Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Majkelka píše:
Já tomuhle nějak přestávám věřit, přijde mi to dost jako provokace. Která máma opakovaně a úplně v pohodě opakovaně píše, že se s dítětem nechce sblížit, že se ho chce prostě zbavit, jako by šlo o lepru. nevím, zdá se mi to neuvěřitelný, jestli se jen někdo dost trapně nebaví
Taky mi to tak přijde modlím se aby to byl fakt jen blbej vtip. Hlavně kterej normální člověk by tohle psal na stránky kde se probírá hlavně to že neštatné maminky nemohou otěhotnět, těhotenské testy, miminka a pak sem napíše někdo takový ![]()
@Pomka píše:
Proč myslíš? Víš, kolik takových ženských je? Navíc si myslím, že zakladatelka neměla dobré dětství (proč si ji vzal do pěstounství její tchán? - jestli jsem to dobře pochopila), vždyť má rodiče, myslím si, že o antikoncepci toho moc nevěděla, když v 15 otěhotněla a prostě neměla dobrý start. Navíc, je v pubertě, kdy místo toho, aby řešila jiné věci, stará se o dítě, které prochází obdobím vzdoru, nezvládá jeho výchovu/neumí ho vychovávat a řeší to tím, že ho odloží. Je vidět, že není psychicky vyzrálá mít a starat se o dítě. Bohužel
Proč? Samozřejmě tento případ může mít základ pravdivý, takové věci se stávají. Ale nesedí mi, že by byla až tak hloupá a psala nám, jak ho nenávidí, jak ho nechce atd místo toho, aby kontaktovala prarodiče či OSPOD a hledala řešení. Takhle mi to přijde jako cílená lež proto, aby se matky strachovaly, co s malým bude, podivovaly se, jak je tohle vůbec možné - a na druhé straně se podle mě někdo výborně baví.. čistě hypotetická úvaha..
Holky proč jste tak zlé. Né zakladatelka ale spousta z Vás si to představujete jak hurvínek válku. Já porodila prvního syna v 17 letech. Vychovala jsem ho víceméně sama, a myslím že dobře. Sama jsem vystudovala tři školy. Ale proč? Protože jsem měla zázemí a žila jsem v úplné harmonické rodině. To samé mají i mé děti. Ale zakladatelka tohle nemá a nikdy neměla. Žádný vzor, žádné diskuzi o životě, antikoncepci. U nich doma vládly zřejmě drogy, chaos a nezájem. Mezi mé klientky v azyláku patří stejné jako je zakladatelka. A jejich děti budou bohužel to samé a jak já říkám, další potencionální klienti.Je to hrozně těžké tyhle lidi přesměrovat na normální vlnu a většinou se to ani nepovede. Malého je mi líto, ale věřte, že mu bude lépe někde jinde. Doufám že mu zakladatelka dopřeje lepší život.
@Anonymní píše:
Ahoj vsem.. Snad pochopite proc ten anonym..
Mam trileteho syna a uz jeho vychovu vubec nezvladam. Nechce poslouchat nikoho a kdyz mu dam na zadek tak se mi jen vysmeje. Jeho otec se o nej vubec nestara a ani na nej neplati. Jsem velmi mlada maminka.![]()
opravdu syna uz vubec nezvladam. Dal uz se o nej starat nechci. nechci ho mit ve sve peci. Diki tomu ze jsem ho u sebe nemela od narozeni k sobe nemame ten spravny vztach a ja ho v podstate primo nesnasim a nemam ho rada. Co mam delat? Jak dostat toho aby ho mel v peci jeho otec?.
Prosim blbe narazky a keci o tom jak jsem spatna matka si nechte pro sebe… Za rady predem dekuji.
Zakladatelko, jestli potřebuješ pomoc, napiš mi klidně do SZ.
@hanča74 píše:
Holky proč jste tak zlé. Né zakladatelka ale spousta z Vás si to představujete jak hurvínek válku. Já porodila prvního syna v 17 letech. Vychovala jsem ho víceméně sama, a myslím že dobře. Sama jsem vystudovala tři školy. Ale proč? Protože jsem měla zázemí a žila jsem v úplné harmonické rodině. To samé mají i mé děti. Ale zakladatelka tohle nemá a nikdy neměla. Žádný vzor, žádné diskuzi o životě, antikoncepci. U nich doma vládly zřejmě drogy, chaos a nezájem. Mezi mé klientky v azyláku patří stejné jako je zakladatelka. A jejich děti budou bohužel to samé a jak já říkám, další potencionální klienti.Je to hrozně těžké tyhle lidi přesměrovat na normální vlnu a většinou se to ani nepovede. Malého je mi líto, ale věřte, že mu bude lépe někde jinde. Doufám že mu zakladatelka dopřeje lepší život.
ale jo, ale ona to nechce řešit, nechce ho, stále opakuje že ho nenávidí - ale očividně s tím nic nedělá prostě
@PetaP píše:
ale jo, ale ona to nechce řešit, nechce ho, stále opakuje že ho nenávidí - ale očividně s tím nic nedělá prostě
Ale ona si neřekla jednoho dne že ho bude nenávidět. Ono to v ní prostě je. Milovat nejde naučit, i když milovat své dítě by mělo být automatické, ale bohužel to tak mnohdy není.
Tomuto se mi nechce ani věřit, tohle mi rozum nebere a nechápu ty, které se tě, zakladatelko, zastávají… protože v tomhle není nic dobrého, bylo by, kdybys psala, že ho nemáš ráda - no budiž, a snažila ses mu zajistit lepší život u někoho jiného, ale toto, to, že se ho chceš zbavit atd… pevně doufám, že budeš mít výčitky každý den svého života a že si už nikdy dítě nepořídíš!
Je mi líto, že tolik žen nemůže mít děti a takový odpad dítě má a nechce ho…
@hanča74 píše:
Ale ona si neřekla jednoho dne že ho bude nenávidět. Ono to v ní prostě je. Milovat nejde naučit, i když milovat své dítě by mělo být automatické, ale bohužel to tak mnohdy není.
ale samozřejmě, to já vím.. Ale ani jednou nereagovala na to, že by měla zkontaktovat babičku, která jí sama řekla, že by se starat mohla. Prostě to neřeší
@PetaP píše:
ale samozřejmě, to já vím.. Ale ani jednou nereagovala na to, že by měla zkontaktovat babičku, která jí sama řekla, že by se starat mohla. Prostě to neřeší
Vždyť psala, že se s nima domluví, ne?
@PetaP píše:
Jo to jsem si taky rikala…se ji tady snazime pomoct a stale zadna reakce… ![]()
Nechci urazet ale tohle rika moje mamca kdyz v televizi vidi ze nejaka „matka“ zabila sve dite. A ja s ni plne souhlasim… Nechat te projit ulickou co vytrvori holky co nemohou mit mimco a pak kdyz prezijes si bez hnit do vezeni… V tvem pripade ne vezeni ale kam chces…
@lamička15 píše:
Nechci urazet ale tohle rika moje mamca kdyz v televizi vidi ze nejaka „matka“ zabila sve dite. A ja s ni plne souhlasim… Nechat te projit ulickou co vytrvori holky co nemohou mit mimco a pak kdyz prezijes si bez hnit do vezeni… V tvem pripade ne vezeni ale kam chces…
To teda nemáte dobré mínění o holkách, co nemohou mít mimčo. Vážně si s matkou myslíte, že je to skupina lidí, co by byla schopná ulynčovat člověka k smrti?
Proc se porad jako argument vytahujou holky, co nemuzou mit dite? Tady jde snad o to maly, co s nim bude, jak to ponese. Tady nejde o zadnou Lenku, Katku, Janu nebo nevim koho, ktera nemuze mit dite. Co to s tim ma spolecneho? Nekdo dite ma, miluje ho, nekdo nemiluje a je to hrozny a verim, ze to dite jednou najde stesti v zivote a nekoho, kdo se postara a nekdo dite mit nemuze. A vsimla jsem si, ze se to predhazuje jako argument dost casto.