Mateřská láska - co vám dalo mateřství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
LouLou
19.12.12 10:32

@Hellísek vsak to jsi napsala sama ' s uprimnosti to nema co delat" :nevim:

Jinak jsem tim myslela to, ze par jich tu napsalo i ty 'nepopularni" veci, co jim dalo materstvi…nevyspalost, kila navic atd. A to ostatni klise jsou, je mi lito. Polopate, kdyz uz teda, tak ti to dite zivot „doplnilo“, pokud nebyl prazdnej ;)

• Citovat
  • Upravit
2769
19.12.12 10:35

Už vím co znamená milovat :srdce: :srdce: :srdce:…brečet štestím jenom při pohledu na NI když spinká :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
19.12.12 10:39

Tak já jsem vyspalá a dohromady za dvě těhotenství nabraných 55kg mám už kromě 5kg dole, a ty si chci nechat, aspoň mám trochu prsa ;)
Pro tebe to klišé jsou, pro mě ne, asi proto, že skoro na všem (hlavně na mateřství) vidím to pozitivní a hezčí a to horší a negativní tolik nesleduju a je mi líp ;)
A nedoplnilo, ale naplnilo, protože třeba můj život před tím nebyl úplně eňo ňůňo, ale to je má osobní záležitost.
Zkrátka to cítíme každá po svém a na tom není nic špatného ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
19.12.12 10:56

Osobně si nemyslím, že je dobré hodit břemeno „naplnění života“ na dítě. Člověk by měl mít co dítěti předat - ne ho použít pro vyplnění svého života. Navíc, dítě jednou z domova odejde… A necháte ho jít, když je naplněním toho vašeho života (a bez něj tedy bude zase prázdný…)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
19.12.12 11:44
@Minon píše:
Osobně si nemyslím, že je dobré hodit břemeno „naplnění života“ na dítě. Člověk by měl mít co dítěti předat - ne ho použít pro vyplnění svého života. Navíc, dítě jednou z domova odejde… A necháte ho jít, když je naplněním toho vašeho života (a bez něj tedy bude zase prázdný…)?

Velmi dobře napsané :palec: Vždy mi u toho vyleze otázka A kde je pak ten partner?? Přitom základem dobré výchovy je v první řadě dobré fungování vztahu mezi mužem a ženou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11955
19.12.12 12:06

Tady někdo potřebuje jít do práce :mrgreen: jako jó, já se rozněžňuju každou chvíli, ale ženský, není tohle už trochu nedůstojný… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
387
19.12.12 12:33

Tak nevim asi jsem divná ale já to tady nechápu. Tedy necháppu proč nechápete to jiný naplnění. Žila jsem super život poměrně uspěšná v práci která mi je ještě koníčkem super vztah s chlapem skoro 14 let. Nějak se mi do prcka nechtělo měla jsem pocit že mám vše kamarády uspěch peníze tak akorát a když malej přišel tak najednou jsem to přehodnotila nechápu že mi nechyběl že jsem měla pocit že mám vše neměla jsem a to je to naplnění pro mě. Je teď pro nás(mě i partnera) smysl života. Máme pro koho něco budovat vydělávat je náš život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3419
19.12.12 13:05
@Minon píše:

To máš pravdu, s tím určo souhlasím, jen když jsou děti malé, tak ať chcem nebo ne, točí se snad vše kolem nich (pokud teda nikdo nemá dostek prostoru jen sám pro sebe)- to právě každý nemá a u každého to prostě nejde. (já se třeba začala zajímat díky mateřství o jiné záležitosti, než před dětmi a vlastně se staly i tak trochu mým koníčkem, takže nemůžu říct, že bych se „zasekala“ jen okolo dětí, muže a domácnosti- mám se teda i jak odreagovat ;) )Takže se bude muset počkat, až nebudou uplně až tak malinkatí a pak se samozřejmě může člověk v klídku trochu „odprostit“ a žít si taky někdy sám pro sebe. Jinak i s dětmi máme plány tady odsud s některými maminamy něco uskutečnit (už se na to těším :dance: ), ačkoliv máme děti, i s dětma se dá zvládnout dost, chce to jen chtít a snažit se ;)
Já se z druhé strany těším, až děcka od rostou, máme s mužem plány, budem chtít cestovat a na to se moc těšíme ;) Takže neřekla bych, že až nám dětičky vylétnou z hnízdečka, že tu budem sedět a jen čučet na sebe, či do TV, na to jsme oba až moc akční :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
14.1.13 19:05

Holky doufám, že až malá bude venku tak taky budu cítit takovou mateřskou lásku. Hormony se mnou dělají divy. Jsem 38 tt. Celý těhotenství jsem se těšila a koukala na všechny oblečky co už máme koupený.. ale teď se to otočilo, a říkám si jestli to zvládnu všechno. postarat se a dát jí tu pravou lásku.

• Citovat
  • Upravit
9090
14.1.13 20:55

@mončís obavy jsou naprosto normální, měly jsme je snad všechny…je to normální, je to něco nového a prostě jsi nejistá, jestli svou novou roli zvládneš. Ale věř mi, přijde to…nebudu ti tvrdit, že hned, u mě to taky chvilinku trvalo ale teď…cítím takovou lásku, že ji nedokážu popsat slovy, úplně se mi z toho tají dech, mám slzy v očích, když se na mě malá usměje nebo udělá nějaký pokrok…neboj, zvládneš to :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
14.1.13 20:58

:think: nervy ze zeleza, vysoke vydaje, neustaly provozni neporadek, casta bolest hlavy :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
3118
14.1.13 21:17

@mončís Přesně,jak píše Verča…Už jen to, že máš obavy, je známka toho, že budeš dobrá máma :kytka: Postarat se zvládneš, neboj, každá to zvládne, taky jsem se bála, ale ona to není zase taková věda :D A láska přijde taková, že se s odstupem času jen pousměješ nad tím, jak jsi jen o tom mohla přemýšlet :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
887
16.1.13 17:36

Holky, díky za pěknou diskusi. Potřebovala jsem ji jako sůl. Miminko jsem si moc přála a dva roky se bála, že nikdy mámou nebudu. Teď už držím svůj poklad v náručí. Musím denně hodiny prohopskat na velkém míči, abych ho uklidnila a uspala…ale naštěstí druhou rukou můžu psát :mrgreen: Zkrátka jsem těsně po šestinedělí a i přesto, že malého miluju neskutečně moc a jsem za něj vděčná, ještě jsem moc unavená na to, abych si mateřství začala užívat. Nedávno mě přepadla myšlenka, že můj předchozí svobodný život je pryč. Nemůžu teď nikam jít, nic dělat, narozdíl od svého manžela. Ale vyměnila bych takový život za ten současný? Ani náhodou…i přesto, že je to občas sakra těžké. Vím, že se to teď bude jen lepšit s tím, jak malý začíná více vnímat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12505
16.1.13 18:49

@Ringle Uvidíš až bude teplo bude to lepší a až bude starší :kytka: Budete chodit ven a třeba i na zahrádky s kamarádama atd,
:kytka: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
333
21.7.16 18:21

Ráda bych trochu obnovila diskuzi. Jsem ráda, že jsem našla ženy, které mají stejné pocity jako já. Přijdu si jako blázen, když brečím štěstím při pohledu na svou dcerku, brečím štěstím dokonce i při vzpomínce na porod a to nebyl kdo ví jaký. Jsem hrozně vděčná, že toto mohu prožívat. Na druhou stranu si říkám, jestli ty mé pocity nejsou nějak přehnané. Manžel na mě občas kouká jako na blázna. Ale říkám si, že až přestanu kojit, tak se to také trochu umírní. Co? Jsem z ní úplně hotová - v tom nejlepším smyslu. Jak tu někdo psal, byla jsem dost cílevědomá, měla jasné plány a teď je pro mě středem vesmíru moje malé ňuňu :-)

Zeslábly časem tyhle pocity u vás? Zlepšila se určitá přecitlivělost po ukončení kojení? Budu ráda, když si budu moci popovídat o svých pocitech s někým dalším. S nějakou další maminkou, která to má podobně.

@kristy84 Napsala jsi to úplně přesně. Díky za Tvá slova!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí