Krize s manželem

Anonymní
31.8.20 16:37

Krize s manželem

Snad to zvládnu ve zkratce. Máme dceru 2,5roku a 7 týdnů. Co se mimi narodilo mě manžel ve všem vytaci. Přijde mi, že já lítám jak šílená, snažím se dětem max věnovat, u sebe zvládám jen hygienu, malování atd nestíhám. V domácnosti jen nezbytné minimum. Nechci nechat mimi plakat ano nechci nechat starší bezprizorni. Kojim, u toho skládání lego, čteme, když chce dcera tančit mimi mám vždy u sebe, když mimi spí a starší si hraje chvíli sama, hned bezim něco delat, úklid, prádlo, vaření… Manžel teda obstarává nákupy a velkou zahradu. Nicméně zahrada je jeho hobby a travi tam mnohem více času, než je nutné. Pořád vymýšlí blbostí, sází květiny, stromy, i když mi přijde, že už je toho víc než dost. Seka travu pořád, i když to ještě není potřeba atd. Mnohem raději bych ho viděla doma pomáhat nez se pořád ryt v zahradě. Je teda pravda ze starší dcrea chodí někdy ráda s ním ale ne vždy.
V noci spím s miminkem, starší je ve svem pokojicku, mám ji na chuve, minimálně 1× za noc za ní musím, takže ke kojení ještě vstávání navíc, ale to mi nevadí. Pracovní dobu má 4h denně, někdy méně - odborny lékař ve své ordinaci. 1× týdne k nám chodí paní na úklid. Má pocit, že když to platí, asi nemusí nic dekat. Domů se vrací cca ve 12h, dá si oběd- vaříme 2 ku 1. Já 2 on 1. Po obědě kafe, u toho pořád čumí do mobilu, to mu trvá tak hodinu a půl, pak, když je hezhy jde ven, když ne, uklidi rozhazene hračky, a většinou si zapne TV. Dceři se věnuje většinou až mu řeknu, nekdy sám od sebe. V 9h vvečer starsi už spinká a on má padla do rána do7h, kdy vstává. Starší uspavam já když mi to mimi dovolí, jinak on.
Přijde mi prostě že to není vyvážené. Štve mě to jeho sezení odpo doma u TV, ač jen chvíli i ten neustálý pobyt v zahradě. Se starší jde na procházku cca 1× za měsíc. Jinak denně chodím s kočárkem já.
Další problém jeho nezdravé jídlo. Má rád asi 5 jídel- guláš, vypečky, španělské prtačky… když vařím zdravé, on to neji, neji to většinou ani dcera, chce to jeho. To mě taky štve. Na večeři tak 2× týdne parky, dcera samozřejmě chce. On jí dá ačkoli mu říkám, ať to ji tak, at to dcera nevidí… Pořád domů nosí čokolády od pacientů, denně si da, pribira. Me se to nelíbí. Prostě už averze… za poslední rok pribral 7kg :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
212
31.8.20 16:47

Večer až dáš děti spát, v klidu si s ním otom promluv. Bez výčitek, bez já zvládám tohle tamto a ty nic. Jinak manželská porodna tam se naučíte spolu líp komunikovat. Podle toho co píšete bych řekla, že se takhle cítí většina maminek s takhle malým prckem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35176
31.8.20 16:49

No, co na to napsat? Mám z tebe pocit, že atˇmanžel udělá cokoliv, tak tobě se to nelíbí, protože si mu to neřekla. Být tebou, tak zklidním hormon, zvolním, začnu se starat i o sebe, nebudu se vymlouvat na nestíhání atd. Když po něm něco chceš, tak si o to normálně řekni a neprskej jak křeček. To pak nedopadne dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
31.8.20 16:57

A jak by sis to představovala? Jsi chvíli po šestinedělí, to dá zabrat každému. Tak pošli po obědě manžela na procházku s kočárem a starší dej spát a budeš mít chvíli pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5640
31.8.20 17:06

No a řekla jsi mu to vůbec? Co to vadí, a že máš krizi?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
31.8.20 17:07

Tvůj muž pracuje 4 hodiny denně a ty se zvládneš jen umýt?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
31.8.20 17:09

Hele to co popisuješ je vcelku normální rozdělení povinností, přijde mi, že holt jsi o šestinedělí unavená a nevyslapáa vytáčí tě úplně všechno.

Pokus se rozdýchat svoji přednasranost a hledejte cesty, jak ty by sis mohla udělat více prostoru pro sebe - ideálně tedy aby tatínek se svými dětmi trávil víc času a ty je během té doby nebudeš kontrolovat, nebudeš zajišťovat podporu a podobně. A znamená to že se tatínek bude o ně starat jinak než bys to udělala ty a ty se ovládneš a nebudeš ho za to prudit, že to dělá po svém.

To co fakt nechceš je dostat se do role sekýrující matky, která kontroluje dospívajícího syna a nařizujemu jak si uklidit pokojíček. To co hledáš není jak donutit svého muže aby přestal dělat to co má rád a víc dělal to co chceš ty, ale hledáte cestu, jak mít prostor pro sebe samu, aby si nebyla v takovém stavu, jako jsi teď, abys mohla dočerpat energii - pak se fakt, že realita je jiná, než očekáváš a že dvě malé děti jsou prostě záhul bude zvládat snáze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23484
31.8.20 17:21

Mladsi dite je fakt prcek. Casem si to sedne. Hormony se taky sklidni. Asi tady nebudu oblibena, ale podle popisu mi prijde, ze dela v domacnosti a s detmi vic nez jini tatinci. Ta jeho luxusni pracovni doba je bezva, ale treba tam zase jako lekar zaziva ruzne stresy a odpovednost a potrebuje se treba odreagovat na zahrade nebo u televize, co mi vime. Taky bych si vyhradila nejaky pravidelny cas pro sebe, kdy se budete rekreovat vy a on se o deti postara on. A co trochu slevit ze svych vysokych naroku na sebe? Starsi obcas pustit pohadku, kdyz mladsi spi a venovat se sobe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.8.20 17:23
@Anonymní píše:
Snad to zvládnu ve zkratce. Máme dceru 2,5roku a 7 týdnů. Co se mimi narodilo mě manžel ve všem vytaci. Přijde mi, že já lítám jak šílená, snažím se dětem max věnovat, u sebe zvládám jen hygienu, malování atd nestíhám. V domácnosti jen nezbytné minimum. Nechci nechat mimi plakat ano nechci nechat starší bezprizorni. Kojim, u toho skládání lego, čteme, když chce dcera tančit mimi mám vždy u sebe, když mimi spí a starší si hraje chvíli sama, hned bezim něco delat, úklid, prádlo, vaření… Manžel teda obstarává nákupy a velkou zahradu. Nicméně zahrada je jeho hobby a travi tam mnohem více času, než je nutné. Pořád vymýšlí blbostí, sází květiny, stromy, i když mi přijde, že už je toho víc než dost. Seka travu pořád, i když to ještě není potřeba atd. Mnohem raději bych ho viděla doma pomáhat nez se pořád ryt v zahradě. Je teda pravda ze starší dcrea chodí někdy ráda s ním ale ne vždy.
V noci spím s miminkem, starší je ve svem pokojicku, mám ji na chuve, minimálně 1× za noc za ní musím, takže ke kojení ještě vstávání navíc, ale to mi nevadí. Pracovní dobu má 4h denně, někdy méně - odborny lékař ve své ordinaci. 1× týdne k nám chodí paní na úklid. Má pocit, že když to platí, asi nemusí nic dekat. Domů se vrací cca ve 12h, dá si oběd- vaříme 2 ku 1. Já 2 on 1. Po obědě kafe, u toho pořád čumí do mobilu, to mu trvá tak hodinu a půl, pak, když je hezhy jde ven, když ne, uklidi rozhazene hračky, a většinou si zapne TV. Dceři se věnuje většinou až mu řeknu, nekdy sám od sebe. V 9h vvečer starsi už spinká a on má padla do rána do7h, kdy vstává. Starší uspavam já když mi to mimi dovolí, jinak on.
Přijde mi prostě že to není vyvážené. Štve mě to jeho sezení odpo doma u TV, ač jen chvíli i ten neustálý pobyt v zahradě. Se starší jde na procházku cca 1× za měsíc. Jinak denně chodím s kočárkem já.
Další problém jeho nezdravé jídlo. Má rád asi 5 jídel- guláš, vypečky, španělské prtačky… když vařím zdravé, on to neji, neji to většinou ani dcera, chce to jeho. To mě taky štve. Na večeři tak 2× týdne parky, dcera samozřejmě chce. On jí dá ačkoli mu říkám, ať to ji tak, at to dcera nevidí… Pořád domů nosí čokolády od pacientů, denně si da, pribira. Me se to nelíbí. Prostě už averze… za poslední rok pribral 7kg :zed:

To vypadá na předdůchodce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
658
31.8.20 17:23

Další plačka spustila ten svůj kolovrátek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4071
31.8.20 17:36

Já bych nepřežila žít vedle někoho jako ty a to nejsem líná. Jsi podle mě workoholik a všechno musíš mít na 100% dokonalé a to stejné chceš i od partnera. Ja si třeba s dětma nehraju, nebaví mě to. Spíš společně sportujeme a trávíme čas aktivně. Manžel pracuje 4 h denne a pokud vydělá dost, že vás uživí, tak je to naprosto v pořádku. Já bych byla vděčná, že doma dělá to, co dělá. Podle me je to hodně. A pokud ho budeš peskovat a chovat se jako bosoidní(jeho) matka, nebudeš pro něj přitažlivá a možná si najde časem někoho, kdo mu dá pohodu a klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Altavista
31.8.20 17:39

Podle toho co píšeš chceš jeho aktivitu. Vyprdni se na to co chceš a uvědom si, co podle tvého popisu funguje. Když mu řekneš.

Takže mu řekni ať jde s dítětem ven, ať si hraje s legem, ať si vezme šátek a houpe malou a ty si dej asi horkou vanu nebo něco na relax, působíš, že ti praskne hlava.

On nebude špatnej, jen je z těch, co to sami neodhadnou a potřebují, abychom my ženské zabrzdily a využily jejich kapacitu. Takže zabrzdi a hlavně neměj pocit, že je špatně, říci si o pomoc, jsou to i jeho děti ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.20 17:43
@divine woman píše:
A jak by sis to představovala? Jsi chvíli po šestinedělí, to dá zabrat každému. Tak pošli po obědě manžela na procházku s kočárem a starší dej spát a budeš mít chvíli pro sebe.

Starší přes den vůbec nespi už 8 měsíců. On s kočárkem nejde, protože v naší ulici se procházet nebude- prý jsou tady sami lopaťaci a aby jel s malou autem do parku nechce ani jeden z nás, protože může kdokoliv začít plakat o mlicko

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.20 17:44
@Ms.Ragdoll píše:
No a řekla jsi mu to vůbec? Co to vadí, a že máš krizi?

Relka několikrát, podle něj on dělá své 100% a mi vše jen pořád vadí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
31.8.20 17:45
@Karleon píše:
Tvůj muž pracuje 4 hodiny denně a ty se zvládneš jen umýt?

Jo protože on doma udělá prd

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí