Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, chci se poradit, nebo se spíš vypovídat. V práci dělám se samýma ženskýma, je tam jenom jeden chlap. Rozumněla jsem si s ním, povídali jsme si, jezdila jsem s ním do práce, když potřeboval poradit, poradila jsem mu, stejně tak i on mě. Když se mi rozbilo auto, nabídl se, že mi ho opraví. Souhlasila jsem. Jeden den přijel, vyndal rozbitej díl, vyměnil za náhradní, s tím, že až ho opraví, vrátí mi ho. Po pár dnech mi volal, že by se mnou potřeboval mluvit. Jela jsem za ním do práce a dozvěděla se, že jeho přítelkyni chodí anonymy o tom, že se mnou něco má. Další den na mě čekal před školkou. Dohodli jsme se, že pro klid duše se na tu opravu teď vykašleme, že až se přítelkyně uklidní, tak mi to opraví. Jeho přítelkyně mi další den volala, všechno jsem jí vysvětlila a byl klid. Myslela jsem, že jí na mě dal číslo, aby si to se mnou vyříkala, tak jsem to neřešila. Klid byl ale jenom do jara, kdy jsem do práce nastoupila znovu. Znovu začali chodit anonymy, tentokrát jsem údajnou milenkou nebyla já, ale byla jsem ta, co píše anonymy. Doma ho zmanipulovala tak, že tomu začal věřit i on. Jednou byla i za kolegyněma v práci, řekla jim, že píšu anonymy, že jsem mrcha a další a další. Tam a něj začala ječet, ať se přizná, že se do mě zamiloval, a že doma o mě pořád mluvil. Holkám přiznala, že mu vlezla na podzim do telefonu, aby si na mě vzala číslo, a že on ani neví, že se mu hrabala v telefonu. Holky mu to samozřejmě řekli. Nějakou chvíli byl zase klid, a pak zase začali chodit anonymy a mě přišla od ní hnusná smska. Vyhrožovali, že půjdou na policii, ale nakonec nešli, šla jsem tam já, protože už mi lezlo to obviňování na nervy. Manžel je navíc policista, takže mi jeho kolegové poradili, co mám dělat. Nic moc to nebylo, tak jsem je ani nenahlásila. Policií vyhrožovali asi třikrát, ale nikdy tam nešli. Nedávno mi kolegyně řekla, že už z anonymu neobviňují mě, ale že je to někdo jiný. Čekala jsem třeba omluvu, ale nic. Podotýkám, že jsme se s „kamarádem“ na jaře skoro neviděli, já pracovala na jiném místě, jí vůbec neznám, jen vím, že je třikrát rozvedená, toť vše. On mě normálně zdraví, ale ani se nenamáhal za mnou přijít a zeptat se, co se děje. Vím, že mi ten člověk nestojí za to, abych se s ním bavila nebo se tím nějak trápila po tom všem, ale i tak mě to celý štve, kór když se teď začneme zase v práci vídat. Nejvíc to, že jsem byla neprávem obviněná a nikdo neměl tu odvahu se mi omluvit. Snad jsem to napsala srozumitelně. ![]()
Bohužel v dnešní době jsou lidi zlí a zákeřní. S tím nic nenaděláš. Chápu, že jsi naštvaná. Ono když tě někdo obviňuje neprávem tak to naštve a málo kdo má ty koule přijít se omluvit. O mě nesmysly šířila jednu dobu tchyně. Někdo tomu věří, někdo si to nechá vysvětlit a někdo tomu nevěří. Policie s tímto nic nezmůže, to by ti to muselo nějak uškodit. Vyhodit tě za to třeba z práce nebo tak. Být tebou povznesu se nad to, utnu s nimi veškerý kontakt a jedu s hlavou vzhůru dál.
@glitterball děkuju, já se snažím, ale když ho vidím, je mi smutno, nebo jsem vzteklá, že se nechal tak zmanipulovat… snad se to časem zlepší. ![]()
Zažila jsem něco podobného. Kamarádila jsem se s kolegou z práce. Dost jsme si rozuměli, povídali si, psali emaily.Jeho manželka mě několikrát obvinila z toho, že s ním něco mám a emaily, které jsem si s ním psala, se údajně objevily v jejím emailu.Oba mě pak obvinili z toho, že jsem je poslala té manželce já
![]()
Podala jsem trestní oznámení, protože to pro mě byla jediná možnost, jak bych mohla dokázat svou nevinu.
Policie nic nenašla, emaily si paní asi přeposlala sama z manželova emailu. Každopádně ta hořkost z toho, z čeho mě oba dva obvinili, dodnes zůstala…
S kolegou se už nebavím. Maximálně se pozdravíme, ale to je tak všechno.
Tobě doporučuji neočekávat žádnou omluvu (já ji neslyšela dodnes) a omezit s kolegou kontakt. Stejně si pojedou pořád to své…
Bohužel lidi nezměníš ![]()
Nechápu proč jsou ty ženský tak praštěný. Můj manžel věděl o všem, i jsem mu volala, že za tím kolegou jedu do práce, protože ta jeho šílí… To, že on neřekl nic jí, jsem nevěděla. Ani by to nevěděla, kdybych jí to do toho telefonu neřekla. Nenapadlo mě, že jí neřekl, že se mnou mluvil, když už na mě měla číslo. ![]()
já chtěla podat trestní oznámení, jenže on kamarádce řekl, že je to prd platný, když jsem si mohla sehnat dobíjecí kartu a jinej telefon abych to posílala. Samozřejmě to prej nebylo vymyšlený z jeho hlavy. Kontakt s ním bohužel omezit nijak nemůžu ![]()
my si kromě pár sms nijak nepsali, jen párkrát před tímhle vším, aby na mě ráno nezapomněl, ohledně opravy to bylo pár sms, jinak jsme si občas zavolali. Všechno jsme si vždycky řekli v práci, takže potřeba jinak komunikovat nebyla.
No, zazila jsem neco podobneho, i kdyz trochu jinak. V mem pripade me kolega opravdu „nahanel“, a kdyz se prave nejake reci donesly k manzelce, ta na nej doma vybafla, tak toho poseroutku nenapadlo nic lepsiho, nez tvrdit, ze ja nahanim jej a on se zuby nehty brani
To co pak jeste nasledovalo bylo tak nechutne, ze jsem se opravdu nasr… a protoze jsem clovek cinu, zasla na nase HR. Ta okamzite naznala, ze tohle teda na pracoviste nepatri, snizuje to kvalitu prace atd…poslali me za sefem, ja mu to cele rekla, nasledoval rozhovor HR s mym sefem, po kterem prisel vyhazov „mileho“ kolegy se 14denni vypovedni lhutou. Tady je to trochu jine, ale co tim chci rict, jestli jakkoliv trpi tva soustredenost, dobry pocit v praci, atd mas pravo jit na HR a poradit se, od toho tam jsou…teda doufam, ze to tak funguje i v CR.
Zřejmě si na tobě někdo hojil svoje mindráky dost nechutným způsobem. Jiná věc je, že jezdit s kamarádem, každé ráno do práce, pak ti opraví auto, potom na tebe čeká u školky zřejmě v jeho přítelkyni fakt nemůže vzbuzovat důvěru. Nicméně mělo to být tak, že byste to řešili maximálně vy tři. Krůty z práce nechápu už vůbec. Ale takového skotu je u nás dost, bohužel.
Povznes se nad to. Nema smysl se tim zabyvat. Zazila jsem, mela jsem stejne stareho kolegu, pracovali jsme spolu v jedne kancelari, dosnes se vypravi po firme neuveritelne historky, co jsme mezi sebou meli a nemeli. Lidska blbost nezna mezi. ![]()
Vozil té do práce a opravoval auto?
A neštve té náhodou nejvíc, že vám to za manželka překazila? ![]()
Co máš dělat? Nic, co by. Prostě on už tě nechce a nezmění se to.
Ja ti mam takovy dojem, ale samozrejme se mohu plest, ze on kolega uz ma tech skraloupu u partnerky trochu vic. A proste s tebou to byla ta povestna posledni kapka.
Ovsem podavat na sebe TOcka…jste tam dost dobrej gang
.
@Lenka_Hal To spíš nefunguje.
V ženském kolektivu je špatná vždy ta ženská. Pánové jsou vždy ta oprašovaná zlatíčka.
@ulice pracuju v zemědělství a tam se dostanu hlavně traktorem, a ten neřídím, proto mě kolega vozil, a auto mi opravoval protože má stejný vrak. Ne, nejsem naštvaná, že nám to přítelkyně překazila, je totiž o víc jak 20 let starší jak já. No čekala jsem, že se tu objeví nějaká taková lojzička.
![]()
Ahoj,
Včera se mi stala neskutečně příšerná věc. Moje kamarádka má telefon, který používá pouze na internetové bankovnictví. Je starý a pokud ho odpojí z nabíječky, vypne se. Ráno mi volala, že ten telefon nemůže najít. A možná si ho omylem vzal její přítel. Odpoledne jsem za ni přišla, a dívaly jsme se všude kolem gauče. Našla jsem ho pod dekou. Byla ráda. Ovšem cca za 14 dní se začala chovat divně. Nebavila se se mnou a včera mi řekla, že jsem si její telefon vzala a odpoledne ho vrátila. Zůstala jsem v šoku, jak ji to vůbec mohlo napadnout, protože takové chování sama odsuzuji. Navíc jsem u ní ten den nebyla. Nepopsatelně se mě to dotklo. A okamžitě jsem odešla. Trvá na tom, že má pravdu a to mě uráží. Jak se můžu bránit?
Příspěvek upraven 29.08.21 v 23:28
@Dorri241 To by mě taky urazilo. Dál bych takovou kamarádku co si o mě mysli, že jsem zlodějka ve svém životě nechtěla.
@alena1995 píše:
@Dorri241 To by mě taky urazilo. Dál bych takovou kamarádku co si o mě mysli, že jsem zlodějka ve svém životě nechtěla.
Taky, že přestala být kamarádkou. Absolutně nerozumím tomu, jak na to přišla, co ji k tomu vedlo. Nicméně se nechci nechat neprávem obviňovat z krádeže.