Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bohuzel te asi nepotesim, ono nic jineho nejde delat, nez to ukonic.Kdyz on nechce posunout ten vztah dal.
Ja se obavam, ze moc jinych cest neni. Muzes pokracovat, doufat, ze se u nej city posunou a trapit se, pokud se tak (pravdepodobne) nestane. Muzes to ukoncit, trapit se a casem to preboli.
U vztahu je dulezite, aby to, co ti dava, prevazovalo nad tim, co ti bere.
A to uz je na tobe, jen ty vis, na kterou stranu se misky vah vychyluji…
Blby start. Málokterá kamarádství s benefity konci oficiálním chození. Proč té nechce? Do postele jsi mu dobra, ale na chození, představení jako přítelkyne rodině a známým na to ne?
Rozmysli si co chceš. Jen pro sebe, co je pro tebe nejlepší, jaka budoucnost?
Jak bys proboha řešila nechtěné otěhotnění s nim? Proc tolik riskujes?
Kolik je ti let?
A proc nestoji o vztah, vis to? Je mi lito, ale nemiluje Te, jinak byste uz byli davno spolu a neriskoval by, ze Te ztrati. Musi to byt tezky, ale ukoncila bych to, tohle nikam nepovede a Tobe bude cim dal tim hur.
Podobne jsme zacali s manzelem.Ale ja jsem si dala urcity cas, do kdy jsem ochotna se s nekym takhle nezavazne vidat.Bylo mi 26 a nechtela jsem ztracet cas necim, co nikam nepovede.Ale zaroven jsem vedela, ze na nej nemuzu tlacit. Takze jsem si dala pul roku a pokud by se nic nezmenilo, tak bych to ukoncila a sla dal. A on se pat dni pred tim vyjadril.Ale taky si myslim, ze to je spis vyjimka. Hodne zalezi na tom kolik je ti let…
@Anonymní píše:
Mám kamaráda s benefity, po nějaké době jsem se do něj zamilovala. Chtěla jsem aby to věděl, a tak jsem mu to řekla. Tím se mi strašně moc ulevilo. A bez problémů jsem mohla pokračovat v přátelství s benefity. On pevný vztah nechce a já to respektuji. Ale nechci tento vztah v žádném případě ukončit, on také ne. Je nám spolu hezky, když jsme spolu, chováme se tak, že to skoro vypadá, že spolu chodíme. Už mi říkal, že mě má rád, že mu je se mnou dobře… je to vidět i na jeho očích, ústech, atd. když mi to říká. Poznám to.
On by byl rád, já asi taky, kdybych se odmilovala. On z důvodu toho, abych se netrápila, myslí to se mnou dobře (řekl mi to). Já z důvodu toho, protože - a to mě právě trápí a nevím zda mu to říct (když jsem mu řekla miluji tě, ulevilo se mi a on byl rád, že to ví) - snažím se odmilovat, ale děje se opak.
Jak mě něčím naštve, uvědomím si jak ho miluju, možná že ho miluju víc než jsem si do té doby mysela. Mám mu to říct? Bojím se jak bude reagovat a jestli se rozbrečím, protože ho slzama/citově nechci vydírat.
Možná mi spíše budete říkat ať to raději ukončím, to co mezi námi teď je. Ale ne. Už jsme byli v situaci kdy jsme se rozhodovali pokračovat nebo ukončit. Takže podobné poznámky tohoto typu, že blázním si nechte prosím pro sebe.
Spíš nepoznáš… Jsi zamilovaná, tak vidíš, co vidět chceš. Ono chlapi, když mají vidinu sexu, tak dokáží divy. ![]()
Kamarádství s benefity může fungovat jedině tehdy, když v tom ty city nejsou, většinou je to právě žena, která to neustojí. Pokud budeš v tomto pokračovat, budeš to jedině ty, která bude trpět, budeš stále „něco“ očekávat, mrhat časem, a ono to s největší pravděpodobností nikdy nepřijde.
@truelly …jen se chci zeptat, kde se píše, že spolu spí? nebo jsem to nějakým způsobem přehlédla? ![]()
„Když honit Lásku chceš, jak stín se Tobě míhá. Ji hoň a Tobě uletí, však prcháš-li Tě stíhá..“
Odmilovat se na povel? Nelze… ![]()
@Petulka1234 tak ja nevím co si představuješ pod kamaradstvim s benefity. Mam za to, že je to spaní spolu bez oficiálních závazků.
Ahoj zakladatelko..
No ja jsem dneska vdana a tehotna, ale v mladi jsem mela takovych vztahu s benefity asi 3, z toho jeden opravdu opravdu dlouholety.
S temi muzi jsem se citila tak jako ty, a i oni me meli radi, jen jsme to nechavali proste jako na sex a uzivani.
Ale tohle proste nikdy neskonci vztahem. Jen tam proste neco, co ten chlap vidi jinak, proto s tebou nechce vztah.
Nejsi jeho vyvolena.
Moje rada je se s nim schazet ale klidne si nekdy vyjit na rande s nekym jinym a neoddavat mu veskery cas. Podle me te to za nejaky cas prejde, me to treba trvalo rok i dva ale prislo to.
nikoho vecne nebavi hrat jen zabavu, ver mi. Takze pokud to neumis skoncit, coz chapu, tak proste cekej az te to samo prestane bavit. A ver mi ze prestane! ![]()
@Petulka1234 píše:
@truelly …jen se chci zeptat, kde se píše, že spolu spí? nebo jsem to nějakým způsobem přehlédla?
co myslíš, že je míněno „přátelství s benefity“ ![]()
Jo a jeste neco, a to neni jen vzkaz tobe, ale vsem holkam, co jsou zamilovane do sveho sexualniho robota - necekej od chlapa, ze ti nekdy rekne, ze to konci protoze ti nechce ublizovat.
Vzdycky to necha na tobe a az si teprve najde holku, tak te ze dne na den necha byt.
Vetsina zenskejch ale blahove ceka na to ze se do nich ten chlap zamiluje jak v nejake romanticke telenovele, a nebo ze to teda ukonci on.
To se nestava. Chlapi si radi nechavaji vratka, co prece jen kdyz bude nektery vecer nadrzeny ze? ![]()
A jsi si jistá, že z tvé strany je to opravdu přátelství s benefity? Vídáš se ještě s někým jiným třeba? Jestli ho máš ráda, jsi mu věrná a užívá si sex, ale žijete si zvlášť a bez vztahových problémů, tak to on fakt nebude chtít měnit. Proč taky.
Mám kamaráda s benefity, po nějaké době jsem se do něj zamilovala. Chtěla jsem aby to věděl, a tak jsem mu to řekla. Tím se mi strašně moc ulevilo. A bez problémů jsem mohla pokračovat v přátelství s benefity. On pevný vztah nechce a já to respektuji. Ale nechci tento vztah v žádném případě ukončit, on také ne. Je nám spolu hezky, když jsme spolu, chováme se tak, že to skoro vypadá, že spolu chodíme. Už mi říkal, že mě má rád, že mu je se mnou dobře… je to vidět i na jeho očích, ústech, atd. když mi to říká. Poznám to.
On by byl rád, já asi taky, kdybych se odmilovala. On z důvodu toho, abych se netrápila, myslí to se mnou dobře (řekl mi to). Já z důvodu toho, protože - a to mě právě trápí a nevím zda mu to říct (když jsem mu řekla miluji tě, ulevilo se mi a on byl rád, že to ví) - snažím se odmilovat, ale děje se opak.
Jak mě něčím naštve, uvědomím si jak ho miluju, možná že ho miluju víc než jsem si do té doby mysela. Mám mu to říct? Bojím se jak bude reagovat a jestli se rozbrečím, protože ho slzama/citově nechci vydírat.
Možná mi spíše budete říkat ať to raději ukončím, to co mezi námi teď je. Ale ne. Už jsme byli v situaci kdy jsme se rozhodovali pokračovat nebo ukončit. Takže podobné poznámky tohoto typu, že blázním si nechte prosím pro sebe.