Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Přestaňte nutit svého partnera do toho, aby se choval tak jak vy si myslíte že by se měl chovat.
Vám by taky vadilo, kdyby po vás chtěl abyste se změnila, zejména proti své přirozenosti.
Navíc teda je naprostá idiocie dávat nějaká podobná ultimáta, protože je pak budete muset splnit.
Partner není váš projekt, kterého si musíte vychovat.
Přestaňte pičovat a berteho takového, jaký je. Ostatně chcete po něm to samé, ne?
Podle me je to takovy typ. Muj partner mi sice casto rika, ze me miluje, ale na pusinkovani a objimani pres den take moc neni. Tezko ho predelat. Ale je to muj osudovy muz a nikdy me nezklamal a vim, ze me a deti miluje nejvic na svete. Proto to beru jako fakt. A ani nesnese spani v objeti, potrebuje prostor.
Pokud muz splnuje tolik pozadavku a jevi se jako idealni partner, nehledala bych na nem chyby. To je ma rada.
Prosim o anonym, pro me intimni detail naseho souziti.
Lenka
Jestli je toto nejvetsi problem vaseho souziti, tak si muzes gratulovat ![]()
Když ti to tak vadí… popros ho, ať ti napíše seznam věcí, které na tobě má rád, které si na tobě cení. Pak vždycky, když budeš pociťovat, že ti chybí nějaké hezké povídání, tak si ten papír vytáhni a přečti.
Fakt řeší kraviny. Uzivej si, že té má rád, že má rád děti. Vis kolik je slibotechen co znají jen ty slovíčka a skutek útěk? Muže dělají činy a ne jen kecy a sliby.
Dle me resis uplnou malichernost. Pokud ho milujes, nauc se ho brat tak jak je. Kdyz chces obejmuti, rak si pro nej nez. Sama jdi za nim a obejmi ho, on ti to jiste rad oplati. Chces polibek bez si pro nej. Po nejakem case si na to zvykne. A co se tyce slov, bud rada ze neni ten co ti do vseho keca, ze te necha to co ty chces. A ciny jsou opravdu kolikrat vic nez tisic slov. Ja zazila i tohle a i opacny pripad. A muzu rict ze neustale pusinkovani, hlazeni, objimani uz mi lezlo fakt krkem. A pred neustalima recma jsem uz utikala. Takze vseho smirou. A bud rada ze takovy je. ![]()
Podle toho, co píšeš, toho pro tebe dělá strašně moc a stejně ti to je málo. Navíc píšeš, že ti dává pusu po příchodu z práce a na dobrou noc a dole píšeš, že to chybí políbení.
Co ty děláš pro něj? Když něco chci, tak s tím musím začít sama. Přijde mi ale, že trpíš symptomem věčně nespokojené ženy…
No tady je krásný příklad že žena ma vše ale chce víc vic vic. A kdo chce víc nebude mít nic. Aneb pohádka o zlaté rybce.
Unas je to naopak. Nemám ráda olizovani ve dne. Ještě hůř na veřejnosti. Tohle u nás patří do postele. Ruku si dáme, pusu taky. Ale prostě to není denně ač by to manžel chtěl, ja na to prostě nejsem. Nechtěla jsem to ani v největší zamilovanosti a ani teď po 10 letech.
Co by jine daly za takovy fajn vztah. Nesnaz se ho najednou zmenit. Zkazis to.
Já spíš myslím, že si můžeš gratulovat, že máš takovýho chlapa, za kterýho hlavně mluví činy… A pokud se chceš mazlit a tak, jdi za ním ty. Třeba uvidí, že ti to chybí a rád někdy přijde sám. Ale pokud na něj budeš tlačit a dávat ultimáta, tak to pohřbíš všechno.
Cituji: Ve vztahu nikdy nebudeš mít 100%. Budeš mít tak 80%. Vždycky Ti tam bude něco chybět. A pak potkáš někoho, kdo bude mít přesně to, co Ti chybí. Bude mít právě těch 20%. A Ty si s ním začneš, protože má to, co Ti u Tvé polovičky chybí. Jenže si neuvědomuješ, že jsi právě vyměnila 80% za 20%. A čas se nedá vrátit zpátky. Proto si važ toho, co máš… Ideální partner neexistuje. Tak se nauč milovat i jeho chyby, to je to nejhezčí, co můžeš partnerovi dát…
@Anonymní píše:
Krásný vikend, zdravim. Jdu se spíš vypovidat než že bych čekala rady. Mám přes 2 roky přítele, který nedává city najevo slovy, ale činy. Myslí na mě při koupi čehokoliv, kupuje mi oblečení, kabelky, prostě to, co chci. jezdime tam kam chci, stačí se jen zmínit. Má rád mé děti a když ja nemám, koupí on a bere to jako samozřejmost. Pusu mi dá po příchodu z práce a na dobrou noc, ráno se mijime, odcházím velmi brzo, kdy on ještě spi. Mluví o mě hezky, pochvali, ne moc, ale když, tak to stojí za to. Spíš o me hezky mluví s jinymi, což se ke mě donese a těší me to.
V posteli spime schouleni u sebe, vzdy v objeti celou noc, milujeme se obden, nekdy denně.
Ale v poslední době mi vadí absence slov, absence doteku jen tak, spontánně. Vim, že na to moc není, na mé vždy reaguje pozitivně, ale me už to přestává bavit. Minulý vikend jsem mu to už řekla, s tim, že ho nutit nemůžu, a jediné, co můžu, je, říct mu, že mi to chybí. Mlčel!
Dodnesniho dne zmena žádná, sex v noci úžasný, ale jinak nic. Pouze plany na dovolenou, na přestavbu bydleni, plany do budoucna, az deti odrostou…Upřímně se chci zeptat, jak dlouho čekat, než a jestli vubec se může zmenit? Nebim, jak dlouho to vydržím. Potrebuju polibit, pohladit i jindy než jen v noci. Na neveru nemyslím, ale chybí mi to a začínám být nešťastná, resp. Nenaplnena.
Jiné problémy nemame, zasmejeme se, mame si o cem povidat, stejné zajmy.A nejsme rozhodně teenageri, oba máme děti z předchozího vztahu.
Johana
Podle mého názoru řešíš absolutní blbosti. A pokud Ti vadí, že aktivita nevychází přes den z jeho strany, převezmi jí ty sama. Ale pokud se partner chová tak, jak píšeš, tak je to perfektní chlap do života, tak si to nepokaž.
Krásný vikend, zdravim. Jdu se spíš vypovidat než že bych čekala rady. Mám přes 2 roky přítele, který nedává city najevo slovy, ale činy. Myslí na mě při koupi čehokoliv, kupuje mi oblečení, kabelky, prostě to, co chci. jezdime tam kam chci, stačí se jen zmínit. Má rád mé děti a když ja nemám, koupí on a bere to jako samozřejmost. Pusu mi dá po příchodu z práce a na dobrou noc, ráno se mijime, odcházím velmi brzo, kdy on ještě spi. Mluví o mě hezky, pochvali, ne moc, ale když, tak to stojí za to. Spíš o me hezky mluví s jinymi, což se ke mě donese a těší me to.
V posteli spime schouleni u sebe, vzdy v objeti celou noc, milujeme se obden, nekdy denně.
Ale v poslední době mi vadí absence slov, absence doteku jen tak, spontánně. Vim, že na to moc není, na mé vždy reaguje pozitivně, ale me už to přestává bavit. Minulý vikend jsem mu to už řekla, s tim, že ho nutit nemůžu, a jediné, co můžu, je, říct mu, že mi to chybí. Mlčel!
Dodnesniho dne zmena žádná, sex v noci úžasný, ale jinak nic. Pouze plany na dovolenou, na přestavbu bydleni, plany do budoucna, az deti odrostou…
Upřímně se chci zeptat, jak dlouho čekat, než a jestli vubec se může zmenit? Nebim, jak dlouho to vydržím. Potrebuju polibit, pohladit i jindy než jen v noci. Na neveru nemyslím, ale chybí mi to a začínám být nešťastná, resp. Nenaplnena.
Jiné problémy nemame, zasmejeme se, mame si o cem povidat, stejné zajmy.
A nejsme rozhodně teenageri, oba máme děti z předchozího vztahu.
Johana