Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Maminky,
pojďme si popovídat o tom, co vám dalo mateřství. Co vše se změnilo od doby, co máte miminko? Jak vše prožíváte? Jste šťastné? Změnilo vás to k lepšímu?
Já za sebe musím říct, že mateřství mi dalo neskutečně moc, takovou lásku, jakou cítim ke svojí holčičce, je to až neskutečný, kolikrát se na ní podívám a nahrnou se mi slzy do očí, protože si uvědomím, jak jsem šťastná, že jí mám, jak je úžasná a dokonalá a hlavně ZDRAVÁ
Že je kus mě a mýho partnera a jak je ta příroda neuvěřitelná, dodnes se nad tím podivuju, jaký je to zázrak, splození tak dokonalýho človíčka
Mně osobně mateřství určitě změnilo k lepšímu a jsem moc šťastná za svojí dcerku a za nic bych neměnila za život, který jsem žila předtím…
Já si vždycky řeknu, jaký mám OBROVSKÝ štěstí, že mám zdravý dítě. Přijde mi, že v dnešní době je zdravé dítě zázrak. Myslím tím i bez různých dys…
Asi je to tím, že díky internetu se toho člověk víc dozví.
Jinak jsem díky dítěti dospěla
trochu předčasně ![]()
Napsala jsi to krásně
Souhlasím a za mě - mateřství mě naučilo hlavně trpělivosti!
Ahoj, jak píšeš, taky bych neměnila. Není nic krásnějšího než být maminkou. ![]()
Mateřství mě každý den učí nové věci. zajímat se o to co jím, co si mažu na tělo, čím se léčím…
jinak mi mateřství dalo poznání že je možné někoho tak neskutečně a nekriticky milovat.
když se na mě syn usměje tak se roztékám jak čokoláda. jen přemýšlím jak mu s takovým kukučem dokážu jednou něco odepřít ![]()
@kristy84 přesně tak Krásně napsaný
Já se v těhotenství bála jaký to bude měla jsem ráda práci- svůj život ale nebyl o ničem až narozením syna jsem opravdu začala žít je pro mě naprosto vším ![]()
Myslím že každá maminka to takhle cítí, miminko je neskutečný dar a tak se k němu taky stavím
je to naše neuvěřitelné štěstí, miluju ho a vždy tu pro něj budu
život se úplně změnil, dotvořil dokonalost
byla jsem s manželem šťastná, ale akce a večírky mě přestaly bavit a potřebovala jsem dospět a být zodpovědná
už půl roku jsem šťastnější než kdykoliv jindy v životě… a ten jeho úsměv a když mě neviděl a křičel MAM MAM tak mě to úplně dostalo
na něm je VIDĚT že mě miluje
navíc kojím a to je neskutečné jak blízko si můžeme být s mým synáčkem ![]()
@kristy84 moc hezky jsi to napsala
mám to stejně + ohromný strach, kterého se zbavím až v hrobě ![]()
Mateřství mě naučilo tomu, že my matky vyrdžíme víc než člověk ![]()
@Uncle píše:
@kristy84 přesně tak Krásně napsanýJá se v těhotenství bála jaký to bude měla jsem ráda práci- svůj život ale nebyl o ničem až narozením syna jsem opravdu začala žít je pro mě naprosto vším
Dřív, než mateřství, mě něco naučilo snažení! byla jsem taková cílevědomá a cokoliv jsem si v životě předsevzala, tak se mi plnilo přesně podle mých plánů…a já si ve svý nabubřenosti naplánovala i děti! a ejhle - dostala jsem takovej kopanec od životas, že jsem nejen padla na zadek, ale zarochala si hubou v blátě! takže už todlouhý snažení mě naučilo být trpělivá, vděčná a hlavně pokorná ![]()
a mateřství? není o čem! to pořekadlo, že s počtem dětí se rodičovsdká láska nedělí, ale násobí funguje neuvěřitelně! i když spim jen třeba 3-4 hodiny denně, tak jsem nabuzená, plná energie…i když mě dvojčata vytočí tak, jak se to nikdy nepovedlo žádnýmu klientovi v mým profesním životě, tak když ty nádherný bytosti přijdou a těma malýma ručkama mě obejmou a ze jejich úst vypadně to krásný slovo „maminka“…tak prostě kýbl medu je proti tomu okamžiku prd
![]()
@K.Black píše:
@kristy84 moc hezky jsi to napsalamám to stejně + ohromný strach, kterého se zbavím až v hrobě
@kristy84 Krasne tema, neverila bych ze dokazu tak hluboce milovat, uz ted bych mu dala vsechno co mu na ocich uvidim a kojila bych do 15. Je uzasne dat novy zivot a jeste v nem videt i partnera ktereho miluji ![]()
@Mobidick píše:
@kristy84 Krasne tema, neverila bych ze dokazu tak hluboce milovat, uz ted bych mu dala vsechno co mu na ocich uvidim a kojila bych do 15. Je uzasne dat novy zivot a jeste v nem videt i partnera ktereho miluji