Kam se obrátit o radu

Anonymní
16.9.15 12:22

Kam se obrátit o radu

Zdravím a prosím o radu…
Přítel má dceru (14let) která je v péči matky a on má zákaz se stýkat atd. Platí alimenty řádně. Dcera chce teď od matky odejít kvůli velmi častým hádkám a nestarání se ze strany matky, dcera je pořád sama doma, musí zvládat domácnost, vařit, školu atd. a matce to pořád není dost… Co můžeme udělat kam se obrátit aby neskončila dcera někde na ulici, je moc citlivá a nemuselo by to dopadnout dobře…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
16.9.15 12:23

Má soudní zákaz? jedině si dát žádost na soud na změnu výchovy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
376
16.9.15 12:31

Na sociálku, odbor ochrany dětí nebo jak to je…proč má otec zákaz styku, to má soudně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
16.9.15 12:42

Tez nechapu zaka styku, ten se dava preci jen v extremnich pripadech?
Kdz maji zakaz, jak partner vi, ze ma dcera problemy?

Inak nekteri pubertaci trpi pretizenim z domacich praci i kdyz maji jit jednou tydne s kosem, takto velka slecna uz s vami muze pekne manipulovat, pokud s ni puberta mlati z rohu do rohu, muze se pokusit vyuzit, ze rodice nejsou spolu a snazit se z toho vytriskat vyhody. Nez bych se zacala angazovat nekde na socialce, tak bych se snazila o komunikaci s matkou a poslechla si i druhou stranu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.9.15 12:43

Záleží, proč ten zákaz má. Obrátit se na ospod, s jejich pomocí na soud.. ale pokud šlo o nějaký průšvih, tak moc šancí mít nebude. :think: navíc 14leté dítko si může taky nakrásně vymýšlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
16.9.15 12:45

:think: Holky, proč pánajána OSPOD? Nahlásit na ospod, že puboška musí doma uklízet? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5656
16.9.15 12:49

Má soudní zákaz kvůli vypočítavosti své bývalky tj jedno nebudu to rozmazávat. matku potkávám denně u hospody, dcera je se mnou v kontaktu i otci už psala jen neví co teď je správné nechce matce ublížit i když se takhle chová a rozhodně nejde o vyhození koše atd. aby 14ti letá holka vařila sama svíčkovou a uměla ji mi přijde už dost na hlavu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5656
16.9.15 12:50

@Tiger-lily děkuji za Vaše názory opravdu jste pomohla je mi z Vás smutno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
16.9.15 12:52

@radulkar Kvůli vypočítavosti pochybuju, že by soud dal zákaz styku. ;) Svíčkovou by klidně umět mohla, je to jen pro její dobro.
Když chce zákaz zrušit, musí u soudu prokázat, že důvod zákazu již netrvá. O co mu (vám) jako jde? chcete ji do péče nebo jaký je váš cíl?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
16.9.15 12:53
@radulkar píše:
@Tiger-lily děkuji za Vaše názory opravdu jste pomohla je mi z Vás smutno
:hug: :hug: :mrgreen: :mrgreen: věřím, jsem velmi empatická. píšu to, jak to chodí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
16.9.15 13:12
@radulkar píše:
Má soudní zákaz kvůli vypočítavosti své bývalky tj jedno nebudu to rozmazávat. matku potkávám denně u hospody, dcera je se mnou v kontaktu i otci už psala jen neví co teď je správné nechce matce ublížit i když se takhle chová a rozhodně nejde o vyhození koše atd. aby 14ti letá holka vařila sama svíčkovou a uměla ji mi přijde už dost na hlavu

Me to prijde jako idealni vek, taky jsem se ucila v tomto veku varit slozitejsi jidla, upict buchty, akorat ze ja musela sama podle kucharky, mamka je vyznavac polotovaru :roll:
Ale to uz je OT, podle me s vami slecna manipuluje a myslim, ze jeste neco zazijete, pokud by sla bydlet k vam.
Nicmene kdo chce kam… Zajdete si na Ospod, oni uz vam reknou co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5656
16.9.15 13:16

Špatně se celá situace vysvětluje každý hned vidíte rozmazlenost a manipulaci tj jedno děkuji za názory poradím si sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
16.9.15 13:16

@radulkar no k tomu vaření - vařila jsem od 13-14let. Většinou v sobotu nebo neděli, pak i oba dny, uměla jsem i tu svíčkovou, prostě všechno, co se vařilo. Plus jsme doma museli makat - na zahradě, doma, příprava dříví. Hlídali jsme sourozence (ne teda celý den). A až pak byla zábava. A i přesto tvrdím, že se o nás naši starali výborně a dali nám do života hrozně moc. Takže to bych tu až tak nehrotila. Btw plánuji pro dceru a syna něco podobného, taky budou doma dělat - je to jedině pro jejich dobro.

Soudní zákaz se nedává jen tak, že to někdo chce. pro ten musí být závažný důvod. Jedině soudu dokázat, že už není důvod pro zákaz styku..

Zajímala by mě verze matky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
16.9.15 13:18

@radulkar Nebuď ukřivděná.
1. Co matka? Je otec v kontaktu s matkou? Když už teda nesmí vídat dceru.
2. čeho byste chtěli dosáhnout? aby dcera nevařila nebo aby šla bydlet k vám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
16.9.15 13:27

@radulkar Dojděte si za právníkem, co jiného. Posoudí, jestli je šance zrušit zákaz styku, případně navrhne kroky, jak získat dceru do péče, pokud vám jde o toto. Pokud si to přeje čtrnáctiletá dcera a pokud bude zrušený zákaz styku, tak by to mělo projít, takhle velkým dětem soud zpravidla naslouchá.

Jestli si to nepředstavujete trošku jako Hurvínek válku, je věc druhá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí