Krize v šestinedělí

167
20.12.12 16:38

Krize v šestinedělí

Ahoj holky, potřebovala bych od Vás psychickou vzpruhu a ujištějí, že „v tom“ nejsem sama… 13. 12. se mi narodil syn, v pondělí 17. 12. jsme se vrátili domů… ale musím se přiznat, že se nějak nemohu vpravit do role matky… nějak nemám radost z péče o malého, nejsem schopna si srovnat v hlavě, že předchozí život už je minulost a malý tady bude už napořád… šestinedělí je opravdu náročné období, čeká mě ještě velká část, dnes jsem teprve týden po porodu. Ještěže mám tak skvělého manžela, který se do role otce vpravil okamžitě a z malého je celý pryč… ale já jako máma funguju spíš jen „na baterky“, do nějaké mateřské lásky se zatím musím dost nutit… stále jen kojím, odstříkávám, mám pocit, že nedělám nic jiného… malý není navíc ani moc velký „savec“, takže to vypadá, že mám málo mléka, tak musíme dokrmovat Nutrilonem… prsa mě bolí, bradavky taky… prostě jsem trochu v krizi… bulím každých pět minut, nebo se mi aspoň chce… stále čekám, kdy přijde ta vlna mateřské lásky, ale zatím se nemohu do malého správně „zamilovat“… snad to přijde… holky, prosím, měly jsme to taky tak nějak nebo jste snad v podobné situaci jako jsem nyní já? Prosím, napište, moc mi to pomůže… vím, že je tu více podobných témat, ale jsem nyní ve stavu, že se mi nechtělo hledat starší příspěvky, proto se omlouvám, za nově založené téma… potřebovala bych slyšet od zkušenějších, že se to zlepší a od spolubojovnic, že se taky snaží najít napojení na své děťátko… moc Vám předem děkuji za pomoc… přeji Vám krásné Vánoce a vše nejlepší do Nového roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
368
20.12.12 16:42

Ano, to se stává. Takové pocity v 6N jsou normální. Klid. Pořádně se vyspi, co jen to jde. Pořádně se najez, nešiď se. Hodně pij. Nech se obskakovat. Nedělej vánoční úklid. Návštěvy ber jen ty, které donesou jídlo a vezmou dítko na hodinu ven.
Máš super manžela.
Užijte si Vánoce s Jezulátkem. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
20.12.12 16:44
@Suuva píše:
Ano, to se stává. Takové pocity v 6N jsou normální. Klid. Pořádně se vyspi, co jen to jde. Pořádně se najez, nešiď se. Hodně pij. Nech se obskakovat. Nedělej vánoční úklid. Návštěvy ber jen ty, které donesou jídlo a vezmou dítko na hodinu ven.
Máš super manžela.
Užijte si Vánoce s Jezulátkem. ;)

Moc děkuju… :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
20.12.12 16:47

Vydrž prťka :) Já si v šestinedělí říkala co to bylo za debilní nápad si pořídit dítě :lol: Rychle to přejde, neboj :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Imane
20.12.12 16:49

Mluvíš o mě :mrgreen:. Přejde to, uvidíš. Ta změna je dost náročná a těžká, ten předchozí život je pryč a ze dne na den je tu něco nového. To je prostě šok, velký náklad na psychiku. Já se v 6 nedělí necítila o nic lépe, jen jsem padla do postele kdykoliv to bylo trochu možné. Hlavně je třeba správně jíst a pít, spát co to jde a nestresovat se úklidem apod. To je zbytečný. Tuhle dobu se věnuj miminku a postupně spolu utvoříte sehraný tým a všechno bude fajn, jen to překonat. Bude to v pohodě. Já si v té době také myslela, že to nedám, ale zvládla jsem a Ty to dokážeš také ;) :palec:

• Citovat
  • Upravit
167
20.12.12 16:51

Mockrát Vám všem děkuji… je to pro mě fakt velká pomoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
20.12.12 16:51
@tonj píše:
Vydrž prťka :) Já si v šestinedělí říkala co to bylo za debilní nápad si pořídit dítě :lol: Rychle to přejde, neboj :kytka:

Přesně… nejsem od toho daleko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
20.12.12 16:52

Bude dobře uvidíš!!!

Vezmi si kolik je na světě párů co mají víc jak jedno dítko. Kdyby to bylo tak hrozný a nepřešlo to, myslíš, že by někdo dobrovolně do dalších dětí šel? :kytka: :hug: :hug:

Odpočívej co to jde, na návštěvy kašli - krom těch co povozí a donesou jídlo, vyžehlí… a hlavně hodně pij a jez. Miminku neublíží pokud bude pět minut brečet než -li ty dáš do pusy jídlo, jdeš na WC. Spokojená máma -) spokojený dítko.

Uvidíš, že láska a radost přijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5164
20.12.12 16:55

Souhlasím s holkama, je to naprosto normální, šestinedělí je strašné, pak je to teda jenom o trochu lepší, ale to už si zvykneš a hormony se uklidní :lol: :hug:
A mateřská láska se u mě začala objevovat postupně, teď má malá 14 měsíců a když příjde dát pusu, tak bych samou láskou snědla :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
20.12.12 16:55

Jééé..já když si vzpomenu na sebe..u prvního hrůůůza..a podívej se na metřík, máme druhé :mrgreen: fakt to chce čas a za rok si budeš říkat, co že jsi to vlastně řešila..bude dobře, uvidíš :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
tonj
20.12.12 16:57

@Makuschka Já si říkala, musím to nějak přežít a druhý nikdy!!! Haaha, malýmu je 9. měsíců a už mám cukání na druhý :mrgreen: Klidně si pobreč, hodně spi a ber to tak, že tohle k tomu prostě holt patří a má to tak každá druhá.

• Citovat
  • Upravit
2691
20.12.12 16:57

Jo a láska k dětem taková fakt velká láska přišla až po 4tém měsíci..do té doby děti řvaly a já byla na mašli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
20.12.12 17:04

Holky, vy jste zlaté… strašně moc jste mi pomohly… já vím, že týden po porodu a první čtyři dny doma nemůžu čekat zázraky… ale tak to prostě na mě nějak padlo… manžel mě utěšuje jak může, ale to víte, chtěla jsem slyšet od vás zkušenějších, že nejsem nějak nenormální a hlavně, že jiné maminky tímhle doslova peklem taky prošly… a další teprve projdou… je mi jasné, že kdyby mateřství bylo tak hrozné, tak by lidsto bylo dávno na pokraji vyhynutí… :D, a že tedy i já se s tím nakonec srovnám a bude lépe a začnu si malého užívat jako máma, a ne jako robot, co je tady jen na kojení a přebalování… Všem Vám přeji krásné Vánoce a hlavně zdravé a šťastné děti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2691
20.12.12 17:10

Až se malej začne smát, až si na tebe poprvé cíleně sáhne, až vypustí první zvuk z pusinky, teda kromě řevu :mrgreen: potom to teprve přichází :palec: jsi naprosto normální, fakt. já jsem týden po porodu doma bulela, že sama doma nebudu, ať mi seženou chůvu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1716
20.12.12 17:16

Hlasim se do klubu a potvrzuju, ze se to zacne zlepsovat :kytka: ale bud v klidu, pokud to nebude hned po sestinedeli, ono se to zlepsuje tak jako plíživě 8) drzim pesti, at je lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí