Krize na mateřské

3352
8.6.11 12:36

Krize na mateřské

Ahoj,

momentálně procházím jakým si obdobím, kdy vstávám, jsem hodně unavená, nejraději bych se vrátila zpět do postele a již po celý den nevylezla. Mám :zed: docela krizi, jsem již třetím rokem doma, mám pocit, že to nezvládám, jak bych chtěla. Mám holčičky dvě 28 a 4m. jsou krásné, miluji je. S nimi problém není, to já, chci mít, vše perfektní, uklizeno, navařeno, vyžehleno, zahradu vypletou s krásnými kytičkami, atd. Ale nějak nemám sílu, Jsou dny kdy vstávám v šest ráno, a dělám až do večera do 22, mezitím pečuji o děti, a jsou dny kdy sotva vylezu a dělám jen to nutné, to to je tak posledních 14 dní. Co mám dělat? Nikam nechodím, kamarádka přijede tak jednou za měsíc, máma je nemocná, brácha to samé, táta je po mrtvici, tchýně jezdí víkend, co víkend, ale moc se rády nemáme :cert: . A manžel ten většinu času v práci, nebo pracuje na domě, a povečerech chodí ven. Já nikoliv.

Příspěvek upraven 18.06.11 v 20:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
8.6.11 12:41

E mimino :dance: :huban: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
8.6.11 12:44

To je právě ten problém. Chceš mít vše. A ono to prostě nejde. Z toho jsi tak strašně unavená. Tvoje „já“ už se prostě brání a dovolí ti dělat jen to nejnutnější. To moc dobře znám. Jakmile si zvykneš a naučíš se, že svět se nezhroutí, když dva dny za sebou nevytřeš, protože taky chvilku budeš dělat sice aktivity, které sice přinesou bordel, ale současně legraci a zábavu, pak se energie zase vrátí.

A nebo - toho bych se bála - může být nějaká virózka, nedejbože únavový syndrom, deprese nebo tak něco. Ale v obojím první, co ti doktor naordinuje, kromě léků, bude KLID (a nohy v teple … :srdce: )!

P.S. Hlavně že umím dávat rady, ale kdybych se jich řídila sama … :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3542
8.6.11 12:53

Nebydlíš náhodou u nás?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21598
8.6.11 13:19

poradila bych, aby sis vyčlenila čas pro sebe. to nejde nechat aspoň jednou do měsíce děti doma manželovi a vyrazit si? a nemusí to být ani večer. klidně třeba o víkendu. a vyrazit si prostě vyvětrat hlavu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
8.6.11 13:23

To chce trochu vypnout ne? Je to přece rodičovská dovolená) Vstávat v 6 a lehnout v deset večer, od rána kmitat .. proč vlastně? To by položilo asi každýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
8.6.11 13:38
hofka píše:
To chce trochu vypnout ne? Je to přece rodičovská dovolená) Vstávat v 6 a lehnout v deset večer, od rána kmitat .. proč vlastně? To by položilo asi každýho.

Tak ja presne tak kmitak taky,ale chodim ven s holkama(s dcerama),z kamoskama se prochazime po meste a tak,ale taky to neni kazdy den,nemam na to cas,uz jsem si na to tempo zvykla,a nevadi mi to,kolikrat chodim jak mumie,ta to se snazim odpocivat,ale ja jsem mlada u me to je jiny nez u starsich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.6.11 13:50
Emilie píše:
To je právě ten problém. Chceš mít vše. A ono to prostě nejde. Z toho jsi tak strašně unavená. Tvoje „já“ už se prostě brání a dovolí ti dělat jen to nejnutnější. To moc dobře znám. Jakmile si zvykneš a naučíš se, že svět se nezhroutí, když dva dny za sebou nevytřeš, protože taky chvilku budeš dělat sice aktivity, které sice přinesou bordel, ale současně legraci a zábavu, pak se energie zase vrátí.

Souhlas, přesně toto jsem chtěla napsat taky.

A dej si pozor, aby jsi měla ještě sílu na manžela. Protože k čemu mu bude utahaná žena, která má sice doma naleštěno, ale už třeba nemá chuť na sex večer a omdlí únavou s dětma?

Omluva za anonym, mám k tomu důvod, byla jsem stejná jako ty a dopasdla jsem tak, že mě manžel rok podváděl se svou kámoškou a já doma dřela jak pitomec a starala se o domácnost, děti, barák atd. Sex? Nebyla síla, byla jsem večer odvařená, na všechno sama.
Dneska se to snažíme spolu nějak slepit, ale už je to prostě průser.

Třeba Radka

• Citovat
  • Upravit
rozmary
8.6.11 13:54

Ahoj,ani nevíš jak ti rozumím,jsem na tom občas podobně,odvedu starší holčinu do školky a těším se na to až malá usne,že půjdu taky spát.Malou sice uspim,ale ten bordel okolo mi prostě hrozně vadí,touha po uklizeným bytě nakonec vždycky zvítězí nad spánkem a představa,že by se mi tady ten bordel měl ještě kupit mě děsí,takže odpočinek až v hrobě asi,ale někdy toho má člověk fakt plný zuby.

• Citovat
  • Upravit
20518
8.6.11 14:33
Anonymní píše:
Emilie píše:

Souhlas, přesně toto jsem chtěla napsat taky.

A dej si pozor, aby jsi měla ještě sílu na manžela. Protože k čemu mu bude utahaná žena, která má sice doma naleštěno, ale už třeba nemá chuť na sex večer a omdlí únavou s dětma?

Omluva za anonym, mám k tomu důvod, byla jsem stejná jako ty a dopasdla jsem tak, že mě manžel rok podváděl se svou kámoškou a já doma dřela jak pitomec a starala se o domácnost, děti, barák atd. Sex? Nebyla síla, byla jsem večer odvařená, na všechno sama.
Dneska se to snažíme spolu nějak slepit, ale už je to prostě průser.

Třeba Radka

Přesně. Taky s tím mám problém být dostatečně asertivní a raději se večer se sklenkou v ruce u televize usmívat na manžela, že jestli se mu ten bordel nelíbí, ať si ho uklidí, ale až poté, co si splní své „povinnosti“ , než sedřená sdělit, že ještě musím vyžehlit a že mně stejně ze všeho za celý den bolí nejen hlava …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
8.6.11 14:50

Tak u mě by vyhrál ten spánek:-) Byt se může postavit na hlavu. Jak se to říká? Byt má sloužit člověku, ne člověk bytu. Samozřejmě odsud pocuď:-)

rozmary píše:
Ahoj,ani nevíš jak ti rozumím,jsem na tom občas podobně,odvedu starší holčinu do školky a těším se na to až malá usne,že půjdu taky spát.Malou sice uspim,ale ten bordel okolo mi prostě hrozně vadí,touha po uklizeným bytě nakonec vždycky zvítězí nad spánkem a představa,že by se mi tady ten bordel měl ještě kupit mě děsí,takže odpočinek až v hrobě asi,ale někdy toho má člověk fakt plný zuby.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10568
8.6.11 14:57

Tak i kdyz mam takove tempo,tak ja muzu i vickrat denne,jak jsem psala zvykla jsem si na to vrazedne tempo,akorad jak zacalo teplo,tak se mi pakrat stalo ze jsem se k nemu pritulila a hned usla,ale to je malokdy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
8.6.11 15:00
mofiz píše:
Nebydlíš náhodou u nás?
:lol: :lol: ja mam taky ten pocit
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
8.6.11 16:01

Kašli na zahradu - prales je také IN.
Kašli na úklid - manžel je stejně stále pryč, tak proč uklízet.
Kašli na rozvoj dětí - občas pustit pohádku není na škodu.
( né navždy ,ale na nějaký čas nemusíš být dokonalá hospodyně a matka)
A ROZHODNĚ JDI TAKÉ VeČER VEN - i kdyby to mělo být na 2 hodiny mezi kojením - určitě ti to pomůže a uvolníš se..
A co tatínek - není na čase aby akceptoval dělbu práce objevenou již v pravěku??? V tomto případě spíš dělbu volného času..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3352
18.6.11 09:22

Ještě mně napadá, že jsem třeba těhotná :nevim: Bylo by to fajn, akorát moc brzo po porodu, sotva čtyři měsíce… První dcera také není zralá, 28 měsíců. To by byl pak šrumec :zed: 8-o :roll: Jsou to paradoxy deset let jsme čekali, zkoušeli, lítali po vyšetřeních, pak se podařilo náhodou, a po dvou letech plánovaně druhý. A teď tohle! Toto dítko by bylo také neplánované, a to teprve bych se z toho zbláznila, štěstím asi :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí