8,5 let a nic ho nebaví

412
22.9.15 08:59

8,5 let a nic ho nebaví

Zdravím, chtěla jsem se zeptat zda-li některá z Vás si taky doma zažila, že její 8,5 letý syn nemá zájem o školu, učení, kroužky. Nic ho nebaví, hlavně škola - nechce se učit, nezapíše si úkoly - doma pak neví co má dělat. A to je ve třetí třídě. První roky to jakž takž nějak psal nebo si to pamatoval. Teď už máme 6 poznámek, že neměl napsaný úkol. A to se ho denně ptám a procházím sešity. Doma se sním snažím učit, denně číst, ale někdy se prostě šprajcne a sedí hodiny a čučí do blba, protože on to prostě dělat nebude. I když ví, že to mít musí. Nikdy nechtěl chodit na kroužky (starší syn chodí na 3 - karate, skauta, basket), loni se hecnul a chodil si sám na fotbal, jenže ho neposílali na zápasy a furt tam na něho křičeli, protože on to měl spíš že ho fotbal bavil, ale pravidla nesledoval. Tak tam skončil. Letos chodí se starším na basket, jenom v úterý a v pátek má starší kroužek tak nemůže a mohl by teda jít sám, ale prostě nepůjde bez něho.
Začátkem školního roku už nechodí do družiny a měl jezdit se starším domu busem a čekat na mě až dorazím z práce. Měli si dělat úkoly. Jenže to začalo skákáním do gauče, a končilo vypínáním hlavního jističe, lezením po žebříku a vytopením koupelny. Takže chodí každý den ke mě do práce a sedí tu dokud mě neskončí pracovní doba. Doma ho prostě nechat nemůžu, jednou bychom domov ani mít nemuseli. Za měsíc jdu na mateřskou, tak už si ho doma pohlídám.
Hrozně rád něco dělá, ale jak rychle začne tak taky rychle skončí. Je to flink, neuklidí si po sobě vůbec nic. Co mu kde odpadne z rukou tam to nechá. Takže ho stále vracím, že na něco zapomněl, a to je furt něco. Je drzý, kolikrát se na mě i rozkřičí ať ho nechám na pokoji, že po něm furt něco chci. Tak radši odejdu, s tím, že dokud si to neudělá tak nejde ven. Tablet ani TV na něho nějak neplatí, i když by hrozně rád.
Hrozně se těší na mimi, možná si ode mě odpočine, když na něho nebudu mít tolik času, ale mě to nebaví ho stále upozorňovat na něco že neudělal.
Tomu staršímu se něco řekne a jde to udělat i když se mu kolikrát nechce, ale jde a pak taky může mít tablet, dívat se na TV, jít ven za kámošem,…

Bojím se aby se mi nějak nebloknul a přestal komunikovat úplně, už teď toho moc nenamluví, protože je furt naprdnutý. Býval to mazel, furt musel být se mnou.
Manžel mi říká ať s ním zajdu k psychologovi, že tohle není normální. Kolikrát ho ve venku s kamarády nachytám jak je free, mluví sprostě a vychlubuje se. Tak se ho pak i ptám co to mělo být, ale on se jen všemu směje a že nic, normálka, jen mávne rukou.

Prostě bych potřebovala aby ho něco chytlo, zaujmulo a vydržel u toho. Nějaký koníček. zatím jsem nic nenašla. Chce všechno, ale u ničeho nevydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13042
22.9.15 10:40

Já doma toto nemám, tak nevím, jestli bude můj názor pro tebe relevantní.
Z tvého popisu mi přijde, že je opravdu hodně nezodpovědný a že má problém s čímkoli, kde po něm někdo chce dodržovat i ta sebemenší pravidla. Což bude zřejmě i důvod, proč ho nic nebaví.
K psychologovi bych určitě zašla, ale napřed sama aby mi poradil jak se k takovému dítěti chovat.
Může z toho dospět, ale spíš bych z jeho docela vyčůraného chování čekala pěkný průšvih do budoucna.
Tvůj popis na mě působí tak, že chce být středem pozornosti pokud možno bez námahy, kterou je ochoten vynaložit pro to, aby se vyhnul jakékoli povinnosti.
A život je plný povinností.

Příspěvek upraven 22.09.15 v 10:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
22.9.15 10:46

Chybí mu rodičovské vedení. Jak rychle začne tak taky rychle skončí - rodiče ho nevedou k tomu aby věci dotáhl do konce. Neuklidí si po sobě vůbec nic - opět rodiče ho nevedli odmala ktomu aby po sobě okamžitě automaticky vše uklízel. Nyní v jeho věku je neustálé napomínání pochopitelně opruz proti kterému se bouří. Je drzý - opět chyba rodičů kteří si nechají jeho drzé chování líbit. Říkáš si určitě jaktože s tím starším je vše bez problémů a s tímhle jsou drahoty - jaktože je to lajdák, flink a není na něj spolehnutí. Je to tím, že každé dítě je jiné a prostě mladší syn potřebuje více rodičovské péče, větší autoritu, více vedení. Jestli se narodí mrně a vy na něj jako rodiče budete ještě víc kvajzat tak skončí jednou v pasťáku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22085
22.9.15 12:09

Tohle není první diskuse, kterou tady o svých synech zakládáš - minimálně v jedné z nich jsem Ti doporučovala, abys šla k dětskému psychologovi, protože výchovu dětí u Vás doma zjevně nezvládáte a oba rodiče byste potřebovali konzultaci s odborníkem. Počínaje systémem učení a konče základními pravidly fungování domácnosti (jako že když se někdo probudí ve čtyři ráno, nemůže budit celou rodinu a dožadovat se televize).

Toto nevyřeší žádný koníček, toto je evidentně nezvládaná výchova ze strany Tvé i Tvého muže… a tam těžko radit, protože v tomto směru Ty žádné rady nepřijímáš (resp. tu a tam si o ně napíšeš, když Ti nějaký momentální problém přerůstá přes hlavu, ale stejně si z toho nic nevezmeš).

Hlavně, že sis dobrovolně pořídila třetí dítě… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
22.9.15 14:21

@BohunkaP NO ve 38mi jí začaly tikat biologické hodiny, na problémy které doma s klukem má rázem zapomněla a toužila po holčičce. Založila tady na emiminu diskuzi-Třetí dítě ano nebo ne. Tam psala jak v rodině u nich vše bez problémů a jak jsou kluci samostatní a vše prostě klape u nich jak švýcarský hodinky no a většina jí v plánu mít třetí dítě tedy podpořila. Tak se nechala oplodnit potřetí no a je to další kluk :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22085
22.9.15 14:23

@Lynette, no, bezva :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
412
22.9.15 15:44

@Lynette @BohunkaP jj paní dokonalé… :P příště příjdu pro radu jen za Vámi dvěma, když jste tak inteligentní, vtipné a dokonalé :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
22.9.15 15:50

@Tučnič Takže zase k tomu dětskému psychologovi nepůjdeš a o pár týdnů tady zase budeš žádat rady? Rada je jen jedna - dětský psyvholog. Chápu že se ti to nelíbí, ale je to tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kobea
22.9.15 22:23

Mám o rok staršího kluka a taky ho nic nebaví. Tedy bavilo by ho celé dny pařit na tabletu. U toho by vydržel bez problémů :pocitac: :pocitac: :pocitac:. Jenže má smůlu, protože tohle já nepodporuju :nevim:. Teď přestal chodit na bojové umění, které dělal tři roky. Stejně to tam flákal, tak to nemá smysl ho ta dávat. Rád by hrál fotbal, ale to nemůže ze zdravotních důvodů (nesmí dělat jednostranně zaměřené sporty). Štve mě to, ale asi budu muset počkat, jestli se časem pro něco (ale to tedy nevím pro co) nenadchne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML