Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nikoli, je to kretén. S dětma té sežere zaživa tím kritizovánim a chudáci děti.
Mně nepřijde, že by tě měl rád. Ano, omluví se, protože nechce být sám, ale kritizovat nepřestane. Osobně bych takového partnera, kterému není nic dobré nechtěla. Jen můj osobní názor, ty se určitě rozejít nechceš.
A ted mi zakladatelko napis proc s nim jsi kdyz se k tobe tak chova, mas to zapotrebi?
@Nekoukej! píše:
A ted mi zakladatelko napis proc s nim jsi kdyz se k tobe tak chova, mas to zapotrebi?
Vzdyt to pise. Protoze je na ni hodny a ma ji rad.
No, ono je to těžké, já si totiž myslím, ze to není zaměřené vysloveně na mě, on má prostě takovou povahu, ale nemyslí to zle, ani to neříká urážlivě nebo tak. Ale prostě fakt otravuje s hloupostma. Ale jak jsem napsala, na druhou stranu, opravdu se snaží zase, abych já byla spokojená, nakoupí, pomůže se vsím, je pracovitý, velkorysý, má rád zvířata, nezahýbá, nemá žádné větší problémy typu agresivitu, gambling, alkohol, patologická žárlivost apod. S tím rozchodem - ono k tomu stejně dřív nebo později dojde, já jsem o něco starší, mám téměř dospělou dceru, on děti nemá, já uz asi mít stejně nemůžu, takže asi tak. Ale děkuji za názory. Jinak je mi s ním ok, ale tohle, prostě tu pusu nemůže držet zavřenou a vždycky to vysloveně kravinou musí pokazit. Ale na jeho obranu: pochválit umí taky, to zase ne ze ne, není žádný herodes. ![]()
Příspěvek upraven 30.12.21 v 21:22
@mpazuchova ja si myslim ze kdyby ti bylo ok a dokazala by ses na to povznest, coz moc nejde, nezakladas diskuzi
Pokud nemá snahu to změnit… Tak si představ, že v tom žiješ dalších x let a jestli ti to za to stojí.
A kdybys to zkusila na něj stejně? zkritizovat cokoli? Myslíš, že by to pochopil? Tak s rozchodem stejně počítáš, tak ho zkus nějak zpacifikovat, buď se změní a nebo urychlíš rozchod.
Příspěvek upraven 30.12.21 v 12:30
No to je pravda, já jsem se prostě potřebovala vypovídat, jsem teď o svátcích nějaká naměkko, ale to nemá moc co dělat az tak s ním, spíš celkově (chybí rodina, která tu už není atd.)
@cecetka píše:
Vzdyt to pise. Protoze je na ni hodny a ma ji rad.
Tak to jsem nevedela ze takto se projevuje laska, nedavno jsem cetla jak jdou nektere zeny proti sobe, ziji s nekym kdo je jen prudi a kdyz odejde tak truchli a premysli jak ho ziskat zpet misto toho, aby byly stastne, ze je pryc
@mpazuchova chapu, me prijde, ze to vidis jaky je ale budes ho omlouvat a omlouvat
@Anonymní píše:
Zdravím,
potřebuji poradit. Mám pět let přítele a trápí mě jeho povaha: neustále mě kritizuje za hlouposti. Chci jen předestřít, ze mně obecně kritika nijak nevadí, pokud je konstruktivní a v rozumné míre, ale u něho je to už přeháňka (má to po své matce, což on sám uznává, ze mu tohle dělala a dělá taky).
Dnes ráno například - probudím se s dobrou náladou po včerejším hezkém večeru, čekám příjemné ráno, no to byl opět velký omyl: během 2 minut mi zkritizoval vzhled, vyčetl upatlané kliky a pohozený jeden kus oblečení (nic z toho nebylo nijak hrozné). Když prostě ani není co vyčíst, tak on si ten důvod najde, ze mám třeba smítko na oblečení, mluvím moc nahlas,kolikrát už se fakt bojím cokoliv říct nebo udělat. Přitom on sám zdaleka není dokonalý, ale já pořád nehledám hlouposti.
Pak přijde a omluví se, ale den už mám prostě zkažený. Jinak je na mě hodný a myslím, ze mě má opravdu rád - pomůže s čímkoliv, není lakomý ani sobecký, tak já prostě nevím. Neměla bych být tolik přecitlivělá, ale nějak mi to nejde.Děkuji za názory.
A proč s ním jsi?
Tohle je život na prd.
@brisco @mpazuchova chapu, me prijde, ze to vidis jaky je ale budes ho omlouvat a omlouvat protoze je na ni hodny a ma ji rad
Zdravím,
potřebuji poradit. Mám pět let přítele a trápí mě jeho povaha: neustále mě kritizuje za hlouposti. Chci jen předestřít, ze mně obecně kritika nijak nevadí, pokud je konstruktivní a v rozumné míre, ale u něho je to už přeháňka (má to po své matce, což on sám uznává, ze mu tohle dělala a dělá taky).
Dnes ráno například - probudím se s dobrou náladou po včerejším hezkém večeru, čekám příjemné ráno, no to byl opět velký omyl: během 2 minut mi zkritizoval vzhled, vyčetl upatlané kliky a pohozený jeden kus oblečení (nic z toho nebylo nijak hrozné). Když prostě ani není co vyčíst, tak on si ten důvod najde, ze mám třeba smítko na oblečení, mluvím moc nahlas, kolikrát už se fakt bojím cokoliv říct nebo udělat. Přitom on sám zdaleka není dokonalý, ale já pořád nehledám hlouposti.
Pak přijde a omluví se, ale den už mám prostě zkažený. Jinak je na mě hodný a myslím, ze mě má opravdu rád - pomůže s čímkoliv, není lakomý ani sobecký, tak já prostě nevím. Neměla bych být tolik přecitlivělá, ale nějak mi to nejde.
Děkuji za názory.