to aby ji ho do pestounky sverili. Otce jsem se jeste neptala. Kdyz mi ho soupnul tak prisel o bydleni a byl bez prace ted ale praci i bydleni ma. Nez se ho zeptat tak jsem chtela vedet jak postupovat atd… Snad jsem na vse odpovedela a hlavne srozumitelne…

No vida. Takže je tam babička, která celkem funguje a má o malého zájem. Proč se jí neozveš? Zkontaktuj ji a řekni jí, jaký máš problém, že máš pocit, že to nezvládáš a pokud o to stojí a byla by ochotná se o malého postarat, že s tím souhlasíš. A domluvit se co a jak dál. Nepřemýšlej nad tím, jak postupovat, když jsi o tom s nikým nemluvila, až budeš domluvena s tchýní, tak zajděte na sociálku poptat se co a jak ohledně pěstounské péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
23.9.15 20:05
@Burj Chalifa píše:
Pro takovou je to ztráta času. Dát dítě cizím, ti ho budou mít rádi. A dál děti nerodit.

Prioritně by se o dítě měla postarat rodina, dát ho cizím je až poslední řešení. 3 leté dítě mi už přijde hodně velké na to dát ho k adopci cizím lidem. Měla by se pokusit domluvit s babičkou, která o něj jeví zájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
709
23.9.15 20:12
@Anonymní píše:
S jeho matkou zadny problem neni ta dokonce za mima zadama zadala o to aby ji ho do pestounky sverili. Otce jsem se jeste neptala. Kdyz mi ho soupnul tak prisel o bydleni a byl bez prace ted ale praci i bydleni ma. Nez se ho zeptat tak jsem chtela vedet jak postupovat atd… Snad jsem na vse odpovedela a hlavne srozumitelne…

No vidiš, tak kdyby otec nevyšel, tak máš jistotu v jeho matce, podle toho, co jste teď napsala ne? Tak proč se nezeptat ji? podle toho co píšete tak by jste ji ve výchově dítěte věřila ne? Nejlepší bude, se jich nejdříve obou zeptat a podle toho, co vám na to řeknou se tu můžeme bavit o něčem dál, protože teď je blbost vám radit sociálku nebo klokánek apod. kdyby třeba vyšel otec nebo babička, což je mnohem lepší, tak odhoďte stud a zeptejte se jich :) :) pak nám tu napište a až kdyby tohle nevyšlo můžeme řešit něco dál, nejdřív je přeci nejdůležitější aby bych ideálně u nějakých blízkých a až kdyby to nebylo možné volit jiné osoby, tak se nebojte a zajistěte mu zázemí ideálně u někoho koho zná a má ho rád :kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.15 20:14
@Pomka píše:
No vida. Takže je tam babička, která celkem funguje a má o malého zájem. Proč se jí neozveš? Zkontaktuj ji a řekni jí, jaký máš problém, že máš pocit, že to nezvládáš a pokud o to stojí a byla by ochotná se o malého postarat, že s tím souhlasíš. A domluvit se co a jak dál. Nepřemýšlej nad tím, jak postupovat, když jsi o tom s nikým nemluvila, až budeš domluvena s tchýní, tak zajděte na sociálku poptat se co a jak ohledně pěstounské péče.

Nejprve jeste zkusim otce a pak babicku tak uvidime jak to vse dopadne…

• Citovat
  • Upravit
365
23.9.15 20:14
@AlphaOmega píše:
Jak to tak čtu, tak možná tomu dítěti bude líp bez tebe. Jsi emočně plochá a sebestředná matka, co nechápe realitu života a upřednostňuje sebe před svým dítětem.

Nevím o tobě nic, ale s tím co jsem četl bych odhadl, že pravděpodobnost že své dítě flákneš, až zas bude zlobit, tak, že vezme druhou spánkem o hranu postele není nulová.

Nedomnívám se, že by si byla schopná racionálního uvažování, takže požádej o pomoc někde, kde s takovejma případama pracujou.

Určitě ti bude dobře, až synek bude za horama a ty si budeš moci vklidu natáhnout nohy nad kávičkou a cigárkem.

Smutné, ale vidím to úplně stejně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
23.9.15 20:16
@Anonymní píše:
Nejprve jeste zkusim otce a pak babicku tak uvidime jak to vse dopadne…

Hlavně to řeš. Pokud přece jen o malého stojíš a tohle je jen momentální zkrat a vyčerpání, tak zajdi za odborníkem, vyhledej pomoc psychologa ty i pro malého. Pak tedy otec dítěte a babička. Nevěřím, že by ho nechali dát do adopce cizím lidem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4159
23.9.15 20:17

Podle toho, kde má dítě vedené trvalé bydliště, tak tam má veden spis na orgánu sociálně - právní ochrany dítěte, záleží odkud jsi. Tam bych se obrátila. Prostě jim tam řekni, to co tady. Pokud máš rozsudek o tom, že ti byl svěřen do péče, bude to tam napsané jako opatrovník. Klidně tam nejdřív zavolej.
Já bych teda na tebe nebyla tak drsná. Když cítíš že to nezvládáš, tak to fakt řeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.15 20:24
@Pomka píše:
Hlavně to řeš. Pokud přece jen o malého stojíš a tohle je jen momentální zkrat a vyčerpání, tak zajdi za odborníkem, vyhledej pomoc psychologa ty i pro malého. Pak tedy otec dítěte a babička. Nevěřím, že by ho nechali dát do adopce cizím lidem.

Driv jsem o nej stala ale vychova jeho otce se na nem hrozne moc podepsala a snad uz vic jak rok se snazim ho prevychovat zkusila jsem uz vsechno co mi kdo poradil ale proste se to neda zkousela jsem s nim si cely den hrat atd. Pak ho ignorovat v uvozovkach atd atd proste uz snad vsechny druhy vychovy a uz se to opravdu neda nervy z nej mam uplne v p**i jsem uplne na dne a strasne jsem ho zacla nenavidet… A dal uz se o nej starat nechci nezvladam ho vuubec…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.9.15 20:32
@AlphaOmega píše:
Jak to tak čtu, tak možná tomu dítěti bude líp bez tebe. Jsi emočně plochá a sebestředná matka, co nechápe realitu života a upřednostňuje sebe před svým dítětem.

Nevím o tobě nic, ale s tím co jsem četl bych odhadl, že pravděpodobnost že své dítě flákneš, až zas bude zlobit, tak, že vezme druhou spánkem o hranu postele není nulová.

Nedomnívám se, že by si byla schopná racionálního uvažování, takže požádej o pomoc někde, kde s takovejma případama pracujou.

Určitě ti bude dobře, až synek bude za horama a ty si budeš moci vklidu natáhnout nohy nad kávičkou a cigárkem.

Nejde o to ze bych si chtela natahnout nohy nad kafem a cigarkem to muzu uplne bez problemu klidne delat i ted. Pak si najdu praci a budu makat jak barevna a co bude dal je jen ve hvezdach…

• Citovat
  • Upravit
7323
23.9.15 20:33
@Anonymní píše:
Driv jsem o nej stala ale vychova jeho otce se na nem hrozne moc podepsala a snad uz vic jak rok se snazim ho prevychovat zkusila jsem uz vsechno co mi kdo poradil ale proste se to neda zkousela jsem s nim si cely den hrat atd. Pak ho ignorovat v uvozovkach atd atd proste uz snad vsechny druhy vychovy a uz se to opravdu neda nervy z nej mam uplne v p**i jsem uplne na dne a strasne jsem ho zacla nenavidet… A dal uz se o nej starat nechci nezvladam ho vuubec…

Jenže z toho co teď píšeš - tohle se neřeší tím, že dáš dítě pryč. Prostě nezvládáš výchovu, nepodařilo se ti to a chceš to řešit odložením dítěte. Takové věci se řeší návštěvou dětského psychologa apod. Buď ho miluješ a nebo ne. A hlavně, když jsi takhle vyčerpaná, tak je jasný, že toho máš dost a máš vztek na dítě. Ale neznamená to, že ho nemiluješ, ne? Máš o něj strach? Bojíš se o něj, aby se mu něco nestalo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
23.9.15 20:33
@Anonymní píše:

Dítě si přehazujete jak horký brambor..to čekáš, že malý chlapeček bude poslouchat jak hodinky? Jak myslíš, že se asi cítí? Ty ho nenávidíš, a on se má k tobě chovat jak? Myslíš, že to necítí jak moc ho máš ráda?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.9.15 20:35
@Pomka píše:
Jenže z toho co teď píšeš - tohle se neřeší tím, že dáš dítě pryč. Prostě nezvládáš výchovu, nepodařilo se ti to a chceš to řešit odložením dítěte. Takové věci se řeší návštěvou dětského psychologa apod. Buď ho miluješ a nebo ne. A hlavně, když jsi takhle vyčerpaná, tak je jasný, že toho máš dost a máš vztek na dítě. Ale neznamená to, že ho nemiluješ, ne? Máš o něj strach? Bojíš se o něj, aby se mu něco nestalo?

Je to smutny ale popravde ne nebojim.

• Citovat
  • Upravit
7323
23.9.15 20:38
@Anonymní píše:
Je to smutny ale popravde ne nebojim.

Hele, prober to s otcem dítěte a s tchýní (hlavně), když o něj stála. Zároveň být tebou, vyhledám pomoc psychologa, vykecáš se, poradí ti, pomůže. Třeba se z toho vyhrabeš, třeba jsi to fakt nechala zajít daleko. Takovýhle pocity se musí řešit hned. Překonáš nejhorší období, dospěješ (neber ve zlém) a až dítě vyroste, třeba s ním budeš mít celkem obstojný vztah. Ale musíš to řešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
278
23.9.15 20:46

@Terdul Taky mám z ní stejný pocit..nenávidí ho, nebojí se o něj, nechce ho.. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7601
23.9.15 20:54
@Anonymní píše:

Zacla nenavidet.. Pro tohle nemam pochopeni!! To dite si vas jako rodice nevybralo a ma trpet pac si mlada, tupa a nezrala.. Soulozit umi kazdej, ale nejaka ochrana..? Chudak kluk, treba ti to jednou vrati.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí