Děti u silnice, jak se zachovat?

Anonymní
19.9.15 21:57

Děti u silnice, jak se zachovat?

Ahoj :mavam: holky, jak byste se zachovaly v tomto případě - jedete autem pres vesnici, skoro na konci vesnice je rodinnej barák, klasika, žádná novostavba, ale to s tim nesouvisí. Je silnice, hned vedle asfaltu je tráva, malý sráz a hned ten barák. Asi 10cm od okraje silnice, na te trávě sedí dvě děti a hrají si…je zajímavý, kolik detailů člověk postřehne během pár sekund…holka tak tipuju 4roky, kluk tak 2,5max. Sedí tam, trhají trávu, vypadaly, že rozhodně nepřišli před chcílí, povídaly si a smály se. Do protismeru jela dvě auta, oba řidiči čučeli jak puk…jak já…strasne jsem se lekla, skoro zabrzdila…absolutně mě nenapadlo zastavit, vezla jsem svoje děti. Celou cestu jsem přemýšlela, jestli mám zavolat policajty nebo ne…doma mi manžel řekl, že jsem měla troubit, no já byla v takovým šoku, že ani to mě nenapadlo :roll: porad ty deti vidim, uplně přesně si je vybavuju… jak byste reagovaly vy, stalo se vám to už?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
27265
19.9.15 22:01
@Anonymní píše:
Ahoj :mavam: holky, jak byste se zachovaly v tomto případě - jedete autem pres vesnici, skoro na konci vesnice je rodinnej barák, klasika, žádná novostavba, ale to s tim nesouvisí. Je silnice, hned vedle asfaltu je tráva, malý sráz a hned ten barák. Asi 10cm od okraje silnice, na te trávě sedí dvě děti a hrají si…je zajímavý, kolik detailů člověk postřehne během pár sekund…holka tak tipuju 4roky, kluk tak 2,5max. Sedí tam, trhají trávu, vypadaly, že rozhodně nepřišli před chcílí, povídaly si a smály se. Do protismeru jela dvě auta, oba řidiči čučeli jak puk…jak já…strasne jsem se lekla, skoro zabrzdila…absolutně mě nenapadlo zastavit, vezla jsem svoje děti. Celou cestu jsem přemýšlela, jestli mám zavolat policajty nebo ne…doma mi manžel řekl, že jsem měla troubit, no já byla v takovým šoku, že ani to mě nenapadlo :roll: porad ty deti vidim, uplně přesně si je vybavuju… jak byste reagovaly vy, stalo se vám to už?

asi bych zastavila a šla dětem říct, ať si sednou dál od silnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17878
19.9.15 22:01

Mne to takhle pri veceru moc nemysli, ale…ty policajty jsi chtela volat proc? a troubit ti mazel radil proc? ze ty deti byly blizko cesty? :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
19.9.15 22:03

Já to nechápu, v čem je problém? Že tam seděly děti a bála jsi se, že ti tam vběhnou?
Jela bych pomalu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Zuziky píše:
Mne to takhle pri veceru moc nemysli, ale…ty policajty jsi chtela volat proc? a troubit ti mazel radil proc? ze ty deti byly blizko cesty? :think: :think: :think:

Ano, nekolik cm od silnice si hraly

• Citovat
  • Upravit
lucenka

Proč bys chtěla volat policajty nebo troubit 8o v silnici nebyly, rodiče byli nejspíš někde poblíž

• Citovat
  • Upravit
27265
19.9.15 22:05

Jinak je velká pravděpodobnost, že spíš by ty děti skončily pod koly auta, kdyby jsi na ně zatroubila, než když tam seděly a povídaly si.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.15 22:07
@lleennttiillkkaa píše:
Jinak je velká pravděpodobnost, že spíš by ty děti skončily pod koly auta, kdyby jsi na ně zatroubila, než když tam seděly a povídaly si.

No prave, to si taky myslim. A ano, bala jsem se, ze tam vlitnou. Ne mne, ja je videla a zpomalila. Ale treba nekomu, kdo pojede za mnou. Byl tam jen ten barak, nikde nikdo.

• Citovat
  • Upravit
7009
19.9.15 22:10

Slunicko, slunicko, popojdi malicko, sedis tu u cesty, stane se nestesti, neco te zajede.

Se mi to hned vybavilo :oops: Pribrzdila bych, hodila blinkry, stahla okynko spolujezdce, a houkla na ne, at mazou od silnice, nez je neco prejede.
Sedet u krajnice je nerozum, zacnou se postuchovat, neuvedomi si, ze staci krok a jsou v silnici a muze to dopadnout zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7346
19.9.15 22:25
@kolik píše:
Kdyby si hraly dve deti takhle male skoro na silnici a bez dozoru, volal bych policajty obratem.

Souhlas…rozhodně mi nepřijde v pohodě, aby děti ve věku 4 a 2,5 seděly u silnice…i kdyby matka byla u domu na zahradě a na děti viděla…normální to teda není. Stačí vteřina a vběhnou pod auto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
19.9.15 22:26

:think: Asi bych to neřešila. Seděli kus od silnice, kde je problém??? Když půjdou k babičce, budou dokonce na silnici. Proto se přes vesnice a města jezdí pomalu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.9.15 22:29
@Loda píše: :think: Asi bych to neřešila. Seděli kus od silnice, kde je problém??? Když půjdou k babičce, budou dokonce na silnici. Proto se přes vesnice a města jezdí pomalu

Aby tam decka mohla sedet u silnice? fakt?

• Citovat
  • Upravit
7009
19.9.15 22:35
@Loda píše: :think: Asi bych to neřešila. Seděli kus od silnice, kde je problém??? Když půjdou k babičce, budou dokonce na silnici. Proto se přes vesnice a města jezdí pomalu

Padesatka je pomalu? To je pro me celkem novinka. Pred par lety jsem mela auto a v nasi ulici, kde je dvacitka, jsem vyjizdela z podelneho parkovani a nekoukla do zrcatka. Jelo tam auto tech cca 50, ridic, kdyz me videl vyjizdet, to strhnul a vlitnul na protejsi chodnik. Jit tam zrovna nekdo, tak je po smrti. Kdyby jel tech 20, tak by stihnul zastavit (a jit me treba proplesknout za mou chybu), takhle kolem me proletel obloukem pres nastesti prazdny chodnik a zmizel v dal.
50 neni pomalu a nachazet se v bezprostredi blizkosti silnice je riziko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140244
19.9.15 22:59

Určitě bych netroubula, děti by se mohly leknout. A policajty bych nevolala, proč?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5950
19.9.15 23:00

Zastavila bych na prvním vhodném místě a šla bych se dětí zeptat, kde mají rodiče. Pak bych je k nim dovedla a vysvětlila (dramaticky) situaci. A doufala bych, že rodičům ta rizika docvaknou. Kdybych s sebou měla vlastní děti a nikoho, kdo by s nimi v autě zůstal, asi bych jim (dětem u silnice) alespoň řekla, ať jdou dál od silnice. Kdyby nešlo ani zastavit, volala bych policii (předpokládám, že ta by prostě poslala hlídku, která by děti dovedla domů a rodiče trochu poučila). Troubení je podle mě k ničemu, takhle malé děti ho vůbec nemusí pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí