Jak ho donutit k oblékání

Anonymní
13.9.15 14:00

Jak ho donutit k oblékání

Mám dítko cca 3,5 roku. Umí se krásně obléknout, svléknout, najíst apd. Ale absolutně to nechce dělat a každé ráno je u nás scéna, brek, křik, nebudu, nechci, ne a ne a ne. Už si nevím rady. Po dobrém, po zlém, odměnit, na zadek. Nic nefunguje. Teď jsme zkusili tabulku na lednici, dává si razítka za svlečení z pyžama a oblečení se ráno. A každý pátý razítko je odměna co si dopředu zvolí. Stejně opět bez efektu. Nemáte někdo nějaký nápad? Každé ráno vstanu s dobrou náladou a za čtvrt hodiny mám chuť vzteky něco rozbít z toho negativismu. Díky za každou radu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
49159
13.9.15 14:09
@Anonymní píše:
Mám dítko cca 3,5 roku. Umí se krásně obléknout, svléknout, najíst apd. Ale absolutně to nechce dělat a každé ráno je u nás scéna, brek, křik, nebudu, nechci, ne a ne a ne. Už si nevím rady. Po dobrém, po zlém, odměnit, na zadek. Nic nefunguje. Teď jsme zkusili tabulku na lednici, dává si razítka za svlečení z pyžama a oblečení se ráno. A každý pátý razítko je odměna co si dopředu zvolí. Stejně opět bez efektu. Nemáte někdo nějaký nápad? Každé ráno vstanu s dobrou náladou a za čtvrt hodiny mám chuť vzteky něco rozbít z toho negativismu. Díky za každou radu.

závody? na našeho to platilo, když nechtěl.. já jsem řekla: no coco… stejně budu rychlejší než ty..a to byl pak fofr, akorát jsem tedy musela dávat pozor, aby fakt vyhrál no :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
13.9.15 14:12

Chodi do skolky? vem ho tam jednou proste v pyzamu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.15 14:16

Do školky by právě měl jít od října a do té doby jsme ten ranní režim chtěli mít zažitej. Závodění je dobrý nápad.

• Citovat
  • Upravit
102086
13.9.15 14:36

Mám doma něco podobného a neřeším to, vím, že se obléct umí a ráno ho prostě oblíknu, on je spokojený a já mám klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
13.9.15 14:43

Rano oboekat pomaham. me se taky poranu nic nechce a podle me t8 jeste rozumove nedokazou pobrat
jindy problem nemaj. kdyby mel7, tak funguje u nas proste - nejdriv to (oblekani) pak neco dalsiho- hriste, hra, jidlo, pohadka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81500
13.9.15 14:44
@j.a.n.i1 píše:
Mám doma něco podobného a neřeším to, vím, že se obléct umí a ráno ho prostě oblíknu, on je spokojený a já mám klid.

souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
13.9.15 14:46

Mám to stejně jako @j.a.n.i1 někde má náladu, tak se oblékne sám, ale nehrotím to a klidně mu pomáhám

• Citovat
  • Upravit
10726
13.9.15 14:54

Jo holky, pry jedna pani dovedla dite v pyjamu do skolky a od ty doby se pry ono obleka samo. ale je to „jedna pani povidala“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
13.9.15 15:01

Řeším to samé, umí to, ale nechce :nevim: jako já nemám problém s tím, ho ráno obléci, ale ve školce nechce taky, což chápu, že je problém, tak jsem se domluvila s učitelkama, že i my na tom prostě budeme trvat a uvidíme, snad se to zlomí. Jinak motivace občas funguje, že já už tedy odcházím, ve školce nebo někde - doma moc ne, to mi udělá papa a neřeší, večer a ráno doma funguje, že mléko bude až po převlečení, ale stejně jako nezačne hned fungovat, vzteká se, ale nakonec to udělá. Závody fungovaly jednou, jinak nic :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
13.9.15 15:01
@tasa píše:
Jo holky, pry jedna pani dovedla dite v pyjamu do skolky a od ty doby se pry ono obleka samo. ale je to „jedna pani povidala“

tak s tím bych já problém neměla, ale malému by to bylo taky jedno, takže by se to jaksi minulo účinkem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
13.9.15 15:12

Kdyz se nechce oblekat, zacnu odcházet. Jako ze ranní rutina se posouvá i bez jeho prevlikani dal. A nemam problém odejít bez něj, popřípadě ho vzít do školky v pyžamu. A on to vi moc dobře a nedopustí to. Ze začátku zkoušel, jak moc to myslím vážně, takže to chtělo železný nervy, ale vyplatilo se to. Třeba jednou večer, ze nejde do pyžama, ze nejde spát. Tak jsem se prevlikla já do pyžama, vypla TV, pozhasinala a šla spát. To bys mela vidět ten fofr, jak se prevlikal!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102086
13.9.15 15:21

@ngauruhoe Nojo, když u nás je ten problém, že by klidně zůstal v obýváku v tom pyžamu a vůbec by neřešil, že já odcházím.

EDIT: zejména tedy po ránu, když se má jít do školky, když se jde někam, kam on chce, tak to je oblečený ani nevím jak :mrgreen:

Příspěvek upraven 13.09.15 v 15:26

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
13.9.15 15:24

Zeptala bych se ho, jestli chce s oblékáním pomoct, a jesli jo, tak bych ho ráno oblékala, nač si přidělávat nervy…k maturitě mu to snad nevydrží. Jestli má námitky proti oblékání jako takovému, tak to bude horší, zkusila bych, jestli si chce třeba vybrat, které si vezme tričko apod. A kdyby to nefungovalo, tak bych ho holt oblékla násilím, teď už je ráno chladno a v pyžamu by venku mohl nastydnout :-D
U nás se ráno vypravují dva, udělali jsme tabulku s obrázky, kde si odškrtávají, co už zvládli, ale stejně jim se vším musím asistovat a pořád je povzbuzovat, jak je to super, když si můžou něco odškrtnout :-D Snažím se jen hlídat, aby si nehráli, dokud nebudou mít všechny ranní „povinnosti“ hotové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
13.9.15 15:25

Asi bych to nechala na nem, kdyby se nechtel oblect ani se nechat prevlect, bud bychom nikam nesli nebo by sel tak jak je. Sebou bych vzala obleceni, pokud by to bylo dulezite.

Zkusila bych neco jako: prosim, muzu ti oblect kalhoty?/ Prosim, budes tak hodny, obleces si tricko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí