Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Není, taky jsem to měla. Jestli myslíš myslíš ty žebra co začínají u hrudní kosti a jdou směrem dolů. Já jsem je měla taky ven a fyzioterapeut mi je 2 měsíce, 2 x týdně vracel zpáky. Měla jsem toho víc, musel mi narovnat páteř, ale nejvíc se zapotil u hrudní páteře. Taky mi položil otázku: Myslíš, že je normální mít takhle vytrčený žebra? ![]()
To asi normální není
aspoň moje jsou pěkně do oblouku a nikde nic netrci.
@ančapepča já to mám taky, ale jen na jedné straně… Ono to něčemu vadí, že se to rovná? ![]()
Pominu-li estetično… ![]()
@Efkaaa píše:
@ančapepča já to mám taky, ale jen na jedné straně… Ono to něčemu vadí, že se to rovná?
Pominu-li estetično…
Já jsem ty žebra měla v týhle pozici docela dlouho, tak mi to přišlo normální. Vypadalo to teda divně
Pak jsem začala mít problémy s hrudní páteří, bolest mezi lopatkama a od toho blokace krční páteře a další lahůdky. Šla jsem na fyzio a tam se fyzioterapeut přímo zhrozil. Postupně mě začal napravovat a cvičila jsem i doma. Pomohlo mi to hodně, žebra se vrátila do normální pozice a drží tam
Hrudní páteř musím cvičit pořád, mám hypermobilitu.
5 let jsem mela desny a vecny bolesti, dr na nic neprisla. Zacala jsem chodit k fyzioterapeutce, ta zjistila vytocene zebra a rovnala je zpet. Bolest jako pra.se, ale vyplatilo se a ja mela po 5ti letech konecne klid. Chodim k ni kazdy mesic a parada ![]()
Dobrý den, chci se zeptat jestli je normální, když mám konce spodních žeber zakřivená, že směřují jakoby ven?